iubire neconditionata
Raspunsuri - Pagina 21
nume spune:
... hai mai Ileanna...?! :)
Ce zici atunci despre nevasta lui Fromm? Sau a lui Einstein, sau a lui Freud ...?
Crezi ca au facut eforturi constante ca sa fie pe aceeasi lungime de unda dpdv intelectual? Sa patrunda sfera de interes a sotului? Crezi ca exigentele lor, de soti se referau la asta?
nume
Rosey spune:
quote:
Originally posted by blue eyes
Iar daca eu nu as corespunde nistor cerinte, el nu ar putea continua relatia amoroasa cu mine.
Dar te-ar mai iubi?
Ca daca raspunsul lui e negativ, inseamna ca sentimentele lui fata de tine nu sunt genuine. Nu poti inchide si deschide robinetul de iubire dupa cum iti dicteaza ratiunea.
nume spune:
Eu nu inteleg, serios, de unde vine dorinta de a nu-ti explica sentimentele, de a trai sub semnul fatalitatii?
nume
ileanna spune:
nume
Nu am zis ca automat ajungi la modelul asta dc barbatul este exceptional :)
Depinde care este perceptia ta fatza de tine insuti. Sau cum il percepi pe exceptionalul de barbat. Sau raporturile dintre voi.
Dupe mine e o chestie care nu tine de persoana reala ci de modul cum o percepi.
De cati trebuie sa-ti dea acordul sau wow-ul ca sa stii care iti este valoarea. Si ma faci chiar sa ma gandesc la "bietul" Freud. Cat il admir pentru ca la vremea aceea a sustinut niste "obscenitati". Oare cum o fi sa-ti asumi riscul sa fii singurul care crede in tine? Bine ca mai sunt atatia altii care nu se valorizau prin recunoasterea si aprobarea pe care le-o aratau ceilalti. Macar Freud a apucat s-o simta, altii au murit pe rug.
Never say NEVER.
Rosey spune:
quote:
Originally posted by nume
Eu nu inteleg, serios, de unde vine dorinta de a nu-ti explica sentimentele, de a trai sub semnul fatalitatii?
nume
Dar dorinta de a trece totul prin filtrul ratiunii de unde vine?!
Plus ca eu nu consider ca traiesc sub semnul fatalitatii. Ci sub semnul lui "a simti".
ileanna spune:
quote:
Originally posted by nume
nume
Eu zic ca nu este fatalitate, ci natural, firesc.
Daca vine de undeva, eu as zice ca vine din incredere in tine si in ceilalti (asta nu inseamna credulitate). Ca si cum ... pleci acum sa te intalnesti cu iubirea. Nu-ti pregatesti intalnirea ca pe o lectie, pentru ca nu vrei apoi sa stai cu ochii pe ce ai pregatit iar mintea ta sa elimine vreo noua descoperire / revelatie.
Pur si simplu ai incredere in tine ca vei sti ce sa faci atunci cand va veni momentul. Nu poti sti acum ce sa faci, teoretizand. Dar increzatoare in omul care esti ... stii ca vei sti.
Nu e fatalitate. E firesc. Este acceptarea firescului. Fara computer, fara prognoze, fara simulari. Uneori nu-ti folosesc foarte mult.
Never say NEVER.
MissParker spune:
quote:
Originally posted by ileanna
nume
Nu am zis ca automat ajungi la modelul asta dc barbatul este exceptional :)
Depinde care este perceptia ta fatza de tine insuti. Sau cum il percepi pe exceptionalul de barbat. Sau raporturile dintre voi.
Dupe mine e o chestie care nu tine de persoana reala ci de modul cum o percepi.
De cati trebuie sa-ti dea acordul sau wow-ul ca sa stii care iti este valoarea. Si ma faci chiar sa ma gandesc la "bietul" Freud. Cat il admir pentru ca la vremea aceea a sustinut niste "obscenitati". Oare cum o fi sa-ti asumi riscul sa fii singurul care crede in tine? Bine ca mai sunt atatia altii care nu se valorizau prin recunoasterea si aprobarea pe care le-o aratau ceilalti. Macar Freud a apucat s-o simta, altii au murit pe rug.
Never say NEVER.
Da, dar si Freud a retras esentialul si a venit cu "pulsiunile" alea tampite tot din cauza temerii de a fi respins de intreaga societate (pai cum sa spui in perioada aceea cu voce tare ca abuzul sexual si incestul sunt o realitate? Las' ca mai bine inventam complexul lui Oedip si pulsiunile, ca sa se simta mai bine "stalpii societatii"). Pe tema asta, vezi Sandor Ferenczi (elev eminent al lui Freud, care s-a si dezis de el din cauza teoriei pulsiunilor), vezi si cartea lui J. Masson ("Assault on truth - Freud's suppression of the seduction theory").
Asta asa, off topic, nu vreau sa denaturez (si mai mult ) discutia.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Elise spune:
blue eyes,
nu mi-ai raspuns la intrebare: iubirea e sentiment.
Si suferintza e sentiment.
Crezi ca alege cineva sa sufere?
In ce ma priveste: in contextul dat, relatia s-ar fi dus, pot sa cred ca s-ar fi dus si sentimentele dar n-am de unde sa stiu.
Poate ar fi disparut, poate s-ar fi transformat, poate s-ar fi amplificat.... n-am trecut prin asta. Deci nu stiu cum ar fi evoluat, si ce as fi simtit.
Poate as fi continuat sa il iubesc - in acelasi mod sau altfel.
Cine stie?
Daca bag mina in foc ca ar fi disparut, atunci inseamna ca il iubesc conditionat.
Daca nu, nu.
Elise & BBLisa
ileanna spune:
PS Cred ca in momentul in care pleci cu idei oarecum fixe la drum, risti sa pierzi multe lucruri bune care nu se incadreaza.
Era undeva o vorba, cum ca inainte sa te hotarasti ai posibilitati infinite. In momentul in care ai ales, toate dispar si ramane doar una. Daca stii exact ce vrei sa iubesti cred ca alegi chiar inainte de a vedea / simti.
De exemplu, blue_eyes de unde stii tu ca un tip care ar fi detestat sa se plimbe prin Roma si nu ar fi inteles nimic din librarii si carti - nu te-ar fi facut sa descoperi pasiuni pe care le ai si nu stii nimic de ele? De unde stii ca nu ar fi scos la iveala din tine un om ... despre care nu stiai ca exista. De unde stii ca nu potzi fi atatea si totusi te-ai hotarat ce vrei sa fii fara sa stii cate poti fi?
Am dat-o in balamuc, stiu. Dar ... :))
Never say NEVER.
ileanna spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Da, dar si Freud a retras esentialul si a venit cu "pulsiunile" alea tampite tot din cauza temerii de a fi respins de intreaga societate (pai cum sa spui in perioada aceea cu voce tare ca abuzul sexual si incestul sunt o realitate? Las' ca mai bine inventam complexul lui Oedip si pulsiunile, ca sa se simta mai bine "stalpii societatii"). Pe tema asta, vezi Sandor Ferenczi (elev eminent al lui Freud, care s-a si dezis de el din cauza teoriei pulsiunilor), vezi si cartea lui J. Masson ("Assault on truth - Freud's suppression of the seduction theory").
Asta asa, off topic, nu vreau sa denaturez (si mai mult ) discutia.
Felicia ... nu-mi zi ca shi Giordano Bruno a facut o mizerie de genul asta k ... imi ruinezi perceptiile shi ma duc la psiholog
Never say NEVER.