Meteo-dependenta...
E chiar adevarata?
La ce ma refer, pai uite aici ploua foarte des ,asa in ciuda soarelui parca, si nu-mi este bine deloc, adica sunt depresiva, n-am chef de nimic, uneori ma mai ia si panica, da asa fara motiv!
Cum apare soarele, gata!
S-au dus grijile, depresia, alta viata!!!
Vi se intampla si voua si daca da ce putem face?
mami de Calin rasfatzat:)
Raspunsuri
copiloi spune:
Si eu patesc la fel. Cel mai tare ce ma enerveaza in Germania este vremea . Cum sa nu fiu meteo dependenta, daca aici ploua incontinuu . De la inceputul anului nu cred ca au fost 3 zile legate fara ploaie.
Cunosc un roman, venit la doctorat aici. Si-a adus, la un moment dat, si familia. Sotia si copilul (9 luni) nu s-au ptut adapta vremii de aici. Ea avea permanent dureri de cap, iar copilul era mereu bolnavior si palid. S-au intors in Ro, unde toate aceste stari au disparut.
De abia astept sa scap de ploi......
Alina
J G spune:
Nu e de gluma cu efectele meteo asupra sanatatii. Multa lume e influentata de presiunea atmosferica care da dureri de cap. Altii (mama de pilda) care au reumatism au dureri. Noi radem de mama ca simte ca ploua cu bataie la 5 km.
In plus, soarele influenteaza secretia de serotonina care este responsabila de starea de bine, fericire.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
giulia71 spune:
Sar mana de raspunsuri!
Deci, se pare ca am dreptate, o sa ii zic si sotzului ca exista cu adevarat ca imi zice mereu ca doar nu ploa in casa!
Si ce se poate face, totusi?
J G spune:
Eu am porobleme - dureri de cap, atat cand se schimba brusc vremea cat si cand se schimba brusc anotimpul (si cum in ultimii ani nu prea mai exista primavara sau toamna... e destul de nasol). Atunci masor tensiunea si ori fac tratament, ori mai beau o cafea, ori naturiste. Eu am oricum ceva probleme cu tensiunea (flutter) si de aceea sunt mai expusa.
Pentru cresterea nivelului serotoninei poti papa niste ciocolata sau ceva cu cacao. Sportul ajuta. Dar mai ales SEXUL. Iti recomand, de pilda, sa urmaresti forecastul de dimineata si sa rogi pe sot sa te ajute cand se anunta zile ploioase.
Reumatismul, din cate stiu eu, este inca un mister. Dar cred ca nu e asta problema ta, nu?
Mentionez ca parerile mele nu sunt avizate, raspund doar din experienta proprie si cultura generala.
tlaura spune:
Of, si eu sufar de boala asta! Nu, nu e gluma; starile mele sufletesti sunt influentate foarte mult de vreme; iar acu' cu "batranetea", simt si fizic din ce in ce mai des si mai nasol!
miereamara spune:
Cred ca este adevarata chestia asta cu meteo-dependenta:)). In Romania, aveam zile cand ma trezeam fara chef, obosita si stresata. De cand am venit in Florida, unde este soare si cald in permanenta, ma simt alt om. Chiar daca ma deranjeaza caldura excesiva si umezeala din timpul verii, nu ma simt obosita, nu am fost racita decat o singura data (intr-un an de zile, nu m-a durat capul niciodata si am o energie debordanta (mai nou ma duc cu bicicleta la universitate, 10 km pe zi). Ca sa nu mai vorbesc, ca aici nu exista iarna, anul trecut de Craciun mergeam la plaja si cel mai frig imi aduc aminte sa fi fost prin februarie, cand a trebuit sa imi pun un pulover pe mineProbabil la toate acestea se adauga si faptul, ca in oraselul in care sunt aerul este mult mai putin poluat ca in Bucuresti si exista foarte multa verdeata (din avion orasul pare o padure, nici nu se vad casele), exista multe animalute (gen veverite, in toti copacii), pasari si de ce nu, aligatori(de astia nu mai sunt asa de entuziasmata).
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
giulia71 spune:
o sa iau aminte!
]
quote:
Originally posted by J G
Eu am porobleme - dureri de cap, atat cand se schimba brusc vremea cat si cand se schimba brusc anotimpul (si cum in ultimii ani nu prea mai exista primavara sau toamna... e destul de nasol). Atunci masor tensiunea si ori fac tratament, ori mai beau o cafea, ori naturiste. Eu am oricum ceva probleme cu tensiunea (flutter) si de aceea sunt mai expusa.
Pentru cresterea nivelului serotoninei poti papa niste ciocolata sau ceva cu cacao. Sportul ajuta. Dar mai ales SEXUL. Iti recomand, de pilda, sa urmaresti forecastul de dimineata si sa rogi pe sot sa te ajute cand se anunta zile ploioase.
Reumatismul, din cate stiu eu, este inca un mister. Dar cred ca nu e asta problema ta, nu?
Mentionez ca parerile mele nu sunt avizate, raspund doar din experienta proprie si cultura generala.
b.nica spune:
si pe mine ma influenteaza mult starea vremii;daca este nor sunt trista,depresiva,cand apare soarele mi se schimba imediat dispozitia.oare se poate sa existe o legatura cu faptul ca sunt nascuta vara,in luna august?
Clover spune:
N-are nici o legatura anotimpul in care te-ai nascut.
Primul lucru pe care poti sa il faci e sa iei vitamina D pentru ca sigur nu secreta organismul suficienta. Vitamina D a fost legata de stari depresive.
Mai mult decat atat, sa te muti la tropice Pentru cei dependenti de vreme nu e nimic ce sa rezolve starea proasta in afara de schimbare vremii in bine.
Keep the promises you make to yourself.
J G spune:
Clover ca bine zici. Ma gandesc intens la solutia asta...