Mamici de iulie-august 2007 (56)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Aylin - nu cred ca este chiar o limita pentru botez , pai daca o luam numai dupa penticostali ( daca am inteles bine , daca nu sa ma scuzati ) ei se boteaza in jur la 18 ani si sunt tot oameni , nu ???
Nici noi inca nu ne-am ales nasii , dar nici care biserica va avea "onoarea " pentru ca eu sunt catolica iar tati ortodox . La fel nu sunt de acord cu tinutul copilului in casa pana dupa botez . Dar eu sunt prea "mititica" ca sa pot "lupta" cu astfel de lucruri .

Referitor la vaccin , medicul meu de familie ( si aici imi permit sa o "contrazic" pe Luna - multe inainte ca sa nu se supere ) mi-a zis ca este un obicei vechi la fel ca si fisele de sarcina unde este trecut accest vacin . Ca acest vaccin nu se mai face de mult timp decat la cerere ( ea decand profeseaza l-a facut o singura data la o pacienta ) si trebuie sa discut acesta tema si cu medicul ginecolog . In functie de raspunsul lui vom face sau nu acest vaccin . Din cate imi aduc aminte acest subiect s-a mai discutat aici si atunci cineva spunea foarte dragut un lucru " ca doar nu nastem in caruta " .

Otiliainceput 30+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

despre botez: pana cand se poate boteza copilul? e o limita de varsta? 6 luni de exemplu? sau nu?

Aylin, 28+

Raspunsul cel mai avizat il are un preot... daca tineti neaparat sa respectati vreo regula inradacinata in acest sens tineti cont de parerea preotului si atunci nu veti mai avea dubii.

Eu din ce stiam e ca bebelushul se boteaza in jurul a 6 saptamani de la nastere. Insa tot mai bine ne putem informa la o bisericutza.

karligutza, sapt.35 si-o burtica ROZ ... ... BOMBON ...

bai za uei!
karligutza, karligutza, dar mai nou i se spunea buldozerul! (stiti filmul cu Piedone, da?)
au mai ramas 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Neatza fetele!
Apropos de botez...am o vecina care a nascut acum 2 sapt si nu o sa scoata copilul afara pana la botez, dupa 40 zile de la nastere. Si nici ea nu iese afara. Nici macar pe balcon!!!

31+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

quote:
Originally posted by liadorian

brazuca, urata veste mi-ai dat cu prenatalul! Eu imi imaginam ca il iau o data pentru toate cele 63 de zile pana la DPN si cand colo, alta distractie. Sa mai spun ca si eu prind finalul asta de luna cu 2-3 zile de concediu?

Eu aveam o presimtire, dar dupa ce am stat la coada peste juma de ora si am vazut ca a scris pana pe 31 concediul...am zis ca mor. Am si medicul de familie si serviciul f departe, si ginecologul mi-a interzis aproape orice efort fizic...iar eu trebuie sa umblu in fiecare luna dupa prenatal.
Ca sa nu mai zic ca am dus la servici concediul si am primit comentarii de genul: "Ce burtoasa esti!", "Vai....da ai gemeni?", "Maaaaamaaaa abia in iulie nasti???"

31+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Buna dimineatza gravidutze . A mai trecut o noapte plina de cosmaruri, de parca ma trezesc mai obosita decat ma culc . Am auzit si eu ca unii nu isi scot copii din casa si ca nu le spun pe nume pana la botez .

29+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata! In sfirsit am si eu 30s.

Carmen, ce baftoasa ai fost la primul CIC cu indemnizatia; poate ai aceeasi bafta si acum, sa beneficiem si noi pe linga tine.
Dana, eu nu cred ca alesii neamului vor vota legea, a fost propusa in fiecare an; si chiar daca o voteaza, nu avem de unde sa stim de cind intra in aplicare. Eu m-am gindit sa compensez cu niste concedii medicale diferenta dintre concediul de maternitate si CIC, daca o fi cazul (dar mi-am lasat si toate zilele de CO de pe anul asta).
Ashera, nu exista "minimul" virstei la care se boteaza, eu am botezat-o pe Miruna la 2 saptamini, 3 preoti au oficiat si n-au avut nimic de comentat asupra virstei.
Aylin, asa deci .. te astept sa treci de 32s si te provoc la o inghetata in oras, ca te-ai antrenat destul.
Anto.
Sorina, foarte frumoase numele.

Eu nu cumpar reviste pentru mamici decit daca au CD-uri cu muzica. La prima sarcina am imprumutat teancuri de reviste, mi-am selectat din fiecare paginile dorite, le-am copiat si mi-am facut un dosar. Cine mai era ca mine la maternitate cu dosarul despre cresterea copilului sub nas?

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Neata!
Multumesc tuturor pt. raspunsurile in legatura cu botezul. M-am mai linistit dupa ce am citit postarile. Ma gandeam ca voi ati facut mai multe, dar nici eu nu stau chiar asa prost . Am stabilit si noi data (19 august), am dat si avansul la restaurant, avem si nasi. Cu biserica nu cred ca vor fi probleme pt. ca oricum botezurile se fac la gramada. Nu este ca la nunta cand trebuie sa-ti rezervi o anumita ora.
Uitasem...am vorbit si cu cel care ne va decora sala cu baloane si huse si am cumparat si marerial pt. marturii. O sa pun mai tarziu si poza cu o mostra de marturie.

Mioara foarte frumoase lucrurile lui bebe. Sa le foloseasca sanatos. Cel mai mult mi-a placut perdeaua .

Anto foarte bune ideea cu folderul de retete.

Brazuca si eu tot asa am patit cu medicul de familie. Mi-a cerut scrisoare de la ginecolog si concediul mi l-a dat tot pana la 31 mai. Asta o fi procedura...

Andreea saptamana 35 Radu Stefan
POZE
nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am uitat sa iesencele, care vad ca nu au iesit inca la apel.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculici spune:

Andreea Cai cumparat saltea separat de patut?Parca asa se vede in poza. Poti sa imi zici si mie ce saltea ai luat si de unde? Si eu ma gandesc sa iau o saltea pt ca nu prea mi se par de incredere cele pe care le au patuturile astea pliante

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

neata si de la noi!!
brazuka gravidutele nu trebuie sa stea la coada la medicul de familie...intra direct! Oricum medicii de familie au ff multe beneficii ca ne au pe noi gravidute la ei!!Si eu primesc aceleasi comentarii dar ma fac ca nu le aud sau le spun ca e burtica mea si eu sunt mandra de ea ca acolo sta bebe!!
Cat despre nescosul bebelului la aer pana nu il botezi mi se pare o maaaare prostie!! Pai cum sa nu-l scoti frata pe caldurile care or sa fie in iulie!!! Eu in primul rand nasc in Bucuresti si sunt din provincie , deci cumn ar trebui sa-l aduc acasa? Sau cand il scoti din spital nu-l scoti afara? Am inteles ca dupa 10 zile iti da voie medicul sa-l scoti pe bebe la aer si chiar e indicat!!!
multumesc fetelor pentru urarile de nume!
pup burtici

sorina 32+
poze1
poza2
uite asa cresc 23 saptamani

Mergi la inceput