Soi bun/soi rau

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

quote:
Originally posted by simali

liliana29s. Nu ai de unde sa sti ce se petrece in familia acestui copil. Nu ai de unde sa sti ca nu este abuzat sau ca nu vede abuzuri. Eu cred ca se petrece ceva foarte grav in familia aceea. Oricat de "nevinovati" ar poza parintii la prima vedere. Este foarte trist ce povestesti tu, dar si mai grav este ca poti crede ca acest copil se comporta asa degeaba.

alice

Nu , nu se petrece nimic in familia acelui copil . Nu e abuzat in nici un fel.
Copii (e vorba de 2 fete si un baiat) sunt dati in plasament la o asistenta maternala. Mama lor a plecat in Italia la munca si nu a mai avut cu cine sa-i lase. Si mama si sora lui care e mai mare spune ca asa a fost el dintodeauna. Bineinteles o sa-mi spui acum ca faptul ca a fost dat in plasament la marcat sau mai stiu e ce.
Nu ma pricep, nu sunt psiholog dar adevarul e ca pina nu cunosti asa ceva nu poti vorbi. Copilul a fost primit in familia cu toata dragostea si sa incercat orice cu el pur si simplu nu se poate face absolut nimic. Asistenta maternala de care-ti vorbesc a renuntat dupa mai bine de 3 ani , nu mai reusea sa o scoata la capat . Copilul a fost luat de alcineva in plasament care tot asa spune ca nu stie ce sa-i mai faca.
Nu e vorba ca-l streseaza cineva , are perioade cam la 2 saptamini se trezeste de dimneata incruntat cu o privire care te infioara si timp de 2-3 zile nu te poti intelege cu el. Dupa aceea iar devine relativ linistit in familie dar afara la joaca cu ceilalti copii continua sa fie periculos. A fost de nenumarate ori la psiholog , au fost intrebate si fetele nu are nici o trauma trecuta , nu au reusit sa descopere nimic.
Inteleg ca pentru tine orice copil care se naste e bun si totul depinde de conditiile de mediu.
Nu stiu poate chiar ai dreptate si ma insel dar ma gindesceu poate daca sa descoperit ca homosexualii sunt asa din nastere poate si aceasta agresivitate si rautate e conditionata din nastere.
Am vazut mai demult o emisiune in care era vorba despre felul in care functioneaza creierul nostru si ca exista o anumita zona responsabila de empatie sentimente ... era dat exemplul un om care suferise un accident cu o puternica lovitura la cap. In urma accidentului se transformase total dintr-o persoana draguta cu bun simt politicoasa devenise cel mai agresiv si mai rau om din sat. Nu era afectata deloc memoria , capacitatea de a rationa sau inteligenta lui ci strict caracterul.
Nu vreau sa ma contrazic cu tine , pari a sti despre ce vorbesti eu doar iti spun ce am vazut eu cu ochii mei si cu ce impresie am ramas. Continui sa cred ca pina nu cunosti personal indeaproape asa un caz esti tentata sa mergi pe teoria ta.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

liliana29s, apropo de teoria ta, si de unde stim ca acel copil nu a primit poate si el niste lovituri care i-au afectat centrul empatiei??

Apoi, stiti care e diferenta majora dintre "teoriile" astea? Ca cea care sustine "exista soiul rau si unii oameni (copii !!??) sunt predispusi genetic la rau" presupune ca te poti aseza linistita la televizor si urmari emisiunea preferata, fara a mai irosi cel mai mic gand (nemaivorbind de actiune) in privinta acelor fiinte. Dom'le, au samanta rea si gata! Nu e treaba noastra, nu ne priveste, nu e nimeni vinovat (!!), asa au iesit ei din uterul mamei, impregnati cu capacitatea de a face rau in jur si eventual de a ajunge criminali. Gata, am "rezolvat" problema. Pe cand daca esti capabil sa vezi si sa identifici abuzul, asta e imposibil sa te lase rece (cel putin pe mine). Eu raman la parerea ca cei cu teoria "soiului rau" incearca doar sa fuga inconstient de adevarul (neplacut si dureros) al abuzului care exista in mult prea multe cazuri.

simali,

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by simali

Flaviutza. Mamica aceea blanda... Nu ai de unde sti cum este taticul POate ca ea este atat de blanda incat sta si se uita cad copilul ei este lovit sau umilit de tata. Sau poate chiar ea, acasa, cand n-o vede nimeni face "spre binele copilului" ceea ce s-a facut cu ea. Este imposibil ca un copil provenit dintr-o famile non-violenta sa se comporte atat de vilolent.

alice

Simali...ii cunosc binisor...sunt persoane linistite calme...vin in centru pe bancute,uneori vine si tati dupa munca...stiu ca voiau sa-l duca la psiholog

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

flaviutza, tu ii cunosti din perspectiva unei persoane adulte, ii stii cum se comporta cand sunt alti adulti de fata. Nu stii cum se comporta cand sunt doar singuri cu copilul. Sa stii ca si mama mea era o gazda extraordinara, era primitoare, intindea mese la musafiri, dansa la petreceri (era sufletul petrecerilor si avea grija ca toata lumea - toti adultii! - sa se simta bine), era atenta si prietenoasa si amabila cu adultii, dar in intimitatea casei noastre nu ezita sa-mi traga pumni in spinare sau papuci peste cap cand se enerva. Deci te rog da-mi voie sa ma indoiesc ca exista vreo legatura intre comportamentul unor parinti in societate si comportamentul lor dintre cei patru pereti ai casei lor.

Eu personal, in orice caz de dubiu, cred in nevinovatia copilului.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Miss Parker eu nu sustin ca trebuie stat cu mainile in san. fiecare om, fiecare copil se naste cu anumite trasaturi de caracter. unii mai agresivi, unii ma docili, unii ma sufletisti ,unii mai putin sufletisti.

pentru fiecare exista o metoda de educatie. daca parintele,educatorul o gaseste, poate corecta comportamentele si trasaturile negative.

Insa voi sustineti ca toti suntem la fel din punctul asta de vedere, al rautaii. vorbim aici de rautate clasica ,placerea de a produce rau,placerea de a chinui animale, etc.

banuiesc ca toata lumea e de acord ca personalitatile difera. unii sunt docili,altii incapatanati , unii timizi ,altii cu tupeu...de ce acest lucru nu se aplica si in cazul rautatii?

pentru ca vrem sa credem ca specia umana e la origini buna?

Pai tocmai ca nu este.din contra.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MissParker
Sa stii ca si mama mea era o gazda extraordinara, era primitoare, intindea mese la musafiri, dansa la petreceri (era sufletul petrecerilor si avea grija ca toata lumea - toti adultii! - sa se simta bine), era atenta si prietenoasa si amabila cu adultii, dar in intimitatea casei noastre nu ezita sa-mi traga pumni in spinare sau papuci peste cap cand se enerva.

Dar inteleg ca tot tratamentul agresiv nu te-a facut si pe tine sa devii agresiva.
Eu inteleg ca de cele mai multe ori e vorba de o trauma in copilarie care formeaza acel copil intr-un copil cu probleme de comportament , dar cred ca exista si un factor genetic.

Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

quote:

liliana29s, apropo de teoria ta, si de unde stim ca acel copil nu a primit poate si el niste lovituri care i-au afectat centrul empatiei??

Apoi, stiti care e diferenta majora dintre "teoriile" astea? Ca cea care sustine "exista soiul rau si unii oameni (copii !!??) sunt predispusi genetic la rau" presupune ca te poti aseza linistita la televizor si urmari emisiunea preferata, fara a mai irosi cel mai mic gand (nemaivorbind de actiune) in privinta acelor fiinte.

Teoria nu era a mea , era vorba de o emisune pe care am vazut-o. Nu inteleg de ce trebuie sa-mi spui ca "te poti aseza linistita la televizor" . Tu nu te uiti niciodata la TV, nici linistita nici agitata. De ce trebuie sa presupui ceva despre mine - cum ca in baza teoriei "mele" ramin nepasatoare si nu mai irosesc nici un gind doar fiindca eu cred altceva decit tine ?? Chiar ti se pare corect ?
Nu te-am atacat nu am facut decit sa-mi spun punctul de vedere (in baza a ceea ce am vazut eu personal) iar tu ai inceput sa faci presupuneri la insensibilitatea mea fata de acesti copii .

Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liliana29s

quote:
Sa stii ca si mama mea era o gazda extraordinara, era primitoare, intindea mese la musafiri, dansa la petreceri (era sufletul petrecerilor si avea grija ca toata lumea - toti adultii! - sa se simta bine), era atenta si prietenoasa si amabila cu adultii, dar in intimitatea casei noastre nu ezita sa-mi traga pumni in spinare sau papuci peste cap cand se enerva.

Dar inteleg ca tot tratamentul agresiv nu te-a facut si pe tine sa devii agresiva.
Eu inteleg ca de cele mai multe ori e vorba de o trauma in copilarie care formeaza acel copil intr-un copil cu probleme de comportament , dar cred ca exista si un factor genetic.

Dan Mihai 15Iunie2004

Ei, uite tocmai aici e buba, ca si eu in copilarie eram agresiva, eram "hiperactiva", ii comandam si terorizam pe alti copii (ba unei vecine chiar i-am pus sare in fund cand ne "jucam" de-a doctorul) etc. De aceea crede-ma ca stiu de unde vine.

Si, flaviutza draga, eu cred cu tarie ca toti oamenii sunt la origine buni, ca ne nastem egali si buni.

Felicia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liliana29s

quote:

Apoi, stiti care e diferenta majora dintre "teoriile" astea? Ca cea care sustine "exista soiul rau si unii oameni (copii !!??) sunt predispusi genetic la rau" presupune ca te poti aseza linistita la televizor si urmari emisiunea preferata, fara a mai irosi cel mai mic gand (nemaivorbind de actiune) in privinta acelor fiinte.

Teoria nu era a mea , era vorba de o emisune pe care am vazut-o. Nu inteleg de ce trebuie sa-mi spui ca "te poti aseza linistita la televizor" . Tu nu te uiti niciodata la TV, nici linistita nici agitata. De ce trebuie sa presupui ceva despre mine - cum ca in baza teoriei "mele" ramin nepasatoare si nu mai irosesc nici un gind doar fiindca eu cred altceva decit tine ?? Chiar ti se pare corect ?
Nu te-am atacat nu am facut decit sa-mi spun punctul de vedere (in baza a ceea ce am vazut eu personal) iar tu ai inceput sa faci presupuneri la insensibilitatea mea fata de acesti copii .

Dan Mihai 15Iunie2004

Scuze daca asa s-a interpretat, nu te-am acuzat in nici un caz pe tine personal (cum mi-as permite cand nici nu te cunosc?), ci vorbeam la modul general, dar mi-a scapat un a la linistit (reflexul de a face mereu acordul la adjective). Vezi ca mai jos am spus "daca esti capabil sa vezi si sa identifici abuzul".

Felicia

Mergi la inceput

quote:

Ei, uite tocmai aici e buba, ca si eu in copilarie eram agresiva, eram "hiperactiva", ii comandam si terorizam pe alti copii (ba unei vecine chiar i-am pus sare in fund cand ne "jucam" de-a doctorul) etc. De aceea crede-ma ca stiu de unde vine.

Nu vorbesc de copilarii sau hiperactivitate si eu si flaviuta vorbim de bucuria de a chinui de a produce suferinta. Nu am spus nimic de taiat canapeaua , stricat mobila, taiat cablul de alimentare la telefon sau orice alt lucru facut din nestiinta copilarie sau din dorinta de a impresiona ca facea si din astea destule.
E vorba de gesturi care ies din tipare chiar si din tiparele unor copii mai agitati fice ca au tulburari de comportament sau nu.
E vorba de placerea de a domina umili si provoca suferinta, si de bucuria pe care o citeai pe fata lui in acele momente. Nu ma intreba de unde stiu sau cite am vazu, nu vreau sa vorbesc despre context dar eu sunt cea care i-a smuls cutitul din mina. Dupa fugaritul surorilor cu cutitul incepuse sa urle la maternala sa-i aduca fetele ca el vrea sa le gaureasca. Intre timp maternala statea linistita si incerca sa-l calmeze fara sa-l provoace. Iti spun sincer , nu o facea in necunostinta de cauza sau de nervi pur si simplu savura placerea de a ameninta cu cu cutitul.
Cind sa intimplat povestea deja era de 2 ani in familia maternalei nu era abuzat absolut deloc pur si simplu doreaca el sa fie seful familiei iar restul adica parintii si surorile sa-i fie un fel de slujitori.

Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Nu pot decat sa repet parerea mea: indiferent de ocazie, eu cred in nevinovatia copilului si in responsabilitatea adultilor.

Felicia

Mergi la inceput