*** Mamici de Mai-Iunie 2007 *** (66)
Raspunsuri - Pagina 21

ella_74 spune:
 vas, 
ai dreptate cu ploaia asta, am coborat si ne-am urcat la loc, mi s-a parut ca bate vantul prea tare si sta sa ploua.
Eu il astept se sot, da o fuga de la birou, sa-mi coboare caruciorul, desi am luat peg perego care cantareste doar 8 kg, nu ma indur cu cezariana sa-l cobor 4 trepte jos la bloc.
sobi,
bouncer-ul l-am comandat pe un site din uk si am cerut livrarea la sora mea in LO fiindca nu livreaza in RO. Dar sunt si aici multe modele, doar ca sunt mai scumpe.
E foarte util, uite tocmai a adormit bebe in el si acum il iau sa-l pun pe canapea langa mine ca in patutul lui urla cat il tin plamanii.
Eu zic ca e mult mai util un swinger daca tot investesti.
, mamica de David
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

kay spune:
 Doamne, CHRIS !!! melodia 10 e melodia mea si a lui Alex, melodia pe care a fost conceputa Sosonica, melodia noastra speciala, pe care o ascult de cate ori sunt trista si nu am speranta... e ceea ce-mi aduce speranta si imi da incredere in viitor si imi aminteste ca am alaturi un om care ma iubeste enorm, indiferent de cat de ocupat si agitat e ! si de cateva zile am reinceput sa o ascult continuu, asta mi-a dat tonusul pe care il am ! daca ai vedea ca avem si un videoclip pt melodia asta, cu crampeie si franturi din viata noastra impreuna... offf, cred ca e o legatura speciala intre noi, chiar daca nu ne cunoastem, ne simtim una pe cealalta asa de bine ! pacat ca esti asa departe !!! te sarut cu tot dragul !!!
multumesc mult fetelor pt incurajari, sper sa fie bine !
oana
 33+ cu
Sonia 
mami,tati si Sosonica
rosioara
AMR 6-20 zile  !!!

Androix spune:
 Moko, eu am facut culturi din col la v. babes. A durat 5 zile lucratoare pana a fost gata.
Carrie, si eu am avut probleme cu hemoroizii dupa ce am nascut. A fost mare chin pana am inceput sa am scaun calumea. Foloseste supozitor cu glicerina si bea multe lichide. Eu am mai folosit si unguent hemorzon dar se cam obisnuise organisumul ca nu mai reactiona asa prompt ca primele dati. Dar ca sa fiu sincera dopul a fost invins 
 cu o metoda cu care nu stiu ce mamaica ar fi de acord... Dar dupa ce am incercat si supozitorul, epicogel, triferment si dicarbocalm tot tigara si cafeaua fierbinte m-a ajutat.
Amely, bebe nu scuipa vigantolul stai fara grija. Si eu tot direct in gura i-l dau, o apas pe barbie, ea casca gura si eu ii picur 2 picaturi. Nu e indicat sa=l amestecati in ceai, mancare sau in lapte. Pentru ca ccc cantitatea e foarte mica, dar diferenta intre 1 si 2 picaturi e foarte importanta, asa ca eventualele pierderi, pe peretii vasului, linguritei, etc sau in cantitatea de mancare/ceai pe care bb pur si simplu nu mai vrea s-o termine, nu sunt de neglijat. 
Felicitari pentru toate mamicile care au nascut zilele astea si un pupic special pentru Didialex! Felicitari, mami! 
Andreea, mama de Filip si Georgia

ralucami spune:

PAULY  FELICITARI !!!  

Ce surpriza placuta a fost cand am deschis calculatorul si am vazut!! Eu  ma gandeam sa-ti pun majorete pt  dara de 7 , cand erai programata la cezariana, si uite  Rianna ce grabita a fost! Refacere rapida  si   mult  laptic iti doresc, iar  Riannei  : bine ai  venit  printre  noi pui scump 
Sobi si Ramsy - am vb in fiecare zi cu Elteka. 
 Dar pana acum nu prea aveam ce sa "povestesc" pe forum. Astazi in schimb  m-am bucurat enorm pt  ea, caci  mi-a scris un sms si-mi spunea ca i-a  venit  in sfarsit  lapticul si  era tare tare  multumita (  biata de ea, zilele trecute a fost disperata pt ca Dolofanel  tragea  de san si  nu-i curgea nimic si de-aia  si  plangea de foame.)  Elteka   ma intreba ce stiu de treaba cu  glucoza /formula  pt  bebelusi in primele zile de viata, pana ii  vine mamicii  lapticul si  va dati seama ce-am "lamurit-o"  eu  cu "vasta" mea experienta 
.  Pt ca a facut cezariana  o sa stea in spital  o saptamana , deci  joi  o sa se externeze. (chiar azi  mi-a scris un SMS  pe tema asta  si  nu am apucat sa-i raspund ca l-am vazut  la ora 12 noaptea! 
). Abia astept sa vina acasa sa vb mai pe larg la calculator.  A reusit sa prinda rezerva ( dar sistemul e destul de nasol, caci o sa plateasca  tot pachetul de 7 zile, desi ea nu a  stat  decat  4 zile
. ) In schimb mi-a scris ca e foarte  misto facut meniul de catre  nutritionisti , ca  e foarte variat (legume, fructe, carne ).  
   Maine dimineata  o sa  incerc sa o sun, pt  ca SMS-urile imi apar  destul de trunchiate. Azi ii povestisem de Pauly  si  vad ca nu a primit SMS-ul respectiv ca nu  mi-a  scris  nimic! In Jp  Vodafonul  e  o retea tare  nasoala si  zilele astea o sa incerc sa-mi schimb  si  eu telefonul.  
Kay  bafta  la  "intalnirea" cu  Tutunaru.  Sugestia  mea: daca vezi ca  nu sunteti pe aceiasi unda  schimba-l fara regrete. TU si Rosioara  sunteti cele  mai importante !!! 
 Mi se ridica  parul in cap cand citesc experiente ca ale tale  din spitalele  romanesti. (spitale si  medici care , vorba aia, au pretentii
) 
Eu sunt programata  la dr joi si abia astept sa vad  in ce stadiu e  bebelina mea. Daca mi-ar spune ca are o greutate rezonabila, abia astept sa nasc.  Sper sa nu raman singura  graviduta de pe-aici  !! Si  sunt  un pic invidioasa ( in sensul  bun al cuvantului) pe  mamicile  care povestesc de pampersi, colicei, plimbari cu  bebe  , iar eu  stau  cu  picioarele cat  butucii  si cu  ditamai  burta. 
 Scriu la  mesajul asta  de  cateva ore. De fapt  am inceput sa-l scriu, am plecat de-acasa,  m-am intors, iar am mai completat ceva, iar  am plecat  si abia acum mi-am dat seama ca nu l-am trimis!
Raluca si  Maria Bucuria
POZE BEBE
  Film eco 4D 
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

numai_eu spune:
 Multumesc pentru raspunsurile legate de tampoanele pentru sani. Sunt ultimele pe care le mai am de cumparat, dar ma gandesc ca nu imi trebuie imediat dupa ce nasc. De fapt numai sa nasc eu ca mi le cumpara cineva si mi le aduce daca am nevoie de ele.
Am cumparat si faimosul ceai de zmeur si am si inceput sa beau din el, sunt in stare sa beau toata cutia pana dimineata, numai sa nasc o data.
Adinel stai linistita ca mai sunt si eu pe aici, mie nu imi face inducere pana la 42 de saptamani daca nu sunt probleme si asta micu' nu se hotaraste singur sa iasa. Si s-a zvarcolit toata ziua si m-a lovit in col la greu, dar degeaba, nu vrea el afara si pace. Dar l-am avertizat deja, daca nu paraseste garsoniera de buna voie pana miercuri, il trec la evacuare silita. Ma pun si alerg prin parc pana nasc, ca eu nu mai pot!!!
Kay, multa bafta maine sa-ti aprobe cezariana. Ce ma enerveaza doctorii astia care se cred dumnezei pentru ca printr-o anumita conjunctura au ajuns sefi de sectie. Daca nici cand sunt motive medicale clare nu aproba cezariana, cat o fi nevoie sa cotizezi la ei pentru o cezariana la cerere?

florina spune:
 Diana, acum 5 ani i-am dat lui Tudor 3 picaturi de Vigantol. Cred ca si in prospect poti vedea doza corecta, desi ea poate diferi in functie de parerea pediatrului. Eu cred ca e de bine daca dr. considera ca ii ajung 2 picaturi - inseamna ca bb nu are semne de rahitism prea accentuate sau poate deloc. Poti sa-i dai direct 3 fara griji daca ti se pare prea putin, ma indoiesc ca exista efecte secundare la asa ceva... Eu l-as intreba direct de ce 2 si nu 3 :) Desi stiu cat de tare il deranjeaza si pe pediatrul meu cand il intreb asa ceva...
Sobi, dorinta mea cea mai mare este sa ating jumatatea lui iunie. Sper sa nastem impreuna in jur de 20 
Cat despre inducerea nasterii, chiar ma gandeam ca n-ar strica un astfel de subiect pe site - as vrea sa stiu care sunt parerile doctorilor (pro si contra inducere). Mie nu mi se pare o procedura prea sanatoasa, daca nu exista semne ca lui bb nu-i mai prieste atmosfera din "garsoniera"... Citeam ca in ultimele saptamani se formeaza imunitatea...eu una l-as tine pana la 42 de saptamani in burtica numai sa fiu sigura ca a primit de la mine tot ce-i trebuia. Un alt motiv ar fi ca prima nastere, indusa, a fost foarte grea. Si ma gandesc cu groaza sa nu ajung din nou la asa ceva...
Andrada, cum te mai simti?...
Kay, daca nu primesti acceptul maine mergi la alt dr... Stiu ca pare imposibil sa-ti gasesti/schimbi dr in ultimele zile, dar mai exista si oameni printre ei... Iar sanatatea Sosonicai e tot ce conteaza acum, trebuie incercat macar. 
Felicitari tuturor mamicilor pentru puiuti, toti sunt frumosi si e o bucurie sa citesti cat de repede si armonios cresc. 
Si nasteri usoare celor ce au ajuns la termen!

Pupici,
Florina +36
Teodora si Tudor (5 ani)

arcadia spune:
 Am patit si eu o chestie: am un guguloi, o umflatura la sanul stang, chiar langa axila. Ma doare si n-a trecut nici dupa alaptat. Ce sa fac, un masaj e bun? Din ce cauza se face?
Ella, parca tu ziceai ca ai avut asa ceva. Te rog spune-mi si mie ce ce ai facut, daca ti-a trecut.
 Mami de 
 Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe

angelabv spune:
 Pauly , felicitari pentru printesa
Kay, esti de admirat, ai trecut prin multe si acum uite ca esti mai optimista, fii asa, o sa vezi ce mult te ajuta ! Bafta, suntem alaturi de tine ! 
Chiqui, Michigan, Ckristina!!!  Asteptam vesti bune de la voi !
Poohy, felicitari si tie, multa sanatate !
Pepsi, am citit ca vin ai tai, ce bine e cu mama aici . Ai mei au fost aici anul trecut, prima data si planul era ca anul asta sa mergem noi acasa, dar Nicole ne-a dat planurile peste cap pentru ca s-a hotarit sa vina primavara asta. Eu sunt singura la parinti asa ca bunicii au fost "nevoiti"sa vina ! Mama ma ajuta enorm, nu stiu ce m-as fi facut. 
   Despre noi ce sa zic, fiecare zi e ocupata la maximum, nici nu stiu cum trece timpul. Am inceput de simbata sa sugem la amindoi sinii, uneori trebuie sa ajutam lapticul sa vina dar stam cam 35-40 de minute la amindoi 15-20 de min la fiecare sin - cel drept pare ca e mai productiv, trebuie sa mai scot cu pompa uneori ca=l simt prea plin si dupa ce sugem. Vineri a venit o tipa de la breastfeeding, si Nicole avea greutatea de la nastere, a cintarit-o inainte si dupa ce a supt, a zis ca totul e OK. Ma bucur ca totul e bine, dar avem si o problemuta .... Avem o ata la limbuta, nu e foarte grav, e bine ca putem suge dar se pare ca si asta e un motiv de ne chinuim un pic pina vine laptele. E ceva ereditar si ea mi-a spus sa apelez la un doctor ca sa rezolvam asta inainte de a avea alte neplaceri, cum ar fi defecte de vorbire. Se pare ca e ceva ereditar, a luat de la tati , care a avut ceva probleme de pronuntie a cuvintelor. Cam asta e , m-am suparat ca nimeni nu mi-a zis la spital, se pare ca nu e considerata o probleme mai ales ca Nicole a mincat si luat in greutate... Daca aveti ceva info despre asta, astept sfaturi. Si celor care alapteaza sau vor alapta, nu cedati ! Cereti sfatul cuiva, sunt sigura ca si in Romania sunt locuri unde puteti primi info, bebe va fi sanatos si mai ales fericit. Nu este usor, dar cu rabdare si dragoste s erezolva totul. Cred ca e cel mai lung mesaj, sper sa nu va plictisesc...Va pupam , Angi si Nicole
  Apropo , cum se pun pozele in semnatura, am vazut ca puneti numele lui bebe si apare ca un link ...thx

Pepsi spune:
 angelabv, da, e bine ca vin ai mei, la primul nu am avut nici un ajutor, si m=am descurcat eu si sotul, ai mei stau numa 3 saptamini, dar macar ma mai ajuta putin cu Dominic, ca nu vreau sa se simta neglijat pina ne facem o rutina!si in plus nu i=am mai vazut pe ai mei de 3 ani! si o prietena de=a mea a avut copilul cu aceeasi problema la limba, avea asa ca o ata si sugea cu greu, si s-a rezolvat repede la medicul stomatolog. e mai bine s-o rezolvi pina e mica! sanatate multa
Flavia 
39+ David
 si mama lui Dominic 17 mai 2004
 albumele de familie

ella_74 spune:
quote:
Originally posted by arcadia
Am patit si eu o chestie: am un guguloi, o umflatura la sanul stang, chiar langa axila. Ma doare si n-a trecut nici dupa alaptat. Ce sa fac, un masaj e bun? Din ce cauza se face?
, parca tu ziceai ca ai avut asa ceva. Te rog spune-mi si mie ce ce ai facut, daca ti-a trecut.Mami de
Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe
pai mi-am sunat dr. si mi-a dat augmentin o pastila de 1 gr la 12 ore; am luat-o pe prima ca intre timp bebe m-a salvat; dr mi-a spus sa-l pun la san desi eu insistam ca bebe a stat la san si nu se desumfla; pana la urma dupa mai multe incercari, l-am pus din juma in juma de ora, bebe a supt lapticul blocat undeva pe acolo; oricum, eram disperata, sanul arata de parca era gata sa explodeze, tare ca piatra , se simteau guguloaie in el si ardea rau; si asta dupa numai 3 ore de la ultimul alaptat; de atunci, cum simt ca se umple, daca nu e ora mesei bag pompa.
Idea e ca pompa e buna dar in cazul asta nu m-a ajutat, n-am putut sa mai scot un strop.
Sa nu uit ca dr. mi-a spus sa pun gheata pe san.
Imi pare rau ca ai patit asa, te inteleg foarte bine; incearca sa faci ce-am facut eu si poate scapi.
Solutia finala e tratament de intrerupere a lactatiei, dar iti doresc sa nu ajungi aici.
, mamica de David
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David