Trusa de vacanta - medicamente pt pitici
Buna,
Am o mare rugaminte la voi.
M-ar interesa - pentru pustiul meu de 1 an, cu care plec azi din tara 2 saptamani in vacanta, ce medicamente sa iau "just in case" la mine.
I-am luat antitermic si o sa ii iau catev apliculete de Smecta.
Marea intrebare : CE ANTIBIOTIC de spectru larg sa ii iau?
Nu i-am dat niciodata antibiotic si chiar nu stiu.....
Va multumesc frumos!
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Raspunsuri
magghyc spune:
Papa, cefaclor e antibiotic?
Si ti-a fost recomandat pentru amandoua domnisoarele?
Ce dozaj?
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
madau spune:
Eu iau la mine Augmentin, ptr ca asta mi-a dat de fiecare data cand a avut probleme cu febra, muci, diverse..si ii mai iau Klacid (asta din urma am inteles ca e mai mult ptr gat, chestii din astea.
Edit: sa nu uiti daruri de rehidratare, in caz de diaree, antifebrile, ceva de tuse, ceva ptr alergii..eu am ditai lista, daca vrei ti-o pun pe PM
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
votati mica dansatoare
anya spune:
Eu am doi copii si mi-a zis dr. sa iau Augmentin (sticla mare) ca e pe spectru larg (si gat si digestiv) si imi ajunge pt amandoi.
Am mai avut
-furazolidon, metoclopramid, debridat si o punga de lapte hn- pt burta;
-nurofen, calpol, nevralgin, supozitoare novocalmin pt febra;
-unguente pt intepaturi,iritatii,alergie (fiecare ce foloseste de obicei);
-garasone picaturi (pt ochi si pt nas)
-pansamente, betadina, plasturi
-spray tantari
-calciu fiole - juma de fiola pe/zi - 10 zile (ca sa fixeze de la soare)
grati.ela spune:
Smecta - e perfect! Eu am uitat si am dat o groaza de bani in Germania pe ceva asemanator. Am avut la mine Augumentin, Nurofen, Calpol, algocalmin fiole, Peritol. N-am avut nevoie decat de...smecta! A luat o viroza intestinala pe tren...
kid2003 spune:
Si noi am plecat de fiecare data cu Augmentinul sirop dupa noi, fetita avea 1 an si 3 luni cand am plecat prima oara in vacanta in afara tarii. (Augmentinul cate 5 ml la fiecare 12 ore, asa ne-a dat)
Lista Anyei e f buna cu mentiunea ca pentru un bebe mic, cum e al tau Magghy, Furazolidonul nu e ok pentru burtica. Noua ne-a recomandat siropul Loperamid, sa il avem in caz de diaree. Daca bebe al tau a mai luat Smecta si l-a putut inghiti (fetita mea nu a vrut niciodata sa ia), e ok si Smecta plus saruri de rehidratare de la Humana (Electrolyt parca le zice, sunt tot niste pliculete ca si Smecta). In rest:
- antitermice (supozitoare de Efferalgan pediatric sau Novocalmin)
- un antiinflamator gen Nurofen, Calpol sau Panadol
- un antialergic (Aerius sirop)
- un sirop de tuse (Ketof sau Ventolin sau Paxeladine)
- Fenistil pentru intepaturi de tantar si alte bube mancacioase
- garasone oftalmo picaturi pentru ochisori
- debridat granule de dizolvat pentru dureri de stomacel
- Nan fara lactoza in cazul in care face diaree, cereale orez si orez cu roscove (tot pentru regim)
- un dezinfectant (Betadine, apa oxigenata, noi folosim pentru julituri si alte minuni, un spray bun cu aloe vera, Aloe First)
- pansamente sterile
- spray cu apa de mare si ser fiziologic pentru nasuc plus aspiratorul nazal daca vrei sa fii mai catolica decat Papa
- o crema pentru iritatiile de la fundulet
- neaparat crema cu factor de protectie 30
- palarioara de soare
Cam atat imi amintesc. Am facut o mega trusa de prim ajutor pentru ea si din fericire nu am folosit nimic din ea. Oricum, daca ar fi fost bolnavioara, as fi sunat medicul inainte sa ii administrez eu orice (ma refer mai ales la siropul de diaree, antibioticul si cel de tuse). Daca le am pe toate la mine si doctorul imi spune la telefon ce si cat sa ii dau ma simt mai in siguranta. Asa un 2,5 ml de Nurofen pot sa ii dau si eu daca observ ca are un pic de guturai, pentru restul insa, e nevoie mereu de sfat cu medicul. Succes!
grati.ela spune:
aduc pe prima pagina subiectul...este extrem de util, mai ales acum ca ne facem bagajele de vacanta!
Candy spune:
Eu am mai luat:
- Cefalexin antib. (nepreparat - se pune apa fiarta si racita numai in momentul folosirii, iar solutia se pastreaza cca 14 zile)
- Nazomer (picaturi ptr nas)
- Wick Baby-rub crema
- plasture lichid/unguent
- unguent cu propolis ptr rani usoare
- unguent Baneocin (cu antibiotic)
- Fenistil (pentru intepaturi de insecte)
- si eu votez cu Aerius sirop antialergic
- crema/lotiune/gel after sun ptr rehidratarea pielii
God, if I can't have what I want, let me want what I have.