Bronsita astmatiforma;Homeopatie?
Buna
2 ani si 2 luni,cat am alaptat-o pe July nu am avut probleme cu ea.Din septembrie de cand merge la gradi raceste f des,cam la 2-3 saptamani,nu simpla raceala ci mai mereu face bronsita,bronsiolita,si tusea persista si 2 luni.
Saptamana trecuta a racit iar,iar sambata tusea f rau si nu mai putea sa respire,am fost la Budimex iar acolo mi-a zis ca are bronsita astmatiforma,2 zile am facut aerosoli si ii dau antibiotic,ieri am fost la control si dupa 5 zile de antibiotic tot nu este prea bine,inca tuseste.
Ma gandeam sa incerc un tratament homeopat,poate totusi scapam de racelile astea f dese si nu mai avem probleme.
Eu pt mine,cand am avut un chist,am incercat gemoterapie cu muguri de zmeur si a avut rezultate f bune.
Voi ati incercat,dau rezultate tratamentele hompeopate?
Raspunsuri
monaraus spune:
Buna julia23, si fetita mea ultima oara a primit diagnosticul de bronsita astmatiforma. Medicii la care am fost prea cu usurinta afirma ca bronsita astmatiforma = astm bronsic, dar fetita mea nu face crize de astm, doar tuse, muci si uneori temp. Crede-ma ca sunt putin disperata ca nici un medic pe care l-am vazut pana acum nu ma lamureste in vreun fel. Si eu, ca si tine, ma gandesc serios sa vedem si un medic homeopat. Am auzit de Dr. Chirila din Voluntari si cred ca o sa mergem si la ea. La ora actuala mi se pare singura solutie si sper intr-o solutie pe aceasta cale.
mamitzica spune:
Absolut de acord ca diagnosticul asta a fost pus cu prea multa usurinta.Oricum si copilul meu mergind la gradi a facut viroze una dupa alta,in iarna asta m-a inebunit.Nu am nimic contra antibioticelor dar ajunsese sa ia la 2 saptamini.L-am dus la homeopata,nu am fost convinsa initial daca chiar functioneaza sau nu,dar acum cred cu convingere.A mai facut viroza de 2 ori dar la interval mare de timp si forme foarte usoare fara tuse,febra mare etc.Asa ca da,incearca homeopatia ca functioneaza.
ad_b spune:
Buna
Intreb si eu mamicile care au postat aceste mesaje daca intre timp au gasit o rezolvare la aceasta bronsita astmatiforma, deoarece si baietelului meu de 5 ani i s-a pus de 2 ori acest diagnostic (la interval de o luna). Prima bronsita venea dupa o raceala si colaborata cu otita si sinuzita. A doua bronsita insa a aparut peste noapte, fara raceala, fara muci, a debutat doar cu o vaga tuse rara. Dar de fiecare data se auzea in torace acel suierat. Mi s-a dat aerosoli, dar as dori sa stiu daca voi ati scapat de aceste episoade de bronsita, ce investigatii ati facut, la ce medici ati fost?
Terapia homeopata este strict pentru bronsita sau pentru prevenirea racelilor?
Multumesc si astept mesajele voastre.
JARMO spune:
Haideti sa va raspund si eu , pentru ca sunt o mama care are un baietel de 3 ani ( ii va implini pe 28 decembrie ) si am ajuns cu el in tot atitea tari ( adica 3 ) ca sa il pot trata sau mai bine zis , sa pot preveni aceste simptome de asa zisul astm bronsic . Intr-adevar , la noi in Romania , foarte greu ajungi pe mana unui medic bun , insa foarte importanta este si reactia corpului la medicatia prescrisa de medic.
Puiul nostru este astmatic, insa s-a ajuns la aceasta concluzie dupa foarte multe examene si teste , a facut bronhoscopie, TAC toracic ( ambele cu anestezie generala ) , insa nu a iesit nimic neclar in urma analizelor . Acum suntem in Franta sub stricta atentie a unui medic pediatru pneumolog ( este foarte important avizul unui astfel de medic ) sau al unui alergolog, dimineata si seara facem cate 2 puf-uri de Seretide 25/50 si ne este bine , plus alimentatie sanatoasa cat de cat fara E-uri , sucuri naturale facute in casa .
In legatura cu aerosolii, conteaza foarte mult medicatia, de cate ori faci pe zi , cate zile si mai ales cate minute dureaza o sedinta de aerosoli , pentru ca nu se fac aerosoli sub 10-15 minute . Iar daca intr-adevar este bronsita astmatiforma , trebuie sa-ti dea un tratament preventiv de urmat pentru a elimina cat de cat o eventuala viitoare criza !
Sanatate la puiut !
martie spune:
Si fetei mele i-a pus medicul diagnostic de bronsita astmatiforma, pur si simplu nu mi-a venit sa cred, a facut aerosoli, dar, mi s-a spus ca minuni nu poate face decat salina - Praid, Slanic Prahova - o cura de 3 saptamani. Sunt absolut hotarata sa merg cu amandoua dupa Sarbatori.
ad_b spune:
Eu inca il am inca pe aerosoli cu Ventolin si Flixotide, dar nu se vede nimic schimbat. Suieratul se aude in continuare. E adevarat ca mi s-a spus ca tratamentul dureaza 10 zile, dar ma asteptam si eu la ceva mai bine. In plus pe piele (la degete) au aparut ca niste ridicaturi mici cat varful de ac; i-as spune o iritatie, dar nu sunt rosii, sunt de culoarea pielii. A mai patit cineva asa ceva? Sa fie de la flixotide?
In ceea ce priveste salinele, mie un medic pneumolog de adulti insa mi-a spus de Govora (sper ca am retinut corect, ca la momentul acela nu ma interesa).
In salina de la Praid am fost in vara asta intr-o vizita deoarece eram cazati la Sovata si tot auzisem despre ea. Mie personal nu mi-a placut din cauza poluarii. Masinile cu care se intra in salina polueaza foarte mult. Cand a dat drumul la motor si eu si copilul am inceput sa stranutam si sa ne manance nasul. In intrarea in salina se simte un miros puternic de gaze de esapament, mirosul se mai estompeaza cu cat mergi spre mijlocul salinei, dar nu dispare. Personal nu m-as duce sa inspir gaze de esapament intr-o salina neaerisita (chiar daca in centru sunt mai putine). Este un tratament de durata si ar trebui sa fie un aer curat la niste copii cu probleme respiratorii. Este parerea mea personala. Plus ca in acel spatiu inchis mai sunt multi alti bolnavi cu care vii in contact.
Aveti un medic pneumolog pediatru? Eu incerc sa caut unul si am auzit de dr. Mihai Craiu si Dr. Lavinia Butum. Stiti ceva despre ei?
O zi buna si sarbatori cu bine.
JARMO spune:
Ad_b , de cate ori ii faci aerosoli pe zi si ce medicatie folosesti , deoarece ma gindesc ca Flixotide-ul este sprey , nu ? Si ventolinul e puf sau solutie pt. aerosoli ? E totusi bizar ca dupa aerosoli sau puf cu ventolin , copilul tot mai suiera ...
La salina la Praid am fost si noi anul trecut in august si am renuntat din aceleasi motive pe care le-ai spus si tu . Acum noi suntem pe puf cu seretide , dat de medicul nostru pneumolog-pediatru .
ad_b spune:
Flixotide exista si sub forma de nebule speciale pentru aerosoli. Am inceput tratamentul cu aerosoli de 3 zile, dar inainte i-am mai dat Ventolin sirop 4 zile, de aceea ma asteptam la un rezultat. Eu inca nu am ajuns la un pneumolog, este a 2-a oara cand face forma aceasta de obstructie cu suierat (se aude doar in piept). Nu se sufoca, tuseste sau altceva din ce am citit pe aici.
Acum incep si sarbatorile si o sa-mi fie greu sa gasesc medici liberi si daca nu va fi urgent voi astepta ianuarie. Ma mai duc la pediatru intre timp, dar doream si referinte despre pneumologi-pediatri. Sper sa nu ramana sau sa dezvolte astm. Am citit ca nu se vindeca si trebuie sa fii atent tot timpul. Nu-mi dau inca seama de ce apare si de ce a aparut acum, pentru ca raceli repetate a avut multe la 2 ani, dar atunci se complicau cu otita si doar partea superioara era afectata (nas, urechi). In plus cred ca va trebui sa merg si la alergolog. Am inteles ca astmul are ceva in comun cu alergia. Eu nu stiu daca este alergic, nu a facut ceva evident la niciun medicament sau aliment.
Orice informatie despre tratamente si medici de la cele care ati trecut prin asa ceva imi sunt utile, deci le astept.
birth_reborn spune:
Astmul are intr-adevar totul in comun cu terenul alergic!
Fii-mea mai mare (4 ani si 3 luni) s-a ales si ea cu un diagnostic de bronsita astmatiforma acum vreo 6 luni. O auzeam si eu ca suiera, da' nu o facea f des. Suieratul acesta este tipic = wheezing. O supara mai tare o tuse uscata, persistenta, care o trezea din somn de obicei. Nu se sufoca, dar o deranja. Exact de ce m-am temut nu am scapat. Am last-o eu vreo 10 zile, dar imi era clar ca nu e bine. Sunt studenta la medicina, asadar si stetoscopul, dar si urechea lipita pe plamanii ei imi dadeau semnale ingrijoratoare.
Am fost la dr Stanciu, de unde am plecat cu diagn de br astmatiforma +amigdalita cronica. Ventolin 5 zile, apoi Flixotide 3 sapt. Si Zinat.
Eu recunosc ca am o prb: nu dau Ab pana nu stiu de ce il dau. Am cerut second opinion, cu tot cu analize facute. Acesta a fost dl dr. Craiu. Pediatru si pneumolog. Dansul a ramas si nu-l mai schimb.
Nu era nevoie de Ab. A ramas insa Flixotide vreo 3 luni + Flixonase. Ventolin si Flixotide le-a luat cu Baby-haler-ul, iar Flixonase este spray nazal. Pe asta il lua pt ca are si vegetatii adenoide (polipi) pe care nu am vrut sa-i scot inca.
Acum este mult mai bine, dar pe termen lung as vrea sa ma feresc de cortizon.
Ce mi se pare esential sunt cateva analize : in special Ig E- urile, care la fii-mea au fost un pic peste limita de 4 ani, dar se incadrau la 5. Dr Craiu mi-a spus ca nu crede ca Maria sa dezvolte astm. Pe la 5 ani vom face totusi o spirometrie, pt a masura volumele si debitele pulmonare.
O imunograma completa mi-a fost mie de folos pt a vedea clar ca M nu avea nici o infectie, cronica sau acuta. apoi i-am mai facut si exsudatul nazal si faringian. Plus hemograma si IDR cu PPD.
Cel mai bine iti recomanda tot medicul ce investigatii mai poti face.
Am fost si pacientii dl-ui dr Pavel Chirila, homeopat, care ne-a ajutat in multe privinte. Dar stiu ca in privinta alergiilor raspunsul la un trat homeopat poate dura ceva mai mult (cam 6 luni).
Eu vreau sa incerc un trat bazat pe aloe, pt ca M inca mai are crize de tuse, cam o data la 10 zile. Wheezing-ul se aude si mai rar, cam la 2 sapt.
Am aflat ca exista si in Bucuresti niste incaperi amenajate cu blocuri de sare, functionand astfel ca o salina.
Sunt de asemenea disponibile niste aparate care au o placuta de sare, reproducand si ele atmosfera din salina. Acestea se folosesec acasa si sunt f accesibile, iar utilizatrorii se declara multumiti din ce-am citit eu. Il astept pe al meu in ianuarie.
Toate cele bune, mamicilor si piticilor!