Mamici de iulie-august 2007 (57)
Raspunsuri - Pagina 15
nma spune:
buna dimineata!
azi sunt si eu mai matinala. incerc sa lucrez cate ceva la calculator.
lia sa trecaca mai repede nodulii.
dana se poate presta si mai tarziu, dar ce sa faci cu interdictia si contractiile astea. sarcina trecuta la mine a mers, dar acum stam cumintei de ceva vreme.
nu stiu de ce radeti de chilotei caci alex a primit maieut si chilotei in miniatura si eu i-am dat. era asa de simpatic. il lasam in curte in chilotei si era tare haios. daca ar fi putut si el sa spuna ca face pisu pt el era mai bine caci de la caldura se cam irita de la pampers.
mihaela eu nu am folosit perna la alex pana la 2 ani cand smecherul mi-a luat pernuta mea. acum eu folosesc o perna mai mare.
eu nu am folosit aparatori la patut si nu s-a intamplat nimic.
28+ 21.07.2003
poze
Carmena spune:
Foarte buna cafelutza, multumim frumos fetelor care au fost harnicutze si au oferit-o.
Luna dragutze hainutzele sa le foloseasca sanatoasa "samburica" din burtica. Sigur va fi o "motata".
Michidutza, eu peste cerceaful de patut, puneam un scutecel de finet in dreptul caputului si putin mai jos, binenteles bine ancorat sub saltelutza, in caz ca mai regurcita dupa ce il puneam in patut, sa nu schimb cearceaful cu totul - doctora mi-a "aranjat" asa patutul cand a venit prima oara in vizita la Stefi. De acoperit, Pe Stefi il acopeream cu o paturica, dar el este nascut in decembrie. Acum am sa fac testul talpicilor - daca ii are reci, o sa pun un scutecel, daca nu descoperit ca si asa noi suntem topiti de caldura. Stefi dupa ce a invatat miscarea cu "intorsul" de pe o parte pe alta, am renuntat la acoperit de teama sa nu-si traga pe fatza paturica - nici acum nu doarme acoperit si e bine mersi.
Ioana hai ca-ti fac galerie pentru achizitionat masinutza. Eu merg saptamana viitoare la drive test la noua fabia. Nu-mi place neaparat ca design, dar raportul calitate-pret se incadreaza in bugetul nostru de acum. Apoi de nu mi-o place, mai vaz io, dar te tin la curent cu ce mai incerc.In fine, nu ridici pretentii sa-ti spun de Lamborghini, Porche si alte alea.... Si eu vreau neaparat in septemebrie sa-mi plimb copiii in masinutza noua...
Maine avem serbare la gradi, asa am niste emotii cu pujutul meu...Mai ales ca a fost nitel bolnavior...O sa va pun fotografii sa-l vedeti pe Nica al lui mama...
pupicei la toata lumea si o zi fara contractii!!!
Valen ne dai vreo veste???
Carmen28+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
jadi spune:
Carmena bine zici cu scutecul in dreptul capului, si eu procedam asa ca sa nu schimb cearceaful la fiecare 3 ore! Si bafta maine la gradi, cred si eu ca esti emotionata! Cat despre Fabia, eu am avut primul model, cam puturoasa spunea sotul dar mie ca femeie mi-a placut, era OK! Consuma un pic cam mult dar acum s-au modernizat motoarele nu mai sunt la fel ca acum 5 ani!
Eu am scapat de toata lumea din casa, ma duc sa ma culc !
Deni & Vlad & Tudor
ilenutza spune:
Lia normal ca e ok in sarcina ca si eu l-am luat luna trecuta ca de la atatea injectii cu gravibinon si scopantil am fundul varza!HEPATROMBIN, subst. activa heparina sodica.
Carmena te pomenesti ca avem aceeasi dr. pt ca si mie mi-a spus la fel sa ii pun un scutec unde il tin cu capul sa nu schimb cerceaful cu totul si mi-a prins tare bine.
Eu am pus asa saltea mondocarp, apoi o saltelutza absorbanta, apoi un prosop si apoi un cearceaf + scutec.S-a mai intamplat sa iasa pishu din pampers si am protejat salteaua.
Acu' la patul lui Victor vreau sa iau o saltea de protectie tot de la Ikea.Si poate gasesc si asternuturi pt patul mic ca sunt super bune!
Ile 33 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 07 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
andicu spune:
'Neata de la mare.
Aici e frumos si cald, dar la modul decent-24-25 de grade.
Imi vine sa ma plimb intr-una pe plaja, dar n-am cum sa ajung pana acolo, decat cand imi vine sotul de la servici.
Nma, multumesc de sfaturi! cred ca totusi o sa evit sa-l folosesc, pt mai multa siguranta.
Valen, nastere usoara si bebe sanatos!
Ma intreb si eu : desi e vara si cald, in casa, in patut, sa-i pun sosetele sau il las in picioarele goale? mai ales in primele saptamani...?? si eu am primit aceleasi sfaturi cu scutecele de finet: sa-i pun unul in patut, sa stea pe el, ca sa protejez cearceaful.
A, si inca o intrebare: sa-i cumpar cantar? am inteles ca e bine sa il cantarim saptamanal, mai ales daca o sa alaptez. Care o fi mai bun??
Andicu 34+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai
Ioana75 spune:
Da, si eu ii dau mirunei chiloti de la inceput pe sub fuste si rochii si e foarte simpatica cu ele.
Lia, mama mea gateste foaaaarte bine.
Carmen, n-am stiut ca e o noua Fabia. Am vazut 2 reclame saptamina asta, exista un Polo Happy si un 206 pina in 10.000 DDP, ceea ce ar fi OK pt dimensiunea lor. Si eu as vrea sa merg simbata dimineata la un drive test pentru A classe, asa, sa nu zic ca n-am stat niciodata la volanul unui mertzan. Scrie aici te rog cit e noua Fabia DDP, daca poti.
mihaela, vrei sa-ti zic si versiunea mea de cu/fara perna, cu/fara paturica, ca sa te bulversez?
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Luna1 spune:
Helou!
Fetelor ma bucur ca v-au placut hainutzele.
Hai sa ma bag si eu la sfaturi pt Mychydutza: Despre patut aici se recomanda doar salteaua, cearceaf special de saltea (daca gasesti pe elastic ca sa nu se boteasca cearceaful) si aparatorile de care ziceai dar asa cum zicea Jadi bine legate si verificate ca sa nu le traga pe ochi. In rest in patut cica nu trebuie sa existe altceva nimic care poate sa dauneze bebelului (poate inghiti o jucarie, isi poate trage perna pe fata etc). Perna nu se foloseste pana la un an cel putin ca sa aiba coloana dreapta. De invelit mai bine sac de dormit decat paturica dar cum va fi vara mai bine ii pui o salopetica cu totul daca crezi ca e racoare. Aici se recomanda dormitul pe spate (in urma cercetarilor pt SIDS) insa eu nu l-as culca pe spate decat dupa ce sunt convinsa ca a ragait bine si nu mai are cum sa regurgiteze, cel mai bine cum ziceau fetele ceva pus la spate si pus pe o parte.
Despre imbracat. Eu o voi tine pe calduri (asa se anunta) doar in body si atat (cu manecutza scurta sau maieu) iar daca plecam la plimbari de fitze in costumas gen www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3410" target="_blank">asta nu te sfatuiesc sa cumperi prea multe din doua piese ca te imbolnavesti de nervi, se ridica bluza prea sus, bebe doarme, etc, astea cu totul imi plac ca au capse si pt cap si intre picioare ca sa poti schimba bebe de pampers. Cel putin eu cu ele m-am inteles cel mai bine la Cosmin.
Cam asta e filozofia.
Simo mersi pt compliment ai vazut ce baiat mare am?
Alexi eu am contractii dar nu ma sperie ele pe mine ca stiu ca e normal sa ai asa putintel.
Lia pupici (era sa zic pe noduli) sa iti treaca repede.
Valen nu zici nimic? Te-a blestemat cumnatul?
Karligutza aici ploua de trei sapt. Doua am fost in concediu insa tot ploua fir-ar sa fie. Iar despre sex...visam!
I_ulia pronuntam numele Adelis.
Aylin
Jadi te-am visat aseara, am visat ca venisei aici si mergeam la o cafea si cumparaturi amandoua. Ai ceva ganduri? Si unde crezi ca mergeam la cumparaturi? Mothercare
Luna 29 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
mychydutza spune:
draga Ioana la cat de nula sunt io la capitolul "bebe" accept orice "bulversare" asa ca baga mare!
fetelor va multumesc din suflet pt sfaturi.
+29 cu bebe baiat
mihaela
poze
Carmena spune:
Ilenutza dr lui Stefi e la Policlinica 10 - Clonda o cheama. Dar cum spunea si Jadi, e o solutie buna asta cu scutecelul, cel putin in primele luni cand alimentatia de baza e laptic. Eu cu pampersul nu am avut probleme, nu a iesit niciodata din el. In primul an am folosit Pampers, apoi am luat de-alea din Dr Taberei, nu-mi amintesc cum se chemau, care erau mai ieftine. Soacra-mea se plangea ca prin alea vezi Doamne mai iese pipi si ca Pampers e mult mai bun...I-am spus ca daca nu-i convine, sa-l invete la olita ca n-o face in pampers pana s-o insura! Se pare ca a functionat...
Jadi ma gandeam io ca e puturosica Fabia la 1.2, ca e si destul de mare...Mie modelul vechi imi place mai mult, doar ca nu se mai fabrica..Acu ce sa spun, eu sunt destul de prudenta, nu sunt genul care tin mortis sa-mi fuga masina de sub fund", spre exemplu pentru mine, Octavia mi se pare prea nervoasa...Va spun impresii saptamana viitoare...
Si scuze ca ma mai arunc off topic cu masinutza, dar ma preocupa ideea. Ca peste 2 luni reiau subiectul alaptat si colici...
Si apropo de ...La noi mai functioneaza inca, e drept departe de ce era inainte, dar inca mai merge...La Stefi, fiind prima sarcina imi era teama, de prin luna 5 a am incheiat capitolul... Acum mai risc, asa, totul sa vrea si sotul care e destul de crispat de "burtica". Dar il mai pacalesc cu o inghetata, un papa bun, un paharel de vin sau bere(pentru el,ca io cu berica fara alcool...)Ca dupa, stiu sigur ca 3-4 luni e pauza, nu o sa vad decat bb, patut, hainutze si somn cand apuc. Am experienta aci, dom'le, chiar sa fi vrut, nu aveam energie decat sa ma intind in pat...
Carmen28+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
mihaela, vrei sa-ti zic si versiunea mea de cu/fara perna, cu/fara paturica, ca sa te bulversez?
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Deci suntem de aceeasi parere. Eu zic doar cum fac eu, asta ca a intrebat fata, acu' fiecare face cum crede.
Andicu cititnd pe la alte odisee terminate fetele care folosesc cantar sunt mereu focusate pe cat cantareste bebe, si plang non-stop ca nu mananca bine, deci eu am hotarat fara cantar ca su dezvolt o depresie despre cat mananca bebe. Asa ca vad eu din ochi daca e bine sau nu.
Fetelor voi ati luat sterilizator? De care? Eu as vrea de la avent, sunt bune?
Luna 29 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin