COPILUL sau SOTUL ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

viviana,

din punctul meu de vedere, expresia "femeia respectiva" nu este o jignire. Daca pentru tine este, n-o folosi.
Pentru mine nu e nici o apreciere, e pur si simplu o expresie neutra pentru cineva care nu mi-a demonstrat ca ar fi "o doamna".
Posibil sa fie. Din datele prezentate nu reiese.

In rest, ma bucur ca sintem de acord ca dragostea pentru copil este "mai pura si neconditionata".
Asta spuneam si eu. Este cea mai pura.
Sau cea mai apropiata de dragostea pura. Spre deosebire de restul tipurilor de "dragoste" care contin o imensa doza de egoism.
Drept dovada, toate discutiile de pe aici: sotul nu mi-a facut, nu mi-a dres, nu se poarta corespunzator. Si e vorba de persoane care isi iubesc sotii. Altfel n-ar mai cauta raspunsuri.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

Apropo de singura dragoste pura (cea pentru copil). Cea care cind o ai nu mai stii de nimic decit de aceea dragoste care este singura dragoste adevarata si alta nu exista ca aia.

Explicati-mi si mie cum faceti voi femeile care aveti copii sa uitati complet de copii (aia pe care ii iubiti cu o dragoste pura care este singura dragoste adevarata) in momentul in care vi se aprind fluturasii dupa un alt barbat (porc evident), barbat care nu este sotul actual.

N.B. Curios, sarcastic si mirat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by vandal

Apropo de singura dragoste pura (cea pentru copil). Cea care cind o ai nu mai stii de nimic decit de aceea dragoste care este singura dragoste adevarata si alta nu exista ca aia.

Explicati-mi si mie cum faceti voi femeile care aveti copii sa uitati complet de copii (aia pe care ii iubiti cu o dragoste pura care este singura dragoste adevarata) in momentul in care vi se aprind fluturasii dupa un alt barbat (porc evident), barbat care nu este sotul actual.

Cred ca experientele / frustrarile tale personale nu se pot aplica tuturor femeilor, asa cum nu toti barbatii sunt porci. Iarta-ma, dar am impresia ca esti cam misogin.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

vandal,

femeile care inseala isi inseala barbatul, nu copilul.
Iar faptul ca "uita de copil" este discutabil de la caz la caz.
Eu n-as spune ca "uita de copil" doar pentru ca nu-l mai vrea pe tat-su, vrea altul. Asta suna a santaj ieftin.

Singura situatie care mie mi se pare de neinteles este cea in care mama isi paraseste kupiii ca sa fuga cu altul. Atit. Doar atunci poti sa pui in balantza una cu alta. In rest, problemele parintilor sint ale parintilor si n-au nici o legatura cu dragostea fata de copii.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

quote:

Cred ca experientele / frustrarile tale personale nu se pot aplica tuturor femeilor, asa cum nu toti barbatii sunt porci. Iarta-ma, dar am impresia ca esti cam misogin.

Bineinteles ca nu vorbesc numai din experienta mea....daca iei forumul la puricat (si arhivele) probabil o sa pici de pe podiumul ala inalt unde te-ai urcat cind o sa vezi cite femei fac chestia asta.

In alta ordine de idei...chiar iti place postura asta de femeia are dreptate mereu? Uite iti dau cuvintul meu ca daca tu raspunzi DA la intrebarea asta, eu personal o sa citestc/postez numai forumul de know-how. Ca oricum vad ca barbatii sint luati la raspar cind au alte opinii si oricum e inutil sa vislesti contra-curent intr-un forum anonim. Ce zici? Batem palma?

Mergi la inceput

Vandal, eu chiar am fost de acord cu Guestus cand a pomenit de prezervative, asa ca nu ma poti acuza de partinire.

Nu am spus ca e vina lui, ci a ei ca n-a avut destula minte sa-si dea seama ca la un moment dat va dori un copil. Dar tie, sincer, el nu ti se pare egoist?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

vandal,

femeile care inseala isi inseala barbatul, nu copilul.
Iar faptul ca "uita de copil" este discutabil de la caz la caz.
Eu n-as spune ca "uita de copil" doar pentru ca nu-l mai vrea pe tat-su, vrea altul. Asta suna a santaj ieftin.

Singura situatie care mie mi se pare de neinteles este cea in care mama isi paraseste kupiii ca sa fuga cu altul. Atit. Doar atunci poti sa pui in balantza una cu alta. In rest, problemele parintilor sint ale parintilor si n-au nici o legatura cu dragostea fata de copii.

Elise & BBLisa

Elise...mie nu imi plac curbele....sau coteala....poostul tau initial vorbea de o dragoste pura (personal nu cred ca asa ceva exista dar ma rog).

O femeie care inseala. Inseala. Punct. Nu copil/copii. Nu barbat. Inseala familia pe care o are la acel moment. Faptul ca femeile spun ca stai ca de fapt eu nu insel copiii ci numai barbatul e BS. Ca doar copiii nu i-a cules in pom sau i-a luat de la masina automata. E o chestie indisolubila. Sau oi fi eu mai purist. Si incapatinat.

Scuze pt divagare. Vroiam numai sa atrag atentia asupra luarilor de pozitie 100% in favoarea femeii/barbatului fara a tine cont de contextul relatiei.

Mergi la inceput

quote:

Vandal, eu chiar am fost de acord cu Guestus cand a pomenit de prezervative, asa ca nu ma poti acuza de partinire.

Nu am spus ca e vina lui, ci a ei ca n-a avut destula minte sa-si dea seama ca la un moment dat va dori un copil. Dar tie, sincer, el nu ti se pare egoist?

Mi se pare egoist cu scuze. Are 46 de ani. O sa fie tata la 47. O sa aiba 54 cind copilul va fi clasa 1 si 65 (daca traieste pina atunci) cind copilul va fi major. Mare sanse are nici sa nu il vada major. Nu vorbesc nici macar de nepoti unde sansele sint extrem de mici.

Si atunci cine este egoist?

Mergi la inceput

quote:

quote:

Mi se pare egoist cu scuze. Are 46 de ani. O sa fie tata la 47. O sa aiba 54 cind copilul va fi clasa 1 si 65 (daca traieste pina atunci) cind copilul va fi major. Mare sanse are nici sa nu il vada major. Nu vorbesc nici macar de nepoti unde sansele sint extrem de mici.

Si atunci cine este egoist?

Ea n-o fie fie mama niciodata. Nici bunica, la nici o varsta. Ei bine, cine e mai egoist?

Mergi la inceput

Si nu uita ca el are o fata aproape majora, ii va cunoaste nepotii.

Mergi la inceput