Am citit aici pe dc o reteta de crema de zahar ars,mentionez ca am incercato de 5 ori si a fost un esec total,eu stiu ca am facut-o inca in romania si era bestiala,acuma am uitat cum si ce sa ii fac si mie se imprastie,la sfirsit,cine poate sa imi de o reteta de crema de zahar ars?am o pofta de mor.
Corina
Raspunsuri
alintaroma spune:
1 l lapte, 8 oua intregi, 500 g zahar (sau dupa gust)
Se ard citeva linguri de zahar in vasul (capacitate cam 5 l) in care se face crema si se intinde pe peretii acestuia.
Separat intr-un castron bat ouale cu mixerul apoi pun zaharul si treptat laptele . Se toarna in vas peste caramel si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit circa o ora.
Se scoate din cuptor si se da la rece apoi la frigider .
Se serveste rece.
Eu asa o fac , chiar mi-ai facut o pofta ca nu am mai facut de mult.... ca are tare multe calorii si colesterol.
N-am avut rateuri niciodata, sper sa-ti iasa si tie. Citeodata mai bateam separat si-un pandispan si turnam peste si apoi cind era gata racit il intorceam ... o nebunie
akella spune:
Crema de zahar ars
Ingrediente: 1 l lapte, 6 oua, 400 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingurita faina sau amidon, coaja rasa de lamaie, esenta de rom
Ouale se amesteca bine cu 300 g zahar, amidonul, zaharul vanilinat, mirodeniile si laptele caldut, care se toarna putin cate putin. Se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Restul de zahar se caramelizeaza intr-un vas mare, termorezistent. Cand zaharul a prins o culoare bruna, se invarte vasul, pentru a imbraca peretii in caramel.
Dupa ce zaharul ars s-a racit, se toarna inauntru compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit, 30-40 minute. Dupa ce s-a racorit, se introduce la frigider.
mamilidia spune:
INGREDIENTE: 1L lapte, 8-10 oua intregi, zahar dupa gust (1 lingura pt fiecare ou) si inca 5 linguri pentru ars, zahar vanitat 3-4 pliculete, esenta de rom/vanilie.
PREPARARE: 5 linguri de zahar se caramelizeaza intr-un vas si caramelul obtinut se intinde bine pe peretii acestuia (il rasucesti pe rotund pana la marginea superioara fara sa cada pe jos. Il lasi la racit pana incepe sa se crape cu zgomot. Nu cade de pe peretii vasului.
Separat de amesteca, ouale, zaharul, laptele si mirodeniile si cand caramelul este bine racit si crapat pe vas se adauga compozitia de mai sus.
Se da la cuptor (incins in prealabil) la foc domol cca 1 ora.
TIPs:
1. MARE ATENTIE SA NU FIARBA CACI DEVINE CA UN BURETE SI NU MAI ESTE "STICLOASA".
2. ZAHARUL CARAMEL TREBUIE LASAT SA SE RACEASCA COMPLET SI SA CRAPE (RAFA A CADEA)PE PERETII VASULUI.
3. Daca vrei poti fierbe crema si in baie de apa intr-un vas la cuptor, de ex. in tava mai intalta a cuptorului pui apa si vasul cu crema de zahar ars il asezi in tava.
Iese negresit!
Bafta multa si pofta buna!
noi2 spune:
Trucul meu pentru ca sa stea mai..legata.. este ca in loc de oala folosesc o tava de chec.. se face mult mai repede shi se incheaga mai bine...incearca asha shi o sa-tzi iasa sigur.
..shi te iubesc...
creasta spune:
asa am facut si eu si totusi am dat rateu,incerc diseara,si va spun ce iasa,multumesc pentru retete
Corina