Mamici de septembrie - octombrie 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 29

gema spune:
 Buna fetele si ..............help
Am si eu o intrebare pentru voi si in special pentru Sim care este pacienta Dr. Tutunaru si am inteles ca ai facut deja analizele. Ce inseamna probe coagulare  pentru ca la noi dau din umeri astia pe la cabinete si ma enerveaza ca nu spun toti la fel. Deci ce analiza ai facut tu pentru proba de coagulare. ???????? Sunt mai multe sau una singura. Lamuriti-ma si pe mine cele care stiti despre ce este vorba.
Pupucei multi!

laviniaN spune:
 Fetelor sunt tare necajita mi-a iesit la urocultura infectie cu Staphilococcus aureus ....dar chiar nu stiu cum pt ca beau destul de multe lichide si acum 2 luni si jumatate nu a iesit nimic.
maine o sa duc din nou urina la 2 laboratoare sa vedem ce iasa.
Burta tot asa ma doare nu-mi cedeaza deloc cu no-spa abia am gasit scopantil.
Myral cate supozitoare de scopantyl pot folosi pe zi??
LAVINIA
27+

sim_stoian spune:
quote:
Originally posted by gema
Buna fetele si ..............help
Am si eu o intrebare pentru voi si in special pentru Sim care este pacienta Dr. Tutunaru si am inteles ca ai facut deja analizele. Ce inseamna probe coagulare pentru ca la noi dau din umeri astia pe la cabinete si ma enerveaza ca nu spun toti la fel. Deci ce analiza ai facut tu pentru proba de coagulare. ???????? Sunt mai multe sau una singura. Lamuriti-ma si pe mine cele care stiti despre ce este vorba.
Pupucei multi!
Am facut INR si Timpul QUICK (AP si PT).
Uite ce inseamna INR-ul:
Testul INR este un test calculat din testul PT timpul de protrombina. PT este o masura a vitezei de coagulare a sangelui. Pentru determinarea PT, proba de sange se amesteca cu un reactiv care determina coagularea sangelui. Rezultatul PT se exprima in secunde, si reprezinta timpul de coagulare.
Timpul QUICK:
Timpul Quick este un test screening pentru diagnosticul deficientelor de coagulare.
Tot pe site-ul laboratorului mai scrie:
Toate aceste analize sau probe de coagulare a sangelui se fac cand se suspecteaza diferite boli in care coagularea sangelui este ori prea lenta, fapt ce predispune la hemoragii, ori prea rapida, situatie care favorizeaza formarea de trombi in vasele sanguine. De asemenea, aceste analize se mai fac si inaintea operatiilor chirurgicale, pentru a se stabili daca nu exista riscul unei hemoragii, la persoanele care prezinta sangerari repetate din cavitatea nazala (epistaxis), gingii (gingivoragii), etc., precum si la bolnavii sub tratament cu medicamente anticoagulante pentru a urmari efectul acestora.
Sim
 27+ 
 StefanAsa creste bebe
Poze

myral spune:
 Annisia binenteles ca la faptul ca nu stiu culoarea caruciorului ma refeream
, dar o cam banuiesc
. Ma bucur la fiecare sapt care trece si mai citesc pe net sa vad cat a mai progresat bebe si ce sanse are
, dar sunt optimista nu?
ca am inceput sa ma gandesc si eu la lucrusoare. Trebuie sa fie bine (si cum adica vorbesc cu pacat ca eu nu vreau)4 mil la metro? Cam putin ca sa fie si bun dar nu se stie. Pe net mi-e frica sa nu te abureasca ca vine intr-un anumit timp si sa tot astepti.Lavinia mie dr mi-a dat 2 scopantil pe zi dar pe prospect am vazut ca se pot lua si 3 daca nu cedeaza durerile. Poate si de la infectie ai dureri repeta analizele.Myral
26+

sim_stoian spune:
 Tomitza, 
. Erau la reducere toate hainele pt bb. Mi-au dat la casa un bon de ala de reducere cu care pot sa cumpar intr-o anumita perioada ce vreau (de la ei, of course). Nu ma deranjeaza asta, avand in vedere ca oricum la Cora imi fac cumparaturile. Cand ti-am scris ca nu erau toate la reducere, nu vazusem tot bonul pt ca era printr-o sacosa.
Sim 
 27+ 
 Stefan
Asa creste bebe
Poze

sim_stoian spune:
 De cand stau acasa imi vin tot felul de idei. Am citit ca exista ceaiuri de stimulare a lactatiei care ar trebui baute inca de inainte de a naste. Ei, intrebarea mea este: de cand anume ar trebui baute? Si cat?
Sim 
 27+ 
 Stefan
Asa creste bebe
Poze

gema spune:
 Multumesc mult Sim!!!!!!
Acum este clar ce trebuie sa cer.......
Prompta ca de obicei.
Sper sa ne intalnim la maternitate si sa iti dau pupicul binemeritat.
Pupici multi tie si tuturor fetelor!

Annisia spune:
 Myral, scumpa, eu zic sa te apuci de cutat serios si de pe la 30 de spatamani sa te apuci si sa cumperi. Poti lua lucruri neutre, care sa te scoata la lumina in prima luna a bebeului tau. Apoi poti iesi tu la cumparaturi iar, in functie de dimensiunile si sexul care este... Avand in vedere ca o sa nastem prin septembrie si bebe o sa fie pitpalac toata iarna, nici nu trebe sa te grabesti sa iei carucior. Ca doar nu o sa il scoti iute la plimbare si in primele luni il poti tine cu mandrie in brate, ca nu cantareste o tona...
In alta ordine de idei, ai putea sa stai in Bucuresti de prin saptamana 30? Stiu ca in Constanta maternitatea e varza cu carne si, pentru orice eventualitate, miram-as sa functioneze o sectie de prematuri. Nu cobesc iubita, doar vreau sa ai in vedere si asta... Si eu vreau sa ma duc la un control iar la Albu, ca poate ma apuca fatatul inainte de termen si cica ca la Giulesti e treaba buna pe aparatura de prematuri...
Hai, fruntea sus si da-le-n pana mea de contractii ca nu o sa-ti rapeasca ele bucuria de a fi gravidoasa si apoi o mamica smechera! Asa sa stie, proastele naibii!
Bebe Yannis Edmond in evolutie

Annisia spune:
 Simule, din luna 8 care este la fata! Poti sa te mamelesti si cu niste Garmastan, ca cica ca face treaba. Eu il folosesc de acum pe nenea unguentul, ca ma iritasem pe ditamai patalugile de sfarcuri. Pe el scrie ca trebe folosit din luna 8 de gestatie... Spor la treaba!
Bebe Yannis Edmond in evolutie

Marunzika spune:
quote:
Originally posted by myral
Marunzika nici eu nu stiu sexul sigur mie mai bine nu imi spunea deloc ca a fost cand fetita cand baiatel, placenta se mai poate ridica dar trebuie mult repaos.
Si mie mi-a zis dr mea de 2x ca e 80% fetita insa nu e sigura, iar in spital mi-a zis alta dr ca e baietel :)) deci eu ma bucur cand de fetita cand de beietel
. Cat despre placenta sper si eu sa se ridice, caci efort incerc sa nu fac.
25+ & 17,5 kg in +Foto Burtika
www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby