Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (6)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

NEATZA!

MAV sa stii ca nici eu nu prea inteleg faza asta cu "a face copii in ziua de azi", de parca ar fi nu stiu ce povara. Ce Dumnezeu! Unde e loc de un copilas se face imediat loc si de al doilea. mai nasol e ca mai aud cupluri tinere in jur de 30 de ani, care desi au o situatie materiala buna nu se incumeta sa faca copii ca li se pare ca e muuuuuult prea mare responsabilitatea si alte chestii de genul asta.
ALINA subscriu la ce a spus MICSUNEA, starea asta o ai din cauza hormonilor. Chiar ieri citeam un articol in care spunea ca din saptamana 12 placenta nu mai produce hormoni in cantitati asa mari si se termina perioada "turbulenta" din pdv emotional. In ceea ce priveste analizele stai linistita ca se remediaza toate. Te apuci sa bei apa ca sa scapi de nisip, iar carentele le rezolvi cu vitamine. Pup fata.
Si mie mi-a recomandat doctora elevit si vad ca nu ma mai chinuie asa de rau greata. O fi din cauza vitaminelor sau a faptului ca ma apropii de sfarsitul primului trimestru, nu stiu, dar e mult mai bine.

iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Neatza, zuzele mele gravidutze!

Eu sunt praf, pulbere, franjuri.....si ce mai vreti voi!

Dari mi-a facut 3 zile febra 40....apoi s-a lasat cu o eruptie pe trunchi care s-a extins in ziua urmatoare si pe barbitza si picioare...si care azi....a disparut cu desavarsire!
Concluzia .....Roseola Infantum....desi pedi n-a zis ca-i 100% convinsa ca asta e, dar e sigur o boala a copilariei ....cu un virus....NECUNOSCUT!.....dar care nu e ....rubeola, scarlatina, varicela sau rujeola!!!

Mi-am facut programare la dr luni si la eco sa vedem cum a evoluat Grauncior si sa vedem ce-mi zice dr de "minunatia" asta....

Eu sper sa fie bine si sa nu-l afecteze pe bebe, ca o iau pe pereti...la propriu!!!

Voi stiti ceva de boala asta.....sau cum poate sa afecteze embrionul?!

Eu n-am nici un simptom deocamdata si pe unde am citit pe net se spune ca apare intre 6 luni si 3-4 ani....sunt bulversata total!
Mi-e tare frica de ceea ce ar putea sa-mi zica dr luni, dar trebuie sa ma lamuresc!

Pupicei
Revin ca s-a trezit gaza!

Irda 9+ Cat de mare-i bb mic!
cu Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

IRDA nu ma pricep la capitolul asta dar iti tin pumnii sa fie totul bine.

iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

fetelor cu gym cum st treaba in primul trimestru de sarcina? eu am mers frecvent la aquagym. Erau si gravidute dar in luna mai mare. Nu mai fac nici gym la saltea pt ca aveam program pt abdomen si fese.
Asta e prima problema; a doua: se pare ca nu avem voie sa ne expunem la soare in primul trim de sarcina. Palarie, umbrela, in apa doar dak e calda si apoi zdub la umbra. Eu ador marea si asa cum am spus merg pe 24 iunie in Corfu. Voi incerca insa sa-l menajez pe bb...sa vad unde gasesc palarie mare si umbroasa! Pentru Ozi (fetita mea de 8 anisori) trebuie sa mergem macar 20 de zile la mare (a avut pb mari cu polipii si am rezolvat cu soare si mare in jur de 30 zile/an). In septembrie insa voi fi in trim II si atunci nu mai am restrictii asa mari (doar cele valabile tuturor).
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

si inca un lucru: mai beti cafea? eu nu pot renunta la cea de dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

MANCARE
As vrea sa pun si eu o intreabare despre mancare: de ce nu avem voie sa mancam MAIONEZA? Cea de la borcan de la Carrefour, de exemplu, se poate?
Si oua in general de ce nu avem voie?
DAR CEAI in general avem voie? Ca eu am o gastrita avansata rau si beau un ceai de la plafar contra arsurilor de stomac cand sunt prea puternice (o cana pe zi maximum, dar incerc sa nu beau chiar in fiecare zi, ei recomanda trei cani pe zi ca tratament)

Iar eu nu am avut TOXOPLAZMOZA, cam la ce sa fiu atenta?

Pupici si profitati de WE!
Micsunea

P.S. In ce proveste CAFEAUA, eu am auzit ca poti sa bei in timpul sarcinii, zilnic, dar nu prea multe cani pe zi! Confirma cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Grati.ela....eu beau inca o cafea mica dimineatza ......adica 1 sfert cafea si restul lapte dintr-o cana mare! Asa cum zicea si micsunea.......bem, dar cu masura...mica!

Micsunea......maioneza in general contine oua crude! Nu neaparat maioneza e o problema....desi la cat ulei se pune in ea..., daca o faci doar cu oua fierte bine-bine poti sa mananci! De aia de la supermarchet... nici nu vreau sa ma gandesc ce pun in ea si cati aditivi.....sincer daca ai pofta de maioneza eu iti recomand s-o faci tu cu manutza ta in casa!

Oua in general...poti sa mananci, dar la fel foarte bine preparate. Daca nu sunt bine fierte, prajite....exista riscul de a contacta Listeria...un parazit care se afla in ouale crude sau semicrude (ex.oua moi sau crema de vanilie ) care afecteaza bebele daca ramane netratata.

Irda 9 + Cat de mare-i bb mic!
cu Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Am lasat cartile deoparte ca am senzatia ca-mi fac o mare varza in creier!!! De maine incolo voi fi si eu mult mai "activa" in mijlocul vostru.
Irda, si eu iti tin pumnii luni... Fii optimista ca sigur nu este nicio problema!! Nu stiu daca este acelasi lucru... dar si eu cand eram garvida cu Dimitris am luat contact cu o persoana care a doua zi a aflat ca are varicela.Nu s-a intamplat nimic!!! Stii, eu imi spun de multe ori o chestie: cand este vorba de copii, pe langa noi mai sunt vegheati si protejati si de Doamne-Doamne. Copilasul din burtica este dat tot de Doamne-Doamne... nu ti l-ar fi dat ca apoi sa pateasca asa ceva... O sa fie bine si el si tu si Dari.

Micsunea, chair astazi am citit (pe pagina de start a DC) ca sunt foarte multe ceaiuri interzise a fi baute in sracina, altele sunt recomandate cu precautie si... nu am citit de niciun ceai recomandat. Si eu sunt suparata ca sunt mare fan de orice fel de ceai...
Va pup si o seara buna tuturor

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusel spune:

mai fetelor,

eu am racit - ma doare gatul rau si nu pot sa inghit. mi-e si nasul infundat.
iar desteptii astia aici in ma programeaza la dr. cotrobaila abia prin 11 iunie.
Angelique - multumesc de ideea cu calculatorul - am descoperit DPN 1 februarie 2008!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

vin si eu cu o intrebare: joi am facut testul de sarcina si au iesit 2 liniute, primele 2 liniute din viata mea. ultimul CM l-am avut pe 24 apr. in feb am fost la monitorizare si in z13 avem endometru 7.9mm, doc mi-a spus ca este cam subtire dar daca raman insarcinata imi da ceva de sustinere. ce vreau eu sa va intreb este, avand in vedere acest lucru, cand e bine sa merg la prima eco, pt.a-mi confirma si doc ca am bb? si avand doar 3 sapt, eco banuiesc ca se face intravaginala, nu? poate sa-i cauzeze lui bb?

Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput