cu masina in UE(Olanda)

cu masina in UE(Olanda) | Autor: anka-maria

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare pt. eventuali rezidenti in Olanda sau pt. cei care calatoresc pe perioade mai lungi in UE.
Sotul meu a primit un post de 2 ani in Olanda (postdoc, deci lucreaza la o universitate) si urmeaza sa ne mutam cu catzel cu purcel deci si cu masina care este inmatriculata si asigurata in Ro. Pot sa circul 2 ani in UE cu masina inmatriculata in Ro?
In cazul asta io platesc ceva taxe pt. masina in Olanda?

---------------
Just me

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Initial creeata de anka-maria

Am si eu o intrebare pt. eventuali rezidenti in Olanda sau pt. cei care calatoresc pe perioade mai lungi in UE.
Sotul meu a primit un post de 2 ani in Olanda (postdoc, deci lucreaza la o universitate) si urmeaza sa ne mutam cu catzel cu purcel deci si cu masina care este inmatriculata si asigurata in Ro. Pot sa circul 2 ani in UE cu masina inmatriculata in Ro?
In cazul asta io platesc ceva taxe pt. masina in Olanda?

---------------
Just me

Nu poti sa circuli in Olanda cu masina inmatriculata si asigurata in RO decit 6 luni/an.Vezi ca sint foarte stricti si chiar iti pot confisca masina.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Multumesc Anky, io speram totusi sa pot, mi se pare ciudat sa o inmatriculez pt. 2 ani in Olanda si apoi dinnou in Ro.
6 luni alea or fi adunate intr-un an? sau pot iesi din tara o data la 6 luni si rezolv problema?

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by anka-maria

Multumesc Anky, io speram totusi sa pot, mi se pare ciudat sa o inmatriculez pt. 2 ani in Olanda si apoi dinnou in Ro.
6 luni alea or fi adunate intr-un an? sau pot iesi din tara o data la 6 luni si rezolv problema?

---------------
Just me

Totul este sa nu conduci masina mai mult de 6 luni/ an pe teritoriul Olandei,trebuie sa poti dovedi chestia asta.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna anka-maria

Nu te supara ca sunt indiscreta, dar in ce regiune a Olandei va mutati? Mai degraba in ce localitate..Poate va puteam ajuta cu ceva..sfaturi macar

Faza cu masina e chiar adevarata, astia sunt foarte stricti...Vedeti ce faceti.

Bafta multa la mutat

Felicia

Mergi la inceput