Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi
Raspunsuri - Pagina 11
Mik spune:
Hannen, sa-ti traiasca fetitele !
(eu ador parul cret dar n-am nici o sansa sa am asa ceva).
alincic spune:
Salut fetelor.
Am citit in graba cele 2 pagini,dar cred ca atunci cind vor dormi copiii mai citesc inca odata.![]()
In special desre organizare,vreau si eu sa-mi ramina cit mai mult pt copii.Dar bucataria si curatenia ma ........... uneori.
Si am o problema mareeee,nu conduc masina,si sunt suparata pe mine.
Caci aici nu am alta sursa de miscare,si sunt cam dependenta de sot.
Iata m-am plins voua,.Dar cred ca cum invat sa conduc,incerc sa-mi caut si un lucru ceva,macar citeva ore.Imi place viata "linistita" pe care o duc acuma,dar cred ca ar trebui sa incep sa ies si eu cumva .......![]()
Acuma am fugit la copii.VA doresc la toti o zi buna.
Si toate admiratiile mele pt voi.
Mik spune:
Alina, trebuie sa inveti sa conduci o masina ! Si poti ! Asta nu e chestie de despteptaciune, cultura, sex. Nu e decit reflexe obtinute prin invatare.
Pentru tine e bine si pentru copii sa stii conduce. Imagineaza-ti ca ai o urgenta si ai sotul in deplasare sau racit cu febra, imagineaza-ti ca ai tai copii se fac mari si poate trebuie sa-i duci la un meci de basket cu echipa din oraselul de la 10km.
Ia-o usurel, uite data viitoare cind urci cu sotul in masina, te pui pe locul tau din fata si-l rogi sa spuna cu voce tare ce pedale apasa, de ce schimba vitezele, de ce face una-alta.
Hai curaj !
adita spune:
uite, aici am gasit multe sfaturi practice, cum se organizeaza mamici cu multi copii: http://largefamilylogistics.net/organizing.php?sid=1182280737-2007500
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

miraklucker spune:
Marimar, a fost bine, nesperat de bine drumul pana acasa si inapoi. Am plecat seara pe la 9, au adormit repede, a condus sotul fara oprire pana la ora 4 cadn eram deja trecuti de Viena, si asta ca sa puna benzina. S-au trezit toti 3 iar cea mica nu a mai adormit decat pe la 8 cand tocmai intram intr-o parcare. Apoi dai bataie pana in Ro, dupa graniat am mai facut inca o mica pauza si pe la 12 eram acasa. Adevarul e ca de la granita pana la timisoara ajungi intr-o ora......si cam la fel si la intoarcere. Eu o mai intretineam pe a mica cadn se plicisea, o gadilam, o trageam de picioare, ii mai indesam suzeta in gura
......la cei mari le dadeam cate o carte, sau niste puzzle sa nu se plictiseasca, sa mai roada un biscuit, un mar.
......car despre reactiile mamicilor din parc, ce sa le spun, zambeam si le lasam in pace. Nu m-au socat chair asa, pe de o parte ma asteptam, mai ales ca stiu ca pe la noi prin Banat nu se fac mai mult de 1-2
.
Hannen, ti-am admirat cretulinele...sunt tare dulci. Si ale mele sunt crete dar nu chiar ca ale tale, la cea mare deja a inceput sa i se mai intinda, iar la cea mica abia acum s-a incretit.
....si eu tot ca tine, cea de-a treia a venit neplanificata, mie mi-au trebuit vreo 3 saptamani sa-mi revin din soc
, nu atat pentru ca nu-mi doream copilul cat pentru frica de o noua nastere prematura si pentru o a treia cezariana. Acum sunt asa de fericita ca s-a intamplat.
Oana, si eu iti stiu povestea. M-a emotionat nespus cand am citit-o. Mai putin si o sa treaca greul, cand o sa inceapa sa mearga, sa doarma mai bine noaptea, sa se joace impreuna o sa fie mult mai bine.
Mcrmiki, ce curajoasa!! i-ai putut lasa singuri in tabara?? au vrut sa plece singuri. Davdi al meu nu pleca nici in ruptul capului undeva fara noi, undde nu cunoaste, si sa doarma....nici vorba. Cred ca de cadn e el nu a dormit mai mult de 3 nopti in casa fara noi. aici nu are cine sa mi ia, iar in Ro inca nu indraznesc sa-i las fara noi, paote cand vor mai creste.......si mai ai si examele. Toata stima!!!
Alina, am vazut si copilasii tai. Sunt cam de varta alor mei.
...de ce ti-e frica sa conduci??? si eu am reinavatat cadn am ajuns aici. Am primit la inceput un carnet cu care nu avem voie sa conduc decat cu cineva langa mine. Plangeam de ciuda ca aveam masina in fata casei si nu ma puteam urca in ea.
Fomalhauti
wooau, 6!!! toata stima si admiratia.
....da e greu cadn sunt bolnavi. Anul trecut ne-am pricopsit cu varicela. TOTI, adica eu si copii, DAvdi a adus de la cresa, si noi fetele am facut toate trei peste doua saptamani. Nici nu vreau sa-mi amintesc cum am fost.Cea mica de numai 3 luni si um pic, DAvdi care intre timp se facuse bine si vroia afara, trebuia dus si adus de la gradi. Mi-a rugat prietenele, vecinele sa-l ia si sa-l aduca. Si-a luat sotul concediu ca nici eu nu eram buna de nimic
.
Cred ca ma scris deajuns pentru azi
, deja e tarziu, dimineata ma trezesc la 5.30. Dar joi e ziua mea libera, si promit ca mai revin.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
Fomalhauti spune:
quote:
Originally posted by marimar
Fomalhauti
parca e incredibil, 6 copii, wow ! Si un ciine !! Si toate astea in RO! Extraordinar, esti o mamica eroina !Si mai ai putere si de mai mult....cind ma gidnesc ca eu nu-s pregatita nici pentru 3 inca ....
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Ei, cainele nu este unul singur. Dar nu intru in amanunte ca se sperie lumea....
Ilenutza, despre corp, ce sa zic, ce e in plus cred ca mi se trage mai mult de la "junk food" decat de la sarcini. Adica, m-am ingrasat rau in timpul sarcinilor, dar o parte am dat jos. As fi dat jos si restul, dar sunt ingrozitor de pofticioasa. Mai am si niste varice urate....
Mariana, fiul meu cel mare implineste curand 16 ani. Urmatorul implineste la toamna 15. Singura mea fetita are 12 ani. Urmatorul baiat are 9. Si mai sunt doi mititei, unul are doi ani si jumatate si unul 10 luni.
capra cu trei iezi spune:
fomalhauti, plecaciune din partea unei mamici cu doar trei copii, care de-abia mai rezista uneori!
> doamne, ce femei deosebite si curajoase!! Cheers for you! (aplauze pentru voi!!!)in romanica cea minunata, daca te vede sau aude lumea ca ai trei copii, deja se uita chioras-eu nu am inteles de ce? poate aveti voi vreo idee!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
capra cu trei iezi spune:
m-as bucura sa existe un "club al mamicilor cu multi copii" si m-as simti si eu speciala printre voi!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
alincic spune:
Salut la toate mamicile !!!!!!!!!!
Mik,iti multumesc pt incurajare,stiu si realizez foarte bine ca trebuie,si cred ca voi invata cit mai curind posibil.
Adita,multumesc de linkul dat,.Am observat ca difirenta dintre copii este de 2 ani la fiecare.Ce bine ati calculat!!!
Mira,am vazut pozele voastre.Ce frumusei sunt.David si Daria seamana intre ei,dar cea mica nu prea seamana cu fratiorii(sau eu nu ma pricep?)
Caci ai mei mi se par diferiti ,nu prea seamana intre ei,doar un pic cel mare cu cea mica![]()
Eu am deja carnetul cu care pot conduce cu cineva alaturi,dar nu prea fac practica(nu am cu cine lasa copiii),asa ca eu exersez dar foarte rar,poate de asta nu ma prinde curajul?
Hannen,sa va traiasca cretoasele,sunt superbe
Oana3,cum se simt puisorii,ati scapat de febra?
miraklucker spune:
Da, da Alina, ai dreptate. Cei mari seamana intre ei si sunt copii lui taica-su iar cea mica e cica fata mea.
......cel putin asa spune toata lumea, nici eu nu-i vad ca seamana.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi