*** Mamici de Mai-Iunie 2007 *** (66)
Raspunsuri - Pagina 13

ramsy spune:
 Salutare fetelor.Raportez o noapte dormita foarte bine,dupa mult-mult timp.M-am trezit pe partea dreapta si m-a surprins faptul ca eu nu puteam sa stau sub nici o forma pe dreapta.Instinctiv am pus mana la burtica sa verific daca totul este ok.M-am trezit cu burta foarte tare si aseara mi s-a intamplat acelasi lucru de cateva ori.Oare sa fie contractii nedureroase????
Miniuta,in urma masuratorilor facute la femur doctorul mi-a spus ca fetita mea este foarte lunga adica la 37 saptamani,ea arata ca un copil de 40 saptamani si 3 zile.Dar tinem cont de faptul ca eu si sotul meu suntem foarte inalti.
Referitor la cirese,mi-a spus un doctor nutritionist ca sunt foarte bune pentru curatarea toxinelor din organism,dar nu trebuie mancat pe stomacul gol ca distrug flora intestinala.
Pohhy si sot de pohhy,sa va traiasca minunea de fetita,este tare frumoasa,cand am vazut-o l-am strigat si pe sotul meu care era pe puctul sa plece sa vina sa o vada!!! 
38+ cu 
Alexia

ckristina spune:
 buna fetelor!
m au apucat niste emotii!!!!!!!! maine dimineata ma internez pentru cezariana. noaptea trecuta nici nu am dormit de atata entuziasm.
ma internez la elias si vroiam sa stiu daca intamplator mai este vreo mamica din gasca noastra in acest spital. 
va pup si .... tineti mi pumnii!!!
cristina 
 39+ BIANCA MARIA

Sobi spune:
 pai ckristina, sa punem niste majorete pentru tine 

recuperare usoara si bebe sanatos!
oanaclaudia, 
 bine ai revenit acasa, ce mare a fost bebe! asteptam poze cu el!

doxinu, chiar cu nimic nu a trecut pruritul? hai, ca nu mai avem mult si nastem si noi cele de la sfarsitul odiseei
Andreea 36+ 
 Vladut
POZE

lavini spune:
 Poohy, felicitari pt Manu!Ai o fetita superba, e minunata!Refacere usoara si te asteptam acasa cat mai reopede!
Ckristna, punem majoretele sa isi faca treaba:

Nastere usoara si recuperare rapida!Fruntea sus ca acusic o sa iti tii bblul in brate!
PAULY, imi pare rau ca va trebui sa faci cezariana(parca voiai sa nasti natural), dar oricum nu conteaza, joi iti vei tine printesica in brate.
Duminica placuta fetelor!
Lavinia, 37+, 

michigan spune:
 poohy hai ca a meritat asteptarea: ai o fetita minunata

pt cine se interneaza maine( chiqui, ckristina si eu 
)
si inca un set de 

pt cine mai naste saptamana asta pt ca nu se stie cand mai intru pe aici!
mihaela
39 sapt Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
soricei pt Tavi
Gata...maine ma internez si nu vin acasa fara bebe

alynta27 spune:
 Oanaclaudia felicitari pentru bebe Rares!
Chiqui 

Ckristina 

Michigan 

Alina-Mirela 
 37+ cu 
  DAVID
Poze burtica
Pozele mele

florina spune:
 Anca si sot de Anca, FELICITARI! Aveti o minunatie de fetita, sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!!!
Refacere rapida, mamico, si te asteptam sa ne povestesti...Imi pare rau de cusaturi, 2 ore si jumatate e enorm... Ce s-a intamplat?
Sper ca macar anestezia a prins cum trebuie si nu ai simtit cusaturile. Stiu ca sunt mai dureroase ca nasterea in sine... Eu am avut ruptura de col la prima nastere dar parca nu m-au cusut "decat" jumatate de ora - si tot mi s-a parut o vesnicie...
Pun si eu majoretele pentru cele ce se interneaza maine, Chiqui, Ckristina, Michigan, cat si pentru toate nasterile din saptamana viitoare! Sa aveti copilasi sanatosi si papaciosi!

Nasteri usoare!  

Sobi, noi inchidem odiseea, nu? :)Cum te mai simti?
Voi ce faceti in week-end?... M-a cuprins o mare plictiseala. Iar bagajul pt spital parca nu se mai termina...
Azi schimbam si noi saptamana :) O prietena imi explica zilele trecute ca in Germania se considera ca esti la termen intre sapt 36-40... Asa e? La noi stiu ca "termen" sunt sapt 38-42.
Florina +36
Teodora si Tudor (5 ani)

Paflo spune:
 Buna, fetelor!
Profit de faptul ca Sofia doarme (in sfarsit!) si mai dau si eu o geana pe forum. Daca pana acum ne-au cam ocolit colicile, se pare ca nu scapam nici noi
. Am avut o zi...(de dimineata de la 4 ne tot frichinim, ba atipim, ba ne trezim si plangem...si pe cand ne-am hotarat cu sotiorul ca o scoatem afara...s-a decis si ea sa doarma serios asa ca o las in pace deocamdata).
Altfel suntem bine, crestem frumos (ieri aveam deja 4700 grame, am luat 800 grame in 3 sapt jumatate, ceea ce e bine ptr bebelusii cu greutate mare la nastere, din cate am inteles). Am inceput sa zambim si atunci cand suntem treaza, nu numai in somn; scoatem sunete din ce in ce mai ciudate, mai laes cand ne place ceva. Intr-un cuvant: crestem! De alaptat, tot cu protectoarele de san ma chinui caci altfel nicicum nureuseste sa prinda cumtrebuie sanul. Completam si cu formula cand nu se satura de la san (de cele mai multe ori, din pacate, dar macar m-am impacat cu situatia si nu ma mai crizez).
Miniuta, imi pare tare bine ca ai depasit faza aceea de depresie. e foare important sa fii cu sufletul impacat caci bebeul tau are nevoie in primul rand de dragostea si atentia ta. Astea nu le poate inlocui nimic in lume! Si noi ne luptam si cu mancatul la san (lapte eu am putin, micuta nu suge cum trebuie - folosesc tot soiul de artificii sa suga si putinul care este)plus formula (niciodata nu stiu cat lapte praf va manca, caci depinde de cat suge inainte din san - e o distractie, ce mai!). Asa ca si noi tinem un jurnal cu cata formula mananca, la ce ore, cat sta la san...macar sa stiu aproximativ cam pe la ce ore i se face foame din nou, desi luam plasa destul de des
. Am incercat sa ne organizam si cu biberoanele: am cumparat mai multe si le spal si sterilizez doar o data pe zi, pe toate.
Moberi, eu una am mancat cirese si nu am avut nici o problema cu micuta (e drept ca eu am putin lapte, asa ca...). In ceea ce priveste mufarea la san, desi initial a supt foarte bine, dupa un episod de stomatita candidozica, cand timp de 2 zile a refuzat sanul, Sofia nu a mai luat cu trebuie sanul oricat ne-am chinuit. Am sunat-o pe neonatoloaga care mi-a sugerat sa folosesc protectoarele acelea din silicon ptr sfarcuri si spre finalul suptului, cand e mai adormita, sa-i dau sanul ca atare. A functionat cu protectoarele, dar tot nu reusim 'mufarea' nici macar la sfarsitul suptului. Asa ca continuam cu alaptarea cu 'prezervativ' cum rade tati de noi. Important este sa suga copilul. Problema este ca, in timp se spune ca nu ar fi stimulate sfarcurile cum trebuie si ar scade mai repede secretia lactata. E un cerc vicios! Alternativa ar fi pompa, dar si cu ea scade repede secretia lactata. Eu una prefer sa o alaptez, chiar si cu 'prezervativ'.
Doxinu, cum spuneau si fetele, dimensiunile sanilor nu au nici cea mai mica legatura cu secretia laptelui. Eu una ma numar printre fetele cu sani mari si lapte putin...Fii increzatoare in fortele tale si va fi bine!In legatura cu pruritul de sarcina...daca este chiar atat de grav, poti incerca sa te dai cu Advantan crema o data pe zi si daca nici asa nu cedeaza se pot da pe gura, dar numai cu acordul ginecologului si antihistaminice: Clorfeniramin 3 tablete pe zi (desi e un antihistaminic vechi este cel mai bine studiat dpdv al efectului ptr gravide; oricum, administrarea de Clorfeniramin se face numai cand situatia e disperata si numai sub supraveghere - eu una as evita-o daca se poate). Si sa eviti dusurile pre calde, baile firebinti, caldura in general...
Bun venit in lume proaspetilor nascuti! Sa aveti parte de multa sanatate, de o viata lunga, cu multe bucurii!Felicitari proaspetilor parinti!
Bafta multa fetelor care urmeaza sa nasca! Sa va fie usor si sa aveti parte de bebei sanatosi si mancaciosi!
Va dorim o duminica linistita,
Florina si Sofia (3 sapt si jumatate)
Florina R.

timur spune:
 Buna fetelor! Felicitari celor care au nascut si multa sanatate atat lor cat si bb-ilor!
Noi suntem insarcinati in 40s+5 si asteptam ca bb sa-si faca aparitia.
Intrebare: a nascut cineva de curand la maternitatea Giulesti si mai ales cu dna dr Indiana Pelin?
Multi pupici pt burtici si bb-ici si nu in ultimul rand pt mamici!

chiquitita spune:
 Buna fetele! Mersi de majorete, parca ma emotioneaza! Am terminat si eu bagajul, m-am epilat si ma pregatesc sufleteste! Sper ca pe miercuri sa nasc.
Pun si eu 
 pentru fete si va anunt imediat cum nasc!
Inchipuiti-va ca noi nu suntem inca siguri de nume 
...
39+
Alma Livia