Inscrierea la STAT

Inscrierea la STAT | Autor: Gaby

Link direct la acest mesaj

Buna,

Citesc sa ma dumiresc si vad ca fiecare are o varianata... Eu am intels asta, si asa urmeaza sa fac maine dimi:
cerere de inscriere- intre 1-15 iunie se primesc cereri;
apoi dosarul
cererea nu se stie inca cum va fi= tipizata sau de mana, aflam maine dimi!

Voi ce ati inteles de la gradi a voastra????

Cu stima,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Daca vreun manager de gradi ti-a spus EXPLICIT asa ceva, eu SUNT SIGURA ca e vrajala!
Cine crezi ca mai ia la mana inca o data cererile, sa le aseze la dosare? Si de ce ar face asta, cand se pot depune impreuna?
Vezi sa nu iei teapa.Sa ceri si bon cu nr. de inregistrare.
Mult succes tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

au!

asa magari...doar stiu csa lucrez in presa si fac un reportaj ... daca e cazul

ma amuz ca de, haz de necaz!

mi s-a spus ca au o cerere tip, un fel de chestionar din care vor afla cele cerute ; maine se ridica de la directoare si se depun, cel putin asa mi-au spus la gradinita 87 din v. calugaresca, acolo unde vrem sa ne inscriem!

Asta poate fi un jurnal de inscriere....sunt curioasa cum vor decurge lucrurile si sper sa reusesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

si mie mi s-a spus mai intai cerere, apoi dosar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Inscrierea la gradinitele de stat se face cu urmatoarele hartii:
- cerere tip (obtinuta chiar de la gradinita in cauza);
- acte doveditoare privind veniturile familiei (exclusiv pentru gradinitele cu program prelungit si saptamanal);
- copie dupa certificatul de nastere al copilului;
- copie dupa buletinele parintilor;
- fisa medicala completa (formular obtinut tot de la gradinita respectiva si care trebuie completat de medicul de familie); avizul epidemiologic se aduce in toamna, atunci cand copilul incepe gradinita, deoarece are o valabilitate scurta (24 de ore parca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Deci astazi ne-am lamurit. La stat intai cererea , apoi dupa acceptarea cererii vom aduce dosarul.
Cel putin asa a fost la gradinita unde am depus cerere de inscriere pt baiatul meu.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by albinutza

Deci astazi ne-am lamurit. La stat intai cererea , apoi dupa acceptarea cererii vom aduce dosarul.
Cel putin asa a fost la gradinita unde am depus cerere de inscriere pt baiatul meu.

Pupici.

albinutza

Exact asa a fost si la noi, la doua gradinite chiar, ca am depus cererea la amindoua, sa vedem la care vom fi acceptati.

Akella, actele pe care le enumeri tu nu sint necesare acum, ci numai in cazul in care copilul va fi inscris. Cel putin asa e la gradinitele 87 si 273. Iti zic in cunostinta de cauza, sotul tocmai s-a intors de la depus cereri.

Ma bucur ca pina la urma a fost asa cum am inteles noi, deci cererea a fost chiar cerere, nu dorinta de a te inscrie...

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gaby, la ce ora ai fost acolo? Ce bon de ordine ai? Noi nr. 10.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

si eu am depus dosar azi, la ora 9, dosar care cuprinde:
- cerere tip
- adeverinta de serviciu
- copie dupa certificat nastere copil
- avizul cu vaccinarile
- copie dupa CI- numai al meu!

toate actele au fost depuse azi, iar in august cand descvhide gradi sa ma duc sa platesc pt luna urmatoare, nu am dat spaga nu am dat nika!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Intre 15 iunie si 25 iunie in fiecare gradinita se intruneste consiliul de administratie care dezbate ceea ce s-a intamplat in perioada inscrierilor, reinscrisii s.a.m.d.

Pe 25 iunie se afiseaza listele cu cei "admisi" sau "respinsi" (ca la facultate, ce naiba !). Eu cred ca pana sa ne vedem copilul / copiii pe lista nu prea avem certitudini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Bunaaaa

Natalia, vom fi "colege"??? noi avem 43, ne-am trezit mai tarziu[:D, dar a-ti vazut ca nu conteaza nr...criteriile sunt cele deja stabilite...iata comentariul autoritatilor:

1.6.2007-11:40:0
GRaDINItE-iNSCRIERI / ISMB:Inscrierea in gradinite a copiilor nu are legatura cu ordinea in care a fost depusa cererea

Conducerea Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti a atentionat, vineri, asupra faptului ca inscrierea in gradinite se desfasoarain intervalul 1-15 iunie, iar ordinea in care sunt depuse cererile nu are legaturacu acceptarea sau nu a unui copil.

Marian Banu, purtator de cuvant ISMB a declarat agentiei MEDIAFAX cafiecare gradinitaare obligatia saafiseze la loc vizibil anuntul privind perioada inscrierilor, respectiv 1-15 iunie.

"De asemenea, unitatile au obligatia sainregistreaze toate cererile si apoi saanalizeze care din ele raspund criteriilor de admitere stabilite de autoritati. Astfel caau prioritate la inscriere copiii din anii pregatitori, cei care mai au frati in gradinita, locuiesc mai aproape de unitatea de invatamant sau parintii au serviciul in apropierea gradinitei. in aceste conditii, cele mai mici sanse de inscriere la gradinitao au copii mici adicacei de trei, respectiv patru ani", a mai spus Banu.

inca de joi de la pranz, bunici sau parinti s-au aseszat la coadain curtea gradinitelor pentru a fi siguri caasa vor avea sansa saprindaun loc pentru nepotii sau copiii lor. Cele mai mari probleme privind locurile le au gradinitele din sectorul 6 - zona Apusului-Militari, respectiv Gradinita numarul 195, 250, 274 (cea mai mare din Romania), iar in sectorul 3 - 211, 239, 240, a mai spus Banu.

Pentru anul scolar 2007-2008 vor fi aproximativ zece mii de cereri de inscrieri in gradinitele Capitalei care nu vor putea fi rezolvate, in pofida eforturilor din aceastavarapentru extinderea uneor unitati sau cresterea numarului de copii dintr-o grupa, aprecia, cu cateva zile in urma, conducerea Inspectoratului scolar.

Potrivit unei declaratii a sefului institutiei, Cristian Alexandrescu, existaun plan pentru extinderea pe orizontalasi pe verticalaa 41 de gradinite din Bucuresti, ceea ce reprezintaaproximativ 5.000-6.000 de locuri, numai caprincipalul factor responsabil pentru asigurarea conditiilor executarii acestor lucrari ramane comunitatea localacare, din pacate, in unele sectoare este foarte putin interesatade aceastaproblema.

Conform datelor oficiale, in municipiul Bucuresti in acest an sunt inregistrati 57.537 de copii de varstaprescolara(3-7 ani), dintre acestia sunt cuprinsi in gradinitie 33.969 copii. Planul de scolarizare aprobat de conducerea MECT a fost de 24.500 copii. in municipiul Bucuresti functioneazain prezent 181 de gradinite. ISMB a propus si a realizat suplimentarea cifrei de scolarizare de la 22.080 in anul scolar 2004-2005 la 24.900 in anul scolar 2007-2008. Astfel canumai in acest an vor fi cu 109 grupe mai mult, respectiv 2.562 prescolari.

Cati ani aveti ca zicea ca sunt in avantaj cei de la grupa mare...

Am depus cerere, fara tip, in care precizai "avantajele" si asteptam pana pe 15 cand se termina inscrierile apoi incepe pregatirea dosarului, directoarea ne-aspus ca pana pe 28 iunie se depun!

cam asta e...

Mergi la inceput