Gradinita la 2 ani si 10 luni
Fetita mea cea mare implineste 3 ani in noiembrie, motiv pentru care nu stiu daca o voi putea inscrie la gradi. Ea e innebunita dupa copii si isi doreste mult sa mearga la gradi. Mi-e teama de un refuz sa ma prezint la inscriere, cand stiu ca pe afis scrie clar ca accepta "copii nascuti in perioada oct 2003 - sept 2004. Din experienta voastra, ce stiti? Sunt acceptati in gradinitele de stat copii cu putin sub 3 ani?
Simona,
Sorina (12 Noiembrie 2004) si
Irina (5 Mai 2006)
Raspunsuri
claujro spune:
Cred ca poti s-o inscrii acum cu conditia s-o duci efectiv la gradi cand va avea 3 ani impliniti...Sau sa incerci macar sa vezi ce solutie ti se ofera!
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
poze Simon
amalisimona spune:
Pai asa am de gand sa pun problema in momentul in care ma prezint la inscriere....dar taaaaare ma tem ca voi fi refuzata. E pusa aiurea limita de varsta asa. Copilul ar trebui in mod normal sa urmeze 4 ani de gradi, ceea ce inseamna ca Sorina va incepe scoala aproape la 8 ani. Mi se pare tarziu.
Simona,
Irina (5 Mai 2006)
claujro spune:
Matei impineste 4 ani in decembrie si de'abia din toamna va merge la gradi. Incerc sa-l inscriu direct la grupa mijlocie. Deci si eu sunt in aceeasi situatie. Stiam ca daca ma duceam in toamna anului trecut as fi fost refuzata, am zis ca ma duc din ianuarie...am tot amnat, a racit, a avut o enterocolita, a venit primavara si am zis ca mai e un pic...
Asa ca vom vedea ce va fi acum...
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
poze Simon
amalisimona spune:
Mda...chiar suntem in aceeasi situatie. Eu de aia ma framant acum, sa nu ajung la anul sa ma rog de educatoare sa o primeasca direct la grupa mijlocie. E stupid sa-mi refuze acum inscrierea pentru ca in anul urmator, copilul meu sa-i prinda din urma pe cei cu care ar fi colega chiar de anul acesta. Plus ca gradinita e in spatele blocului nostru. Chiar m-as zgaria pe ochi daca as fi refuzata.
Simona,
Irina (5 Mai 2006)
miriama spune:
Mergeti la gradinite si va interesati. Eu am dus-o la 2 ani si 9 luni si nu a fost absolut nici o problema. Conditia a fost sa nu mai aibe pampers si sa ceara olita. Dar ea facea deja la WC. Aveti curaj, copiii nu sunt chiar asa nestiutori cum credem noi.
Ramonika spune:
daca mergi la o gradinita la care sunt deja multi copii inscrisi s-ar putea sa nu o primeasca. daca sunt locuri o primesc sigur.
Ramonika
si pisicile Vladutz
Bubulina
Maritza
Fulgushor
anca_vlad spune:
pt copiii care inca nu au 3 ani la 15 septembrie a.c, exista varianta cu cresa si acolo se lucreaza pe grupe iar pt grupa de 3 ani in organigrama sunt cuprinse si educatoare! Asa este la cresa la care a fost vladut!
amalisimona spune:
miriama vad ca si tu esti din Brasov. La ce gradinita merge fetita ta? Am vrut sa-ti trimit PM/ e-mail, dar nu ai optiunea in profil.
anca_vlad asa cum spui, am luat in calcul si varianta cresa, dar am ajuns la concluzia ca nu voi putea sa duc fetita la cresa. Mai am o piticuta de 1 an si inca nu pot iesi singura cu amandoua, iar cresa e departe de noi. Gradinita de care vorbesc e in spatele blocului.
Simona,
Irina (5 Mai 2006)
anca_vlad spune:
si eu sunt tot din brasov, numai ca viata m-a pus pe drumuri si am poposit in bucuresti!
vlad a facut un an de cresa la brasov, asa ca ceva cunostinte despre aceste institutii mai am!
in bv locuiesc la temelia-carpatilor!
amalisimona spune:
Ramonika, am asa o banuiala ca locuri nu mai sunt de prin martie .....dupa cum auzisem la mamici in parc. Eu am sunat atunci sa intreb cand vor fi inscrieri, iar directoarea mi-a spus ca ea respecta litera legii si inscrierile se vor face in iunie. Acum ramane de vazut.
Simona,
Irina (5 Mai 2006)