faianta noua peste cea veche?

faianta noua peste cea veche? | Autor: danis

Link direct la acest mesaj

va rog sa ma sfatuiti - daca ati facut asa ceva si daca stiti care este diferenta:

ni s-a expus ideea de a pune in bucatarie faianta noua peste cea veche, care este solida, adica nu suna a gol, pare bine lipita, peretii sunt relativ drepti, iar peste faianta veche sa se dea un strat pt. aderenta pe baza de ceresit cm 17 - solutia e mai evident mai rapida - pentru ca nu se mai face "decopertarea"
m-ar interesa in ce masura scade calitatea lucrarii ca durabilitate sau alte aspecte pe care le cunoasteti...

multumesc frumos!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu nu ma pricep la durabilitate etc. dar pot sa-ti spun ca dpdv estetic vei avea o problema. Iti vei ingros peretii destul de mult, ca sa nu mai spun ca daca nu ai faianta de sus pana jos (si dat fiind ca e vorba dde bucatarie banuiesc ca nu) atunci la muchii o sa se vada grosimea stratului de faianta, dublu fata de normal - si nu va arata frumos. Ca sa nu mai zic mai fixezi un dulap supendat ceva si nu stiu cat si cum prinde ala in 2 straturi de faianta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu. Nu se pune. Va trebui s=o dai jos pe prima si sa-o pui pe cea noua.

E bine daca vrei sa faci un lucru sa-l faci cat mai profi chiar daca din pacate e mai greu.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Chiar daca tehnic o sa iti tina, mie mi se pare o scurtatura neestetica si nefunctionala pe termen lung. Asteapta pana poti sa faci si decopertarea peretilor.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Cand faci un lucru ca asta , de durata, e bine sa-l faci de la inceput bine. Poti sa stii ce se intampla mai tarziu???? Mai bine dai jos faianta veche. Parerea mea.

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

No way!!!

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

La noi asa am facut si de un an si ceva tine... adica faiantza noua nu a cazut jos :-)
Succes eu zic ca merge si stresul e mult mai mic,procedind asa.

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

va multumesc frumos pentru raspunsuri... pana ne-am decis noi, mesterii nostri cei harnici s-au si apucat de decopertat, ca asta fusese comanda initiala... si astfel nu s-a mai pus problema schimbarii planului... insa chiar daca ar fi rezistat, sunt mai impacata cu varianta asta... de exemplu, am descoperit dupa decopertarea unui perete ca firele electrice erau puse direct sub faianta... nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi fost daca ne gandeam sa montam ceva in peretele acela, mai ales ca nivelul firelor era cam la mijlocul peretelui, sau daca se strica instalatia electrica ulterior...

rog moderatorii sa inchida subiectul sau sa-l arhiveze/indexeze dupa caz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Inca nu am mai auzit o idee ca asta. Ma bucur ca iti fac o lucrare ca lumea.
Spor la smotru!

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput