Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (29)
Raspunsuri - Pagina 21

ancadragoman spune:
 Prima de nastere
Alocatia ptr copiii nou-nascuti sau prima de nastere ,in cuantum de 204 lei,se acorda o singura data ptr copilul care nu a depasit 6 luni .
Prima se acorda ptr luna urmatoare lunii de nastere ,in baza unei cereri insotite de acte le doveditoare :certificat de nastere al copilului ptr care se solicita alocatia ,inoriginal si copie:certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior (o si c);act de identitate al mamei(o si c);livretul de familie(o si c);negatie de la sectorul sau localiateta unde a fost inreg nasterea copilului ,daca este alta decat domiciliul din actele de identitate ale mamei,din care sa rezulte ca nu a  beneficiat de alocatie ptr copilul nou-nascut.
Actele se depun la Serviciul Alocatii si Ajutor Social din cadrul Directie Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de pe langa primariile de domiciliu.
Statul garanteaza fiecarei mame (sau tatalui,in anumite cazuri)primirea urmatoarelor drepturi:
-indemnizatia de maternitate(mamei)
-indemnizatia ptr cresterea copilului (mamei sau tatalui);
-alocatia de stat;
-ajutorul ptr prima nastere(mamei)
-alte indemnizatii ptr cazul copiilor bolnavi sau handicapati
Conditiile care trebuie indeplinite cumulativ ptr a putea beneficia de aceste drepturi sunt:
-solicitantul sa fie cetatean roman sau,strain sau apatrid si sa fie asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale din Romania;
-sa aiba domiciliu sau resedinta in romani;
-sa locuiasca cu copilul sau copiii ptr care solicita indemnizatia /alocatia.
Indemnizatia ptr cresterea copilului
De la 1 ian 2007 mamele primesc:
-indemnizatia de 600 lei/luna;
-stimulent de 100 lei/luna;
-alocatia de stat de 200 lei/luna (ptr copilul pana in 2 ani);
De primele doua indemnizatii poate beneficia oricare dinte parintii copilului ,persoana care il are in plasament ,precum si tutorele.
Ptr a primi indemnizatia de crestere a copilului trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale.
Acte necesare:
-actul de identiate si dupa caz livretul de familie;
-cert de nastere al copilului;
-certificatul de handicapat al copilului daca este cazul;
-declaratie pe proprie raspundere ca cel care cere indemnizatia nu beneficiaa -in acelasi timp-de indemnizatia de maternitate;
-declaratia ca celalalt parinte nu primeste aceasta indemnizatie;
-declaratia celui care cere indemnizatia ca se ocupa de ingrijirea si cresterea copilului si ca acesta nu este incredintat spre ingrijire altei persoane sau ca nu este dat in plasament;
-dovada celui care cere indemnizatia ca este in concediu ptr cresterea copilului;
-dovada eliberata de autoritati ori de angajator ca persoana care cere indemnizatia a platit contributiile sociale in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Gataaaaaa
anca  
17+
Maria
poze 
www.protv.ro/stiri/social/doliu-la-clinceni-o-femeie-si-pruncul-ei-nenascut-au-fost-inmormantati.html" target="_blank">SA IL AJUTAM PE FLORIN!!!!!

anacami spune:
 daca nu v-am iinebunit destul, va mai arat ceva care mi se pare intersant pt. calatorii:
http://www.mothercare.com/gp/product/B000ILIPGW/sr=1-14/qid=1180941351/ref=sr_1_14/026-4699479-7669232?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44360031&mcb=core
http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2266117&cp=2255986.2256244.2256227&parentPage=family
http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2266116&cp=2255986.2256244.2256227&parentPage=family
Camelia, Sebastian  
(26 mai 2004) si   Stefania 

pussi spune:
 buna dimineata!! si noi suntem bine, nu ne mai doare burta si nici scurgeri maronii nu mai avem
Sambata am fost la cumparaturi si ieri leneveala rau...Am simtit ceva in burtica: ca gazele din intestine, daca stau in pat linistita. Oare erau Titici? Azi nu ma vomitat inca, sper sa-mi treaca
Sheri bine ca ti-a trecut, dar oricum mergi la dr. azi! 
bibirox

vada ca vorbiti de patuturi si mobilier, eu m-am hotarat la asta, cu 2 patuturi desigur![]()
in alta ordine de idei, la sfatul unei mamici de august, mi-am cumparat o carte CEL MAI SIMPATIC GHID DE SARCINA , editura HUMANITAS, autoare VICKI IOVINE! Am gasit-o la DIVERTA.... e bestiala, o comedie despre cruda realitate 
V-o recomand cu toata increderea!
PUSSI
 12+ 
 din care unul 
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi

RAMONELLA spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
MIE MI-A IESIT UN HERPES LA GURA....E GRAV??? pot folosi oare herpes stop??? plssss raspundeti-mi si mie!!!
azi am rezultatul de la TT.
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami17+ de 70%
ALISA YASMINA
poza eco bb si burtik
Nu folosi nimic.Lasa-l ca in sarcina se vindeca ma repede.Si eu am avut unul in prima luna.Nu e nimic grav,e normal,sisteml imunitar ti-e slabit.
poze
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
Ramonel
18+ 
Alexia Beatrice

ancadragoman spune:
 Oana nu a mai plans Matei la serbare?
Eu tot patut de lemn iau.
BB nu stiu daca poti sa dai cu ceva.
anca  
17+
Maria
poze 
www.protv.ro/stiri/social/doliu-la-clinceni-o-femeie-si-pruncul-ei-nenascut-au-fost-inmormantati.html" target="_blank">SA IL AJUTAM PE FLORIN!!!!!

pussi spune:
 ancutamultumim
, eu zic s-o pui pe prima pagina, linkul!
bb imi pare rau de accident, dar bine ca n-ati patit nimic!
PUSSI
 12+ 
 din care unul 
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi

darleena spune:
 BB nu cred ca daca ti-a iesit herpes e asa de grav, dar nu stiu daca poti sa-ti dai cu ceva. Cred ca daca te duci la farmacie, iti spun de acolo daca poti sa iei vreun medicament sau nu.
Am mai vazut gravidute cu herpes si nu li s-a intamplat nimic.
RGE bine ca s-a terminat cu bine 
. Nu te gandi ca l-a afectat pe bb, ca n-avea cum.
Fetelor, stiti ce mi-a zis mie doctorul la control, ca sunt o mamica flegmatica, ca se vede ca nu-mi fac griji din orice. Si eu l-am intrebat cum de stie, si mi-a raspuns, pai uite: colul s-a lungit, uterul n-are nicio contractie, grad de stres 0 ![]()
Asa ca sfatul meu este sa nu va mai faceti griji chiar din orice mica problema, ca bb stie el ce trebuie sa faca acolo, doar sa nu-l stresam noi in plus.
17+  ??? 
Pana vine bubu 
 poze bubu mic 

oana_r spune:
 mai anca, pai nu-i prea buna treaba.sa vedem ce se intampla din 2008
18+  si matei 
 bebe2  

oana si matei(12 NOV.2003)+BB2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos

oana_r spune:
 anca,cu toate ca avea laringita si abia vorbea, a spus poezia,a cantat,a dansat,nici nu-mi venea a crede.
eu va recomand patutul de lemn care se poate face apoi pat de copil,din asta vreau sa-mi iau si eu.la matei am avut tarc si cand a inceput sa se ridice, nici nu avea de ca se prinda.
18+  si matei 
 bebe2  

oana si matei(12 NOV.2003)+BB2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos

RGE spune:
 hmm..eu oricum din cate am citit nu o sa beneficiez de nimic..
ROXANA 
 19+ 
 GEORGE IONUT
sa ne traiasca baiatul!

E GRAV??? pot folosi oare herpes stop??? plssss raspundeti-mi si mie!!!