*** Mamici de Mai-Iunie 2007 *** (66)
Raspunsuri - Pagina 15

ella_74 spune:
 ancamari,
Dr. Radoi mi-a spus inainte de operatie ca s-ar putea sa am reactie de respingere a firelor; cica asa patesc astia cu pielea alba; si tot de asta suportam mai greu durerile.
ce zi am avut...bebe a urlat non stop si nu a dormit aproape deloc; nici in parc nu i-a priit, a trebuit sa ne intoarcem mai repede acasa ca nu ne puteam intelege cu el; el, care altadata dormea dus in parc. In zile ca astea nu apuc nici sa fac pipi sau sa beau apa, timpul meu , 99%, ii apartine.
Asa-mi trebuie daca mi-am trimis ajutoarele acasa, mi-am zis ca o sa descurc impreuna cu tati, dar, vai, ce m-am inselat.
Numar zilele ca la armata si ma rog sa treaca perioada colicilor.
Stiam ca n-o sa fie usor dar parca realitatea depaseste orice asteptari.
Voi cum rezistati mamici?
, mamica de David
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

ManuC1010 spune:
 bume fetelor,
Nu am intrat demult pe aici. Printesa Maria imi ocupa timpul. mamicile stiu cum e si burticile vor afala curand :D
Maria a implinit astazi o luna si se vede ca a mai crescut. Cred ca ne-am mai acomodat una cu cealalta si speram ca ne vom intelege mai bine. Avem colici si din pacate din cand in cand mai vomitam. Ne-am speriat ca ar putea avea ceva la stomac, dar am facut eco si se pare ca suntem bine.
Pe langa colici mai avem o problema cu caldura. Nu ii prea place si face urat in zilele in care temperatura depaseste 24 de grade in casa. Am vrea sa ne punem aer conditioonat, dar inca nu am rezolvat problema cu pozitionarea lui.
Am citit cate putin pe aici iar povestea lui kay mi se pare cumplita. Aveam o impresie buna despre Elias. Am fost tentatta chiar sa nasc acolo.
Eu am nascut la Pantelimon si chiar daca am fost putin reticenta fata de acest spital, trebuie sa recunosc ca a fost ok.
Asistentele s-au comportat bine, chiar daca a trebuit sa le dau, iar la neonatologie chiar am intalnit doua persoane deosebite.
Au fost si cateva scorpii, dar noroc ca se lucreaza in ture si nu am stat decat 4 zile.
Despre constipatie....Nu doar pentru fetele cu cezariana este valabil, dar supozitorul cu glicerina e sfant.
La mine mai merge, dar nu tot timpul, fructe pe stomacul gol (chiar si din compot).
Ca medicament e bun Duphalac si e ok si in alaptare, dar in doze mai mic. Se baloneaza bb.
In caz de extrema urgenta, cand s-a facut acel fecalon (dop tare si mare care nu cedeaza la supozitorul cu glicerina) faceti o clisma cu irigatorul. E mai bine decat sa va fortati si sa faceti fisuri.
Acum ma retrag la datorie! Sper sa mai reusesc sa intru.
Felicitari la toate fetele care au nascut si Bafta celor care asteapta la rand.
va pup 

http://picasaweb.google.com/mariacristina.nenciu

eimotto spune:
 Pauly, Chiqui, Michigan, Ckristina 

Ella - si la noi a fost o zi ciudata, bb nu a dormit mai deloc peste zi si am fost si singura cu amandoi
. Am avut curaj de am plecat in parc cu ei dar dupa amiaza am fost rupta de oboseala si de o durere cumplita de cap. Din cauza caldurii piticul meu parca nici nu mai manaca bine... La noi nu au fost insa colicii, a avut el chef sa stea treaz si cand a obosit nu mai reusea sa adoarma. Si eu numar zilele...cred ca mai avem maxim o luna si trec coliceii
Addinel -  pentru kk la mine au functionat supozitoarele cu glicerina astfel: puse la frigider, bagate cate 2, stat in pat pana la limita maxim acceptabila (nu ma duceam de la prima senzatie ci efectiv cand simteam ca nu mai pot). Acest tratament il repetam si de 3 ori pe zi si abia dupa 1 saptamana m-am reglet. Ideea este sa reuseasca sa faca ceva cat mai repede deoarece altfel va face un "guguloi" pe care numai cu clisma il rezolva (eu am inceput sa fac cate putin din a treia zi de la cezariana)
Liviana - bine ai revenit. Esti o mamica fericita!
Diana -  si lui Yannis ii trmura barbita si nu are legatura cu frigul. Am citit ca e normal (adica nu e patologic), ca nu are legatura cu calciul ci cu maturizarea sistemului nervos. Eu ii dau 2 pic de vigantol/zi. Daca il dai cu lingurita poti sa ii dai si 3 pt ca oricum mai ramane si pe ea. Eu ii dau direct in gurita.
Ancamari - si eu am patit asa ceva si a durat cam 5 zile dupa ce am nascut. Eu am pus pe seama faptului ca am stat in pat (din decembrie
) si dupa ce am nascut am inceput sa zburd si picioarele mi-au fost f solicitate. Andrada a dat mai demult o explicatie de genul ca se ufla cand vine laptele (cand se trece de la colostru la lapte). Nu stiu care e explicatia corecta dar trece![]()
Carrie - asa e si a mea, daca vreau sa o spal eu ea zice ca nu, sa o spele tati, daca vrea tasu sa ii dea apa ea zice ca nu, sa ii dea mami. Mai nou toate doleantele le incepe cu VREAU (si ea spunea te rog
 inainte) iar cand primeste vreun cadou incepe sa urle ca ea nu vroia rochita roz, ca ea o vrea rosie, etc. Si tot ce are frasu vrea sa incerce si ea (a incercat si suzi, si scaunul de masina, steluta muzicala aproape a desfiintat-o, noroc ca hainele sunt vizibil mici pt. ca sigur le-ar incerca si pe alea). Si vea sa ii dea mami sa manance "ca la bebelusi"
. Dar ce ma incanta este ca pe frasu il iubeste mult (deocamdata)
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze

numai_eu spune:
 Buna fetelor!
In sfarsit reusesc sa mai scriu si eu cate ceva si v-am si citit pana la ultimul mesaj.
In ultimele zile a fost explozie de nasteri in odiseea noastra dupa atatea zile de pauza. Vreau sa le felicit si eu pe proaspetele mamici Didialex, Oanaclaudia, Lbelciug, Monytza, Elteka si Poohy. Refacere rapida si bebei sanatosi si mancaciosi. Am vazut si pozele postate cu noii veniti, toti sunt niste scumpei. Cativa dintre ei s-au lasat indelung asteptati, dar sunt niste bebelusi superbi si cu siguranta a meritat asteptarea.
Vad ca se mai pregatesc destule nasteri si pentru zilele urmatoare, asa ca pun si eu fetele la treaba pentru cele care se interneaza maine 

. Chiquitita, Michigan, Kristina nasteri usoare si bebelusi sanatosi si mancaciosi. Chiqui inca nu mi-ai spus la ce spital si cu ce medic nasti, dar daca nasti cumva la spitalul 1, sper sa ne intalnim prin spital ca nu mai am nici eu rabdare deloc. Se pare ca preiau eu stafeta clubului "Vreau sa nasc si bebe se incapataneaza sa-mi arate inca de pe acum cine este seful".
Pauly vad ca esti deja in spital cu contractii, poate iti face bebelusa o surpriza si nasti natural. Nastere usoara si tie si pun fetele la incurajat pt bebita 

.

mica0307 spune:
 bb de mamibiutza, manu si iuliabraila LA MULTI ANI 

pauly, chiqui, michigan, cristina bafta multa, asteptam vesti 

liviana bine ai venit acasa. Ma bucur tare pentru tine.
Mica cu 
 Maya Alexandra (10 mai 2007)
Poze

Motannel spune:
 Buna seara! Raspund cam tarziu desi citesc de ceva vreme forumul! Insa ma doare capul foarte tare ... probabil un curent ... ce medicamente as putea lua?
Poohy, felicitari mamico! Sa-ti traiasca Manuela!!! Vai ... la mine "broderia" epiziotomiei a durat cam jumatate de ora si tot mi s-a parut mult .... saracuta de tine!!!
Doxinu, nici eu nu ma laud cu sani mari si totusi am laptic pentru Teodora! Si cunosc o fata cu sanii foarte mari care nu a avut lapte! Deci ...
Michigan, multumesc! 
Florina, iti doresc laptic in ambii sani! Eu am ceva mai mult in stangul (care e si mai mare putin) insa ii dau sanii pe rand (la o masa unul, apoi si pe celalalt daca e nevoie), iar la masa urmatoare incep alaptarea cu celalalt san! Cred ca asa se regleaza lactatia!
Moberi, si eu mor dupa cirese ... sunt fructele mele preferate! Eu mananc fructe de toate felurile (si capsuni, Florentina Roman) insa cu masura, nu exagerez si nu ma satur!!!
Oanaclaudia, felicitari mamico! Sa-ti traiasca Rares!!!

Ckristina, Chiqui, Michigan, Pauly, nasteri usoare!

Liviana, bine ai revenit!
Manu, frumusica Maria Cristina! Astazi la o lunisoara ii urez La multi ani!
Asa creste Teodora-Iubita ticker vechi
Asa creste Teodora-Iubita fotografii album comun
Motannel si  
Teodora Elena

numai_eu spune:
 Motannel cred ca ai putea lua ceva gen Paracetamol pentru copii sau Nurofen pediatric. Sper sa nu spun prostii, dar cred ca daca sunt acceptate la bebelusi, nu ar trebui sa fie contraindicate nici la mamicile care alapteaza.
Fetelor de cateva zile am tot mai des contractii nedureroase si dureri de burtica si uneori de spate asemanatoare celor de la menstruatie. Iar bebe se misca mai putin in ultima vreme si mi s-au desumflat si picioarele. Voi ati patit asa ceva? Or fi ceva semne ca se apropie nasterea?
Bantui pe forum ca nu prea am somn si ma omoara tantarii si mi-am amintit de o discutie pe care o aveati acum cateva zile despre pastilele pentru tantarii. Stiu ca nu e bine sa le folosim in camera lui bebe, dar o fi ok daca folosesc in camera mea inainte sa nasc? 
Acum am observat, am primit si eu in sfarsit o steluta! Ura!!

Sobi spune:

mesaj de la pauly: "duminica la ora 22 s-a nascut minunea noastra si printesa inimilor Riana Alessya are 2750 gr si 50cm, apgar 10 si seamana leit cu tati. va pupam."
bravo pauly! recuperare usoare si bebe sanatos!!!!
Andreea 36+ 
 Vladut
POZE

gabiu spune:
 addinel, pentru constipatie poate lua LACTULOSE, e un sirop  foarte bun si cu efect garantat, permis in sarcina si alaptare.
ella_74 vad ca toata lumea are probleme cu plansul bb-lushilor din cauza colicilor, binenteles ca nu facem nici noi exceptie. Albert are zile cand plange si patru ore si altele cand e o dulceata de copil si doar mananca si doarme. Asta e, il doare si pe el burtica, da' la-s ca ne facem noi mari!
Lapte cred ca am suficient, dar beau zilnic ceai de anason, fenicul si chimen si o data pe zi beau si galactogil.
Pentru fetele cu probleme la san ( ragade) garmastanul e o solutie super eficienta, chiar rezolva orice durere in timpul intre doua alaptari ( care la noi e de 1.5 ore maxim)
Va pup si nasteri usoare, mamici fericite si bb-i sanatosi si mancaciosi
gabi
-Albert Mihai, 10.05.2007
http://photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos

mica0307 spune:
 pauly felicitari, sa-ti traiasca micuta Riana, sa fie sanatoasa si mancacioasa 

.
davis cristian LA MULTI ANI 

.
Si pentru fetele care urmeaza 

.
Mica cu 
 Maya Alexandra (10 mai 2007)
Poze