ser fiziologic flacon - utilizare - pastrare

ser fiziologic flacon - utilizare - pastrare | Autor: light

Link direct la acest mesaj

Cum bine spunea cineva cu ceva timp in urma, s-a scumpit foarte mult fiola de ser fiziologic, asa ca am avut inspiratia sa cumpar un flacon de 500 ml de ser fiziologic din cel utilizat in spitale, la pret mult mai mic, dar nu stiu daca il pot tine la frigider, pe eticheta scrie sa se pastreze la sub 25 grade, si in plus, din momentul in care injectez capacul de cauciuc ca sa extrag din el nu stiu cat timp il pot folosi.Daca stie cineva poate ma ajuta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

a mai fost un subiect despre serul fiziologic dar nu-l gasesc. Daca o sa ai timp sa cauti gasesti pareri pro si contra.

Noi folosim la punguta de la 6 luni(acum are 1 anisor) fiindca ma saturasem sa dau banii pe fiole, desfaceam zilnic(cand era racita desfaceam multe fiole zilnic), foloseam o picatura, doua si apoi aruncam. Se mai intampla sa nu rup capul bine si sa cada sticla in ser si atunci aruncam fiola si desfaceam alta. Am si acum fiole in frigider.

In mod normal, da, asa ar tb. folosit, dupa cum scrie pe punguta.

Pediatra si med. de fam. mi-au spus ca pot folosi punguta, sa ramana acul si seringa acolo dar dupa ce trece perioada mucioasa sa schimb punguta(adica sa nu o pastrez mai multe luni - se poate pastra in frigider, o luna de la prima utilizare).

Patrez toate med. in frigider chiar daca temp. e sub 15 grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Ce anume intentionezi sa faci cu serul ala? Daca intentionezi sa-l folosesti la injectii atunci il pastrezi diferit decat daca intentionezi sa iti cureti o rana sau sa tratezi mucii. Am senzatia ca asta este o noua moda in Romania toata lumea cumpara ser fiziologic, eu n-am avut asa ceva la copiii mei si nici aici nu am auzit sa tratezi muci cu ser fiziologic.

quote:
Se mai intampla sa nu rup capul bine si sa cada sticla in ser si atunci aruncam fiola si desfaceam alta.

Mai exista ser fiziologic in fiole de sticla ? Nu am mai vazut asa ceva de ani de zile. Noi folosim numai fiole de plastic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Daria multumesc pentru raspuns, inca ceva ce nu inteleg: de ce ar trebui sa tin sticla la frigider doar pana o incep si apoi nu? O sa intreb maine medicul ca tot o sa mergem la consultatieBird, pana o sa ajung in Australia, unde nu stiu cum o sa fie situatia cu tratamentul copilului meu bolnav de astm alergic (sper sa imi permita medicii de acolo sa ii fac aerosoli cu ventolin acasa folosind serul fiziologic, in situatiile de criza), folosesc acest ser la recomandarea medicilor romani in urmatoarele situatii:copilul, alergic la polenuri si pufuri de plopi, incepe sa tuseasca si sa faca crize de tuse pe fond alergic. Merg la medic sa il vada si sa ii hotarasca dozele si sedintele si apoi ii fac tratamentul acasa, cate una doua sedinte de aerosoli cu solutiile specifice pentru astm, puse in aparatul de aerosoli impreuna cu serul fiziologic.Sincer vorbesc, sper ca se poate face lucrul asta si in Australia.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA

inca ceva ce nu inteleg: de ce ar trebui sa tin sticla la frigider doar pana o incep si apoi nu?.

Lucia, poate ca m-am exprimat gresit dar nu vad unde am spus ca nu o poti pastra si dupa desfacere in frigider. Repet: se poate pastra in frigider, o luna de la prima utilizare(de cand ai intepat cauciucul).
Multa sanatate copilasului

Mergi la inceput

Daria, multumesc, asa este, am citit eu gresit. Oricum la caldura din casa e clar ca mai bine e la frigider.Multumesc!

Mergi la inceput

Lucia: nu ai de ce multumi. Med. de fam. mi-a spus ca se pot pastra in frigider si med. pe a caror prospect scrie 15-25 grade. Decat la 30 mai bine sub temp. recomandata de producator. La ser scrie sub 25, nu precizeaza limita inferioara deci in frigider e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

30 de zile de la deschiderea flaconului,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA
sper sa imi permita medicii de acolo sa ii fac aerosoli cu ventolin acasa folosind serul fiziologic, in situatiile de criza.

Stai asa! Noi spunem ventolin la puffer-e sau fiole cu lichid pentru inhalatii cu aerosoli care contin o substanta numita salbutamol. Si aici m-ai pierdut, de ce folosesti ser fiziologic cand faci aerosoli cu ventolin? Ventolinul (salbutamolul) pe care il folosesti nu este un lichid?

Nu trebuie sa-ti faci probleme cu astmul copilului, aici tot a 3-a persoana de origine anglo-saxona are astm si medicii sunt foarte obisnuiti cu astfel de probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nu folosesc nici eu ser fiziologic, am folosit putin ca sa sterg ochisorii si sa picur putin in nasuc in primele 2 luni. Acum, cand are muci, folosesc un spray Marimer special pt asta. Asta contine apa sarata si nu are termen de valabilitate scurt.
Nici eu nu pricep chestia cu ventolinul, eu stiu ca este sirop si solutie pt inhalator, nu stiu de ce ar fi nevoie de ser (sau poate nu am inteles eu bine din contextul discutiei)

Mari

Mergi la inceput

Andrada, acum sunt perfect lamurita, va multumesc de informatii, important e ca am gasit solutie mai ieftina.

quote:
Noi spunem ventolin la puffer-e sau fiole cu lichid pentru inhalatii cu aerosoli care contin o substanta numita salbutamol. Si aici m-ai pierdut, de ce folosesti ser fiziologic cand faci aerosoli cu ventolin? Ventolinul (salbutamolul) pe care il folosesti nu este un lichid?
Ventolinul poate fi sub mai multe forme: sirop de inghitit oral, sau puffer care e un mic spray ce se inhaleaza cu ajutorul babyhaller-ului, sau o sticluta cu solutie de ventolin care se baga in aparatul de aerosoli impreuna cu serul fiziologic. In general folosim puffer dar cand tusea e mai urata, aerosolii au efect mai bun si atunci cumparam sticluta cu solutie de ventolin, de 10 ml pe care o combinam 1 ml ventolin + 4 ml ser din care solutie bagam in aparat 2 ml la care se mai adauga 2 de ser. ASta e strict sub recomandarea medicului pneumolog in functie de varsta si greutatea copilului.Bird multumesc pentru informatiile despre situatia cu astmul de acolo.Marilena din cate ai vazut mai sus siropul nu este solutie pt inhalator si ce administreaza oral, iar solutia pt inhalator se vinde la flacoane de 10 ml si scrie pe ea solutie pentru nebulizare.

Mergi la inceput