Mamici de septembrie - octombrie 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

buna fetelor,

eu am cont demult pe acest site dar mai mult am citit decat am scris. Azi am dat de subiectul asta, adica il vazusem dar nu citisem. Si ce credeti ca am facut? 8 ore la servici (realist 7 ca am si mancat de 2 ori)am citit prima parte...20 pagini ...cand ajung la sfarsit vad ...continuarea aici..inca 18 pagini, mai citesc inca 9, se termina programul, ajung acasa 19:)
am ajuns pe la pg. 11, mai citesc apoi ca vreau si eu sa va scriu.

Eu sunt insarcinata in 25 saptamani, trebuie sa nasc cam pe 20-25 septembrie, e un baietel, asa mi-a zis Iosup si tot cam asa am vazut eu, spre bucuria lui tati si usoara dezamagire a mamei.

Sarcina mea e destul de usoara, nu am probleme foarte mari (pana cum si sper ca nici de acum incolo). mai am nishte arsuri, dar le potolesc cu lapte (cand nu mi-e lene sa imi iau), carcei aproape in fiecare noapte si dimineata, dar vad ca am inceput sa rad de ei si astept sa imi treaca (nu ma tin mult), mi se umfla mainile si picioarele (dar nu exagerat - zic eu), si nu dorm foarte bine. Asta acum...mi-am luat o perna de gravida, sunt f multumita de ea, si de ar fi ieftine mi-as mai cumpara cateva.
Normal ca stau si eu cu grijile specifice unei gravide si , de ex acum am o problema si o temere. Voi faceti piata? Cat carati? mie nu are cine sa imi cumpere asa ca in fiecare zi car cate 4-5 kg, odata am sarit calul si am carat 7. Eu asa eram obisnuita sa car la greu, dar acum vad ca obosesc repede. Prin urmare, azi am facut piata, am luat cate putin din fiecare si s-au facut 4 kg. Ma doare spatele (de obicei nu ma doare) si bebe e foarte agitat, mi-a zvacnit burta de cateva ori.

Vreau sa va intreb asa:

1. cat carati voi si ce eforturi faceti? O fi periculos ca am carat 4-5 kg?
2. cand ati vazut (daca ati vazut) prima data burta cum se misca. Eu de vreo 2 saptamani , asa ca un muschi care se zbate.
3. Stiti cum sta bebe in burtica la voi, unde e capul, unde e corpul, fundul, picioarele...
4. simtiti cu adevat ca acum a dat cu piciorul sau cu altceva? eu simt doar o stransoare, o agitatie, dar nu as putea spune ca a miscat un organ anume.
5. cum sunt contractiile? ma intreaba dr. daca am avut contractii si nu am stiut ce sa ii spun..am zis doar: cred ca nu...si m-au crezut (atat Iosup cat si dr. ginecolog). Cum fac diferenta intre contractii si bebe?
6. Cum imi cosmetizez si eu semnatura? sa pun un carucior sa mai fac eu cine stie ce pe acolo....
7. la eco 4 d cum vi s-a parut copilul? frumos? urat?

Eu mi-am cumparat haine dupa cum urmeaza:
un sutien alb , din bumbac, cam pt gravidute (in jur de 30 ron) de la mag. Victoria - de la Jolidon.
un sutien crem din microfibra, fara cusaturi, fara intarituri prea dure, ma simt super bine in el de la cocor de la parter. Am dat cam 40 ron pe el...nu mai stiu exact.
chiloti - toti de la Titan - super buni, usori, nici nu ii simt,...cei vechi ma strangeau.
pantaloni - din piata de la obor, din aceea cu bata si snur. Eu am inlocuit snurul cu elastic pt ca imi cadeau - 25 ron bucata. Ma simt f bine cu ei (dar se sifoneaza cam repede).
bluze tot din piata de la obor, din Mag. Obor, de la Titan.
De la magazinele pt gravide, nu mi-a placut mai nimic si sunt f scumpe si parca sunt de pe vremea lui Pazvanti - Chioru. Poate o sa fac un album sa va arat hainutele sa vedeti ca sunt frumoase.

am intrat si la magazinul cu 10 ron- 20 ron recomandat de o mamica (nu mai retin exact ID, dar stiu despre cine vb - tb sa va invat), am vazut pantofiori cum si-a luat ea si papucei, eu am piciorul lat si nu imi venea nimic. Am plecat:)

cu incaltamintea stau cam prost, ca nu imi intra nimic...mi-am luat doar nishte adidasi si nishte papuci, nu am probeme cu ei, dar nici nu ma dau pe spate ...asa ca mai caut...si mai caut , de asemenea, si nishte rochite...dar nu gasesc..am vazut unele frumoase in obor, 50 ron, super dragalase, dar erau pana la genunchi (un pic mai jos de fapt) si eu nu am picioare de manechin si am zis ca mai caut.

m-am ingrasat 10 kg pana acum. Asa mai spre 11:) Daca acum 2 luni aveam cam tot atat si dr. mi-a zis ca e cam nasol, ieri cand am fost la consultatie mi-a zis ca e ok si ca arat tare bine:) Mentionez ca inainte de sarcina eram deja plinuta bine...dar mie imi place acum, mama zice ca am mai slabit in rest (ce draguta e:) ) si ca mi-a crescut doar burta.

mi-au curs si mie cateva picaturi de colostru, dar doar vreo 2-3 zile si nu una dupa alta.

poate ma adaugati si pe mine pe listele cu mamici de septembre..baietel, 20-25 septembrie.

cam atat deocamdata. sa imi raspundeti si mie va rog.

Pana una alta, va doresc tuturor sarcina usoara si o viata fericita.

MAMA DE BAIAT
24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Am scris un mesaj si l-am pierdut. M-am calmat si-o iau de la capt.

Marunzika, nu fi trista. Lasa ca se dezvaluie "secretul" la urmatoarea vizita! Pe al meu mereu in surpind in 'pozitii optime' Dar desi a zis ca e 200% baiat, am auzit eu de colegi in Austria care asteptau fetita si a iesit un Andrei si la Bucuresti un Tudor devenit Iulia, asta dupa ce toata sarcina le tot confirmau...
O sa fie bine si sanatos si tu sa fii cumintzika, mai Marunzika!

Andries, imi pare rau. Cred ca ai incercat tot arsenalul anti-greatza deja. Am cautat insa in cartile mele, da' daca: ceai de frunze de zmeura sau menta sau musetel, baut cu inghitituri mici. Fara chestii acre. Dormi mult. Mancare cat mai bogata in vitamine, minerale. (... oare eu de aia nu am avut deloc gretzuri, ca am luat Elevit de la inceput? inca nu-mi explic)

Cecilia ma bucur ca trece spatele cu tandretze!

Lavinia lasa ca trece si asta! Parca doar la nastere e periculos aureus asta?(!?) Pana atunci il tratezi urgent!
Burtica linistita iti doresc, ca tuturor celorlalte colege ale noastre de suferinta!

Piciulika 23
http://new.photos.yahoo.com/piciulika_s/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Marunzikooooo, ce ma enervezi! Cum poti fata sa ai o casa atat de frumoasa? Pai nu iti este asa rusine putintel? Deci sa-mi povestesti tot, ai inteles?!? Asa ai luat casa sau e opera ta? Cine ti-a picatat peretii ca sunt bestiali! Doamne cate culori si cat bun gust. Bravo voua! Sa imi arati imediat ce ai pregatit pentru bebelas, ca eu cred ca o sa fie o minunoasa de camera!!! Si tu esti frumusica foc si ai o burtilica dragutaaaaa... Ma uitam la tine cum te transformai de la saptaman la saptamana si din maruntica deveneai femeie. Lasa ca iti sade momos. Pai pana cand vroiai sa ramai pustoaica?

Bebe Yannis Edmond in evolutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Buna, burtici! Pe mine ma dispera tusea asta, deja de 2 saptamani tusesc, pe cand cred ca trece, reapare! Am baut sirop, ceaiuri, ceai de ceapa, nuca….Eu nu stiu ce sa mai iau! Nu tusesc mult, dar e enervant! Imi fac griji pt bebe!

Mandarinutza, Myral, Annisia, eu sper sa va mai lase contractile astea in pace.

Maruntiza, te cred ca esti dezamagita. La momentul asta putea sa iti spuna ce este bebe. Lasa sanatos sa fie! Si la mine bebe e jos situat, dar tot sper sa se mai ridice!

Andries, tare rau imi pare ca nu te simti bine! Nasoale greturile astea…

Cecilia, ma bucur ca a mai trecut spatele!

Of, Lavinia, imi pare rau! Dar nu cred ca infectia are legatura cu consumul de apa! Iar doare burtica?

Annisia, si eu am vazut caruciorul respectiv in Metro, chiar am dat ture cu el pe-acolo, era frumoasa rau culoarea, dar si eu m-am gandit ca fara scaun de masina…Si al meu baiat baga apropos-uri!

O seara faina, pupici!

Gabriela 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Cu placere, Gema. Lasa ca poate ne vedem si pana la nastere. Pe cat mai mergi la T?

Sim 27+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Annisia stiu cum e spitalul la noi ca am auzit ca multe gravidute se duc sa nasca la Mangalia sau Medgidia. Mai era o graviduta din Constanta, Mihaela (din pacate nu a mai scris de mult sper ca e bine) care a fost internata si din ce a scris m-am cam ingrozit indiferenta nesimtire mizerie purici. O sa vorbesc cu dr mea sa vad care sunt conditiile la prematuri, daca se fac injectiile alea de maturare a plamanilor, dar am zis ca e prea devreme data viitoare. Dr mea intra in concediu pe 15 20 aug dar oricum nu imi da termen mai mare asa ca tinta mea e 15 augacum sunt prea optimista ca atunci o sa am cam 37 sapt. La Bucuresti nu am cum sa vin ar fi o grija in plus prea mare nu ma simt in stare sa plec de acasa nici acum dar mai tarziu. Oricum am mai prins curaj ca am mai citit si de alte fete cu contractii care au ajuns chiar la termen deci tratament repaos si multa incredere si optimism.Myral26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Cine face onorurile pt un nou capitol?

Sim 27+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Urmychance, bine ai venit si sarcina usoara!

Deci, de carat nu e prea indicat sa cari 4,5 kg. Nici chiar daca nu ai probleme. Eu, cu placenta jos inserata chiar nu am voie sa car! De ce nu rogi sotul sa tea jute in perioada asta?
Miscarile bb-ulu sunt vizibile pe burtica de vreo luna, cred! Nu stiu exact ce organ misca, daca da din maini sau picioare, dar conteaza? Uneori simt ca o parte a burticii se intareste si se simte ca e acolo cu funduletul, cred…
Cu contractile, au scris fetele o gramada, dar vb lor, daca nu stii cum sint inseamna ca nu ai! Nu poti confunda miscarile bb-ului cu contractii! Eu nu am vazut bebele la 4D, doar la 3D!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

quote:
Originally posted by Gabriela77

Urmychance, bine ai venit si sarcina usoara!

Deci, de carat nu e prea indicat sa cari 4,5 kg. Nici chiar daca nu ai probleme. Eu, cu placenta jos inserata chiar nu am voie sa car! De ce nu rogi sotul sa tea jute in perioada asta?
Miscarile bb-ulu sunt vizibile pe burtica de vreo luna, cred! Nu stiu exact ce organ misca, daca da din maini sau picioare, dar conteaza? Uneori simt ca o parte a burticii se intareste si se simte ca e acolo cu funduletul, cred#8230;
Cu contractile, au scris fetele o gramada, dar vb lor, daca nu stii cum sint inseamna ca nu ai! Nu poti confunda miscarile bb-ului cu contractii! Eu nu am vazut bebele la 4D, doar la 3D!

multumesc pt urari.
sotul e mai mereu plecat in delegatie si eu in fiecare zi am pofta sa imi cumpar ceva, iar daca imi cumpar o data mult, se strica prin frigider. Am sa incerc sa nu imi mai cumpar mult deodata. tu cat cari? max. 2 kg? dr. mi-a zis ca maxim 5 am voie, dar eu simt ca e prea mult.

MAMA DE BAIAT
24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

quote:
Originally posted by urmychance

Vreau sa va intreb asa:

1. cat carati voi si ce eforturi faceti? O fi periculos ca am carat 4-5 kg?
2. cand ati vazut (daca ati vazut) prima data burta cum se misca. Eu de vreo 2 saptamani , asa ca un muschi care se zbate.
3. Stiti cum sta bebe in burtica la voi, unde e capul, unde e corpul, fundul, picioarele...
4. simtiti cu adevat ca acum a dat cu piciorul sau cu altceva? eu simt doar o stransoare, o agitatie, dar nu as putea spune ca a miscat un organ anume.
5. cum sunt contractiile? ma intreaba dr. daca am avut contractii si nu am stiut ce sa ii spun..am zis doar: cred ca nu...si m-au crezut (atat Iosup cat si dr. ginecolog). Cum fac diferenta intre contractii si bebe?
6. Cum imi cosmetizez si eu semnatura? sa pun un carucior sa mai fac eu cine stie ce pe acolo....
7. la eco 4 d cum vi s-a parut copilul? frumos? urat?

Fata, tu esti truli? pai nu spui o vorba juma de an si acum vrei sa inchei un capiutol intreg numai tu? Deci eu sunt aia cu pantofii, ce papucii mei nu m-ai retinut?
Hai sa vedem ce si cum zici tu aici...
1. Nu cred sa existe un barem maxim de carat... Probabil ca in functie de cum te simti tu. Bine ast nu inseamna ca daca esti ok, poti sa-ti iei masina-n carca daca faci pana... Eu zic sa nu-ti faci probleme ca ai scapat in porumb cu cele 4-5 kg carate. Incerca sa te menajezi cat mai mult posibil. Aici am si eu doua intrebari, daca imi este permis... Cum naiba cari zilnic atata? Dar ce cumperi mai fata, de ai ajuns ca sclava Isaura? Si a doua intrebare? Tu barbat nu ai? Nu ca ar fi musai, dar ma gandeam ca macar pentru carat e bun unul la casa omului...
2. Da, vazut burta cum pleaca la plimbare. Ce muschi neicusoare, ca daca ar fi dupa el, cred ca ar lua-o la fuga cu matele mele cu tot. Cand il apuca joaca, trebuie sa ma tin de burtihan, ca nebunu cred ca sare cu prajina peste cordonul ombilical... Deci nu e film de groaza, e baiatul tau care probabil ca amorteste in burtica mataluta si face niscaiva tumbe pe acolosa...
3. Sincer, daca nu mi-ar spune doctorasul de fiecare data, nu as putea sa zic exact ca are capul aici, fundul aici si mainile nu stiu unde. Al meu bajbujuc sta de 2 luni cu capul spre iesire, fundul spre partea dreapta a burtii si picioarele pe peste tot...
4. Nu, eu una nu iti pot spune exact cand loveste cu mainile sau cand imi da suturi la greu. Cateodata am impresia ca da cu capul direct in poarta. Sper ca sunt doar senzatii de om nebun...
5. Cum faci diferenta intre contractii si bebe??? O faci, stai linistita. Inseamna ca nu ai avut asa ceva. Hai sa iti explic, daca tot m-am bagat in seama... Arunci cand ai contractii simti ca ti se strange tata burta si se face pietroi. Ai impresia ca bebe se chirceste si e extrem de incordat. Senzatia asta nu o poti confunda cu o zbenguiala obisnuita a bebelusului tau. E ceva urat si uneori dureros...
6. Sim [ gravi ] 27+ [ baietel ] Stefan ..... Acesta este un exemplu doar. Deci, pui prenumele tau sau numele de scena, cum doreste pipotica mataluta. Apoi intre paranteze drepte si fara spatii pui gravi, urmat de numarul saptamanii in care te afli (il poti modifica periodic). Desigur, sexul care este tot intre paranteze drepte fara spatii... Si, in cazul in care te hotarasi bagi si prenumele bebelinului...
7. Al meu arata ca un caltabos. Nu a stat cu fata si mi-a prins doctorul doar un profil amarat, care arata cum iti spusei anterior... Am vazut si pozici cu fetisoare dragute. Cred ca depinde de pozitia fatului si de rabdarea doctorului de a surprinde exact mutrita. Nu stiu daca ai urmarit la echo, dar trebuie sa se concentreze foarte bine cel care o face, altfel se pierde imaginea si nu se intelege foarte mult...

Sarcina usoara si viata fericita? Pai nu mai ai de gand sa treci pe aici? Ne vedem la 80 de ani sau cum? Adicatelea eu iti dadui 30 de minute din viata mea asa, la misto? Treci de scrie tot ce ai pe suflet aici! Doar nu crezi ca scapi! Baga o barfa mica! NU ne-ai spus UM, DN, unde livrezi beblusul si cu ce doctor, prenumele alese pentru baiat, daca mai ai bebei, cu ce te ocupi in afara de a cara la greu, treburi din astea...

Bebe Yannis Edmond in evolutie

Mergi la inceput