Barfa despre copilul meu la gradinita

Barfa despre copilul meu la gradinita | Autor: Sobo

Link direct la acest mesaj

Va cer un sfat cum sa procedez in urmatorul caz?
Grupa de gradinita la care merge fiul meu (gradinita cu program normal) este o grupa de engleza la care accepta copii de orice varsta de la aproape 3 ani pana la 7 ani sau mai mult cand merg la scoala. Engleza insa nu prea fac. Mai mult de cateva cuvinte nu a invatat.
Baietelul meu are acum 5 ani si jumatate.
Cu cateva luni in urma copilul meu a venit muscat de ambii umeri de o colega si educatoarea nici nu stia de incident. Sotul a intrebat cum a fost posibil, iar explicatia a fost ca ele nu-i pot urmarii pe toti ce se intampla si ca in general copilul meu este de vina. Educatoarea a spus ca nu poate garanta ca nu se va mai intampla pentru ca nu are cum sa-i supravegheze pe toti. Alte discutii nu am mai avut cu educatoarea care sa o fi putut "afecta". Ori de cate ori a mai venit copilul julit nu le-am reprosat. De fapt nici prima oara nu asta i-a reprosat sotul, ci faptul ca ea in loc sa-si ceara intr-un fel scuze pentru lipsa de atentie, pe un ton agresiv dadea vina tot pe fiul meu si ca ea nu avea nici o responsabilitate.
Problema pe care vreau eu sa o pun in discutie acum este faptul ca o ruda a noastra a facut o vizita la grupa fiului meu cu intentia de a inscrie propriul copil la educatoarea respectiva (si primul copil al rudei mele a fost la acea educatoare). In urma vizitei, ruda mea a aflat despre copilul meu ca nu ar fi tocmai "normal". Deasemenea copilul meu a inceput sa foloseasca acasa cuvintele "nebun" si "hiperactiv"!!!. Cand l-am intrebat ce inseana a zis ca inseamna nervos.
Adesea baiatul vine cu julituri pe corp patite la gradinita. Chiar acum este zgariat destul de urat pe antebrat si pe umar de la o ciocnire cu un alt coleg in timp ce alergau prin curte. Are de asemena o muscatura la unul dintre ochi facuta de un alt coleg mai mic. Iar despre respectiva educatoare povesteste ca adesea il loveste cu "liniarul" la fund daca nu vrea sa doarma. Iar mai zilele trecute povestea cu i-a trantit pe jos unui alt copil niste carti de joc cu care venise la gradinita.
Va intreb ce sa fac? Copilul meu este un copil cu destul de multa personalitate,deloc docil, insa nu exista sa nu te poti intelege cu el. Daca incerci sa te impui cu forta nu prea iesi la liman. Insa daca-i vorbesti calm si ii explici ce si cum te intelegi nemaipomenit cu el. In ultima vreme insa parca vad o schimbare in modul lui de a se comporta. De ex: ma ameninta ca daca nu-i fac pe plac intr-o privinta o sa devina si mai nervos pana obtine ceea ce-i trebuie. Bine inteles ca-i explic ca nu asa obtine ceea ce vrea.
Sotul meu este hotarat sa-l retraga de la gradinita respectiva si sa faca plangere la inspectorat.
Si mie mi se pare anormal sa discuti problemele (reale sau nu) ale unui copil cu altcineva decat cu parintii lui. Si sotul este profesor insa tine de bun simt sa nu faci barfa despre copilul nimanui. Ruda respectiva m-a roaga sa nu zic nimic ca nu-i mai primeste si ei fetita.
Va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac ca nu vreau sa-i fac rau copilului insa nu cred ca-i fac un bine lasand sa decurga in continuare asa lucrurile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Sobo draga,
Situatia nu pare prea buna.Ce as face eu,as muta copilul la o alta gradinita nu inainte de a face o sesizare la Inspectorat.
Mi se pare inadmisibil ca doamna educatoare sa ii impartaseasca altei persoane impresiile despre copilul tau,sa-l loveasca cu liniarul daca nu doarme si/sau sa-i adreseze cuvinte urite.Mai citeam intr-un subiect astazi despre "metodele"astea de educatie si recunosc,am ramas socata.Nici acum 30 ani,cind eram eu in gradinita,nu am trait asa ceva,am tot respectul pt daruirea si rabdarea educatoarelor mele.
Voi nu vorbiti periodic cu educatoarea despre evolutia copilului?Aici se fac programari la citeva luni(sau mai des,cind e nevoie)si parintii afla exact la ce capitole au probleme copiii personali,unde mai trebuie lucrat si se gasesc solutii pt a imbunatati situatia.Educatoarele au obligatia sa noteze zilnic despre nazbitiile si progresele/regresele copiilor.Si aici grupele sunt cu copii de la 3-7ani.

Nu cred ca-i faci bine copilului lasindu-l acolo,se invata cu tipul asta de comportament care nu-i aduce nimic bun.La virsta asta trebuiesc tone de rabdare si comunicare si daca metodele sunt care sunt...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Initial creeata de Sobo

Va cer un sfat cum sa procedez in urmatorul caz?
Grupa de gradinita la care merge fiul meu (gradinita cu program normal) este o grupa de engleza la care accepta copii de orice varsta de la aproape 3 ani pana la 7 ani sau mai mult cand merg la scoala. Engleza insa nu prea fac. Mai mult de cateva cuvinte nu a invatat.
Baietelul meu are acum 5 ani si jumatate.
Cu cateva luni in urma copilul meu a venit muscat de ambii umeri de o colega si educatoarea nici nu stia de incident. Sotul a intrebat cum a fost posibil, iar explicatia a fost ca ele nu-i pot urmarii pe toti ce se intampla si ca in general copilul meu este de vina. Educatoarea a spus ca nu poate garanta ca nu se va mai intampla pentru ca nu are cum sa-i supravegheze pe toti. Alte discutii nu am mai avut cu educatoarea care sa o fi putut "afecta". Ori de cate ori a mai venit copilul julit nu le-am reprosat. De fapt nici prima oara nu asta i-a reprosat sotul, ci faptul ca ea in loc sa-si ceara intr-un fel scuze pentru lipsa de atentie, pe un ton agresiv dadea vina tot pe fiul meu si ca ea nu avea nici o responsabilitate.
Problema pe care vreau eu sa o pun in discutie acum este faptul ca o ruda a noastra a facut o vizita la grupa fiului meu cu intentia de a inscrie propriul copil la educatoarea respectiva (si primul copil al rudei mele a fost la acea educatoare). In urma vizitei, ruda mea a aflat despre copilul meu ca nu ar fi tocmai "normal". Deasemenea copilul meu a inceput sa foloseasca acasa cuvintele "nebun" si "hiperactiv"!!!. Cand l-am intrebat ce inseana a zis ca inseamna nervos.
Adesea baiatul vine cu julituri pe corp patite la gradinita. Chiar acum este zgariat destul de urat pe antebrat si pe umar de la o ciocnire cu un alt coleg in timp ce alergau prin curte. Are de asemena o muscatura la unul dintre ochi facuta de un alt coleg mai mic. Iar despre respectiva educatoare povesteste ca adesea il loveste cu "liniarul" la fund daca nu vrea sa doarma. Iar mai zilele trecute povestea cu i-a trantit pe jos unui alt copil niste carti de joc cu care venise la gradinita.
Va intreb ce sa fac? Copilul meu este un copil cu destul de multa personalitate,deloc docil, insa nu exista sa nu te poti intelege cu el. Daca incerci sa te impui cu forta nu prea iesi la liman. Insa daca-i vorbesti calm si ii explici ce si cum te intelegi nemaipomenit cu el. In ultima vreme insa parca vad o schimbare in modul lui de a se comporta. De ex: ma ameninta ca daca nu-i fac pe plac intr-o privinta o sa devina si mai nervos pana obtine ceea ce-i trebuie. Bine inteles ca-i explic ca nu asa obtine ceea ce vrea.
Sotul meu este hotarat sa-l retraga de la gradinita respectiva si sa faca plangere la inspectorat.
Si mie mi se pare anormal sa discuti problemele (reale sau nu) ale unui copil cu altcineva decat cu parintii lui. Si sotul este profesor insa tine de bun simt sa nu faci barfa despre copilul nimanui. Ruda respectiva m-a roaga sa nu zic nimic ca nu-i mai primeste si ei fetita.
Va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac ca nu vreau sa-i fac rau copilului insa nu cred ca-i fac un bine lasand sa decurga in continuare asa lucrurile.

Sobo si Dragos

"Copiii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." Nicolae Iorga

in ce lume traim!cum este posibil sa fie "disciplinat" un copil de gradinita cu bataia;nu este scuza;reactia copilului poate sa fie o reactie a duritatii cu care este tratat.din pacate multe mame sunt nevoite sa-si lase copiii, in perioada cea mai sensibila,pe mana unor oameni incompetenti ca sa nu zic mai mult;de comentariile la adresa copilului pe langa ca sunt incalificabile trebuiesc categoric sanctionate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

cati copii sunt in grupa aia?-intreb de curiozitate...
voi i-ati spus copilului ca este necesar sa faca ce fac ceilalti copii la graidnita?-ma refer la momentele cand nu se joaca,ci au cate o activitate organizata.
l-ai intrebat pe copilul tau daca el loveste vreodata primul?-pentru ca daca e initiatorul agresiunii,trebuie invatat ca niciodata sa nu loveasca primul.
ce ti-a spus tie educatoarea in legatura cu copilul tau pana acum?-cum se comporta?cum interactioneaza cu ceilalti copii?are prieteni in grupa?ce probleme au aparut pana in momentul de fata?
pentru juliturile accidentale cred ca nu poti invinui pe nimeni,se intampla uneori,din pacate.ei alearga,se joaca si uneori se pot lovi din greseala..acum vreo doua zile Andy a venit de la scoala lovit in spatele urechii..pielea plesnise binisor si urechiusa s-a invinetit...invatatoarea mi-a explicat ca in timp ce alergau,el si o fetita s-au izbit din greseala..cap in cap..amandoi s-au lovit...nu am gandit ca ar fi fost vina cuiva,se poate intampla...
indiscutabil faptul ca educatoarea ii "disciplineaza" cu linia trebuie sanctionat.
nu pot totusi sa nu ma intreb de ce doreste ruda ta sa-si inscrie copila intr-un loc in care copiii sunt batuti sistematic si nici nu invata ce se presupune ca ar trebui sa invete-engleza?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Sobo, nu te supara, dar eu il opream acasa (sau il mutam) de a doua zi cand a spus ca-l bate cu liniarul... bineinteles ca nu este normal ce se intampla, iar sotul tau are dreptate.
Eu in locul rudei tale nu mi-as duce copilul la acea educatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu nu te inteleg cum de iti mai permiti timpul de a cere sfatul pe forum. Eu il luam de a doua zi de cand imi venea agresat si faceam si plangere. Cum adica nu stii cum sa procedezi?? Nu te supara pe mine, dar cand vine vorba de copilul meu nu intreb pe nimeni, actionez imediat.Nu e posibil sa iti bata copilul ca nu doarme. Nu pot sa cred...ce gradinite sunt astea, in ce secol traim??

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by anda141

. Nu pot sa cred...ce gradinite sunt astea, in ce secol traim??

Sa il ajutam pe Alexandru

Anda,
Citeste,te rog,si aici...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Sobo, parerea mea este sa te lamuresti daca Dragos spune adevarul in privinta liniarului(se stie ca de multe ori copii fabuleaza la greu)...si sa ai o discutie cu educatoarea...si asta urgent..e oricum clar ptr mine ca ceva nu este in regula acolo..
si fetelor, nu vreau sa fiu eu gigi contra, insa nu este chiar simplu sa muti copilul de la o gradinita la alta, in plin an..v-o spun pe pielea mea..este la fel de adevarat ca in nici un caz nu trebuie ignorat ce se intampla..trebuie insa discutat si analizat si inteles daca se poate schimba sau nu...in nici un caz eu nu as accepta sa-l las pe copil la o astfel de gradi/scoala ..insa as incerca mai intai sa vad daca se poate rezolva ceva, daca a fost un incident izolat, etc...
cat despre "barfa" de care vorbeai, mi se pare la fel de inadmisibil, si evident, trebuie sanctionat ca atare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Va multumesc pentru sfaturi si pareri.
In privinta liniarului nici eu nu pot sa bag mana in foc ca nu este ceva inventat de copil. De aceea nici nu am putut sa fac caz pe tema asta. Nu am nici un fel de dovezi si chiar daca as intreba educatoarea asa ceva nu va recunoaste.
In privinta juliturilor cu care vine acasa nici aici nu pot sa zic ca am facut caz. Situatia care a iscat discutii a fost nu pe faptul ca a venit muscat de ambii umeri acasa ci pe faptul ca educatoarea nici nu stia cand avusese loc incidentul. Deci e clar ca nu era prin zona.
Cine incepe eventualele conflicte: eu l-am urmarit cand mergem la joaca cu ceilalti copii. Nu este genul care sa loveasca un copil (cel putin cand este cu noi). Daca de ex. un copil ii ia o jucarie se duce pur si simplu si o ia inapoi, fara zgomot si fara scandal.
Daca respectivul reactioneaza violent fizic nu sta nici el sa incaseze fara sa riposteze.
In privinta mutatului la o alta gradinita, tocmai aici e problema ca primii doi ani a fost la o alta gradinita si abea anul aceta l-am inscris la noua gradinita pentru a fi mai aproape de casa.
In privinta prietenilor, este sociabil (adica in parc nu sta retras ci interactioneaza imediat cu alti copii) insa nu-si face prieteni propriu-zisi foarte usor. De ex. la gradinita anterioara se intelegea mai bine cu un baiat. Anul acesta abea de cateva saptamani imi spune ca are 2 colegi cu care este "prieten".
Tocmai de aceea nu vreu sa-l mut iarasi neaparat, desi sotul este foarte hotarat sa-l mutam.
Pentru linistea mea vreau sa consult si un psiholog pentru o evaluare
a comportamentului copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Sobo, ai putea sa imi spui si mie la ce gradinita este Dragos?
eu ma mut in Bv la toamna si fetita mea este de aceeasi varsta cu el, va trebui sa o inscriu la grupa pregatitoare, as dori sa imi spui si mie te rog...

multumesc mult!

revenind la topic, nu e normal ca sa discute despre copilul tau cu altcineva decat cu tine, dar se pare ca practica asta e tare frecventa printre "doamne"... de exemplu prietena mea, care are baiatelul in grupa cu Diana, a patit-o, a auzit de la alti parinti ca doamna le-a spus ca "probabil ca a baut multa cafea in timpul sarcinii, de a iesit copilul asa nervos" sau ca "nu e sanatos" etc... desi e un copil absolut normal, dar cu o personalitate mai pronuntata si cu un fizic mai impunator...

din pacate, legat de mutatul de la o gradi la alta, in Romania, nu prea aveam de ales, din cauza locurilor reduse de la gradinite!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

sobo,nu mi se pare in regula ce se intimpla acolo.
am sa iau pe rind citeva aspecte: faza cu batutul cu liniarul:trebuie sa te interesezi daca e adevarat,de la alti copii,de la alti parinti,chiar intrebind direct educatoarea.daca e adevarat trebuie facuta plingere la inspectorat,nici macar la directoarea gradinitei.
muscaturile si juliturile: se intimpla accidente tot mereu,nu educatoarea e de vina pentru asta.dar vina ei e ca nu stie cum s-a intimplat.e datoria ei sa supravegheze toti copiii.faza ca sunt prea multi copii nu tzine,trebuie respectata o norma nr copii/ nr educatoare.daca nu face fatza,sa aduca inca o educatoare.si fetita mea vine citeodata lovita,julita (muscata nu din fericire) dar intotdeauna mi se explica exact cum s-a petrecut incidentul.daca fetita mea a fost vinovata mi se spune ,la fel mi se spune daca a fost vina altui copil sau doar un accident.nu as fi deloc impresionata daca educatoarea/invatatoarea ar da din umeri.e adevarat ca teoretic nu poate garanta nimeni ca nu se va mai intimpla dar daca de exemplu exista un copil in vreo gradinita ce musca,loveste,ameninta in mod constant alti copii se poate termina cu excluderea acelui copil din gradinita respectiva (asta bineinteles dupa un proces mai indelungat,se atentioneaza parintii,etc.) trebuie sa te interesezi daca baiatul tau e muscat mereu de aceeasi persoana.daca insa intr-adevar baiatul tau initiaza micile conflicte la fel trebuie sa ti se spuna clar in ce imprejurari ca tu sa poti actiona in consecinta si sa existe un "spirit de echipa" intre voi parintii si gradinita.
faptul ca ti-a vorbit copilul cu o persoana necunoascuta- si asta e grav.nu are acest drept.
parerea mea e sa discutati intii cu directoarea/proprietara gradinitei: de ce sunt prea multi copii intr-o grupa sau daca nu sunt prea multi atunci de ce nu poate face fatza educatoarea respectiva.apoi sa discutati si despre chestia cu confidentialitatea -cu ce ocazie iti discuta educatoarea copilul cu persoane straine.si nu in ultimul rind sa intrebi ce politica are cresa in privinta copiilor agresivi-fie ca al tau e agresor sau agresat.daca nu primesti raspunsuri decente la aceste intrebari eu,in locul tau,mi-as retrage copilul dar nu fara a face plingere si la inspectorat asa cum intentioneaza sotul tau.

Mergi la inceput