Mamici de iulie-august 2007 (56)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Tot io

La prima sarcina aveam toate revistele Mami, Bebelusul tau, Super bebe etc, facusem colectie, innebunise barbatu' ca nu mai aveai loc de ele in casa(stateam in garsoniera pe atunci). Cand ne-am mutat si le-am aruncat am realizat ca mai bine imi plateam niste sedinte de ifrumusetare de banii aruncati - psihic sigur mi-ar fi prins muuult mai bine.., ca oricum nu am folosit mai mult de 10 % din ce scria in ele si sigur cresteam copil si fara ele...

Acum nu le cumpar decat daca au vreun cadou interesant - CD cu cutiuta muzicala sau mai stiu io...M-am lecuit, asa ca aviz amatoarelor

Acu chiar ca plec la nani. Sa aveti o noapte frumoasa.

Carmen28+ si Stefi3 ani

poze carmen&baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

buna seara gravidute umflatute!!
la multi ani sarbatoritelor si din partea mea si a lui bebe.
M-am hotarat ce nume va avea bebe asa ca anuntam cu trambite si surle.. mihnea ion. Sper sa nu ne mai razgandim pana nasc ...
ce noutati mai aveti de la alina.a? cum se mai simte ea si bebe eliza?
va pup

sorina 32+
poze1
poza2
uite asa cresc 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Estecri, felicitari ! Sunteti foarte hotarati . La noi al doilea nume se schimba cam la 2 saptamani. Am zis ca o sa fiu sigura numai cand o sa-l vad pe certificatul de nastere

29+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Am reusit si eu azi sa iau de la medicul de familie prenatal si sa il duc la servici...Din pacate se da lunar, asa ca azi fiind 28 mai, am facut drumul pt 3 zile de concediu.

31+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Ne-am intors si noi din plimbare. Caldura mare, dom'le! Pe seara ce mai adia putin vantul.

Miillyy, eu am facut vaccinul antitetanos la prima sarcina, la sfaturile unei asistente - prietena de familie cu ai mei. In timp mi s-a confirmat ca avea numi sfaturi aiurea, inclusiv recomandari de medici, asa ca...Oricum, o sa intreb medicul ginecolog, ca nu strica. Desi, daca e facut acum 4 ani presimt ca e gata, avem anticorpi. Explicatia asistentei: daca ustensilele sunt...Cum? (intreb eu) Ruginite???Ca daca asa se explica acest vaccin eu una emigrez in Congo.

Carmena, bun venita reteta ta, ca azi tot am fost sado si m-am uitat pe forum la "deserturile nataliei". Pai de ce sa stau eu linistita cu ciorba mea de cartofi cand pot vedea cum arata torturile si prajiturile de acolo

ilenutza nici eu nu mai vreau sa cresc copilul "ca la carte", fie ea Cartea sotilor Capraru, Revista Mami sau mai stiu eu ce. Vreau sa invat sa-mi ascult copilul, sa-l simt si sa actionez in consecinta.
Pai la Stefan ajunsesem sa socotesc pe minute cat a dormit el, comparativ cu "cat trebuia sa doarma" (nu mai aveti niste ziduri pe aici?)

quote:
Parca bb trebuie sa aibe min 3 saptamani si max 6 luni (sa ma corectati daca gresesc).

Ashera, nu cred ca e o regula. In Grecia stiu ca se boteaza copiii si la 2 ani. Si-s "mai ortodocsi decat..." (Cine-i mai marele ortodocsilor?). Noi nu am stabilit inca nimic. Nici nasii nu i-am gasit. Mi-e tare ciuda ca motive financiare ar putea sta in calea alegerii nasilor. Adica - ca sa nu fiu prost inteleasa - nasii pe care ii vrem noi au acum cheltuieli f mari. Si nu avem curajul sa le propunem, ca sa nu-i punem intr-o situatie delicata. Eu una vreau nasi pentru copil si nu sponsori, dar stiu ca un botez poate insemna ceva cheltuieli, deci...O sa mai vedem.

Oana 31+ si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetelor am reusit si eu sa citesc din urma ca tare harnicute sunteti.

La multi ani Irinusha pt ieri si Otilia pt azi, sa va bucurati de tot ce va doriti voi.

Ioana ma bucur ca te-ai distrat la munte.

In legatura cu vaccinul aici nu se face nici un vaccin in timpul sarcinii iar la prima sarcina nu se facea nici in Romania. Cred ca a aparut acum vreo noua chestie dupa ce o fi nascut vreo gravida prin masina sau acasa. Este singurul motiv, daca nasti intr-un mediu nesteril.

Vad ca ati intrat toate in febra cumparaturilor, am vazut lucrusoarele pt bebe de Andreea si Mioara.

Si eu sunt in aceeasi febra, am fost azi sa cumpar un scaunel cu vibratii (bouncer) pt bebelina prietenei mele (mer duminica sa o vad) si binenteles ca m-am mai lipit si eu de un cos de gunoi special pt scutece care nu stiam ca exista insa e super si merita toti banii (mai ales pt mine care ar trebui sa cobor un etaj in miezul noptii sa arunc pampersul la gunoi). Deci e un cos care se inchide ermetic iar cand arunci scutecul are un incarcator de punga, bagi scutecul pe o gaurica, rotesti de un tzumburush, si scutecul e sigilat si nici un miros nu apare pana cosul e plin (complet sigilat si mai are si mirositoare frumoase). Sunt fascinata rau de chestie. Binenteles ca am mai vazut niste body-uri (mami Jadi sa te enervez zicandu-ti ca erau 5 lire setul de 7 buc?) ca tu ziceai ca e mai ieftin aici, aveai dreptate. Deci cand am vazut pretul nu m-am putut abtine dar le-am luat pt 3-6 luni ca deja am 14 pt varsta zero. Ah si le-am cumparat cu motivul ca au maneca scurta, celelalte sunt gen maieu.

Am luat si bouncerul pt prietena mea, cu 7 muzicute si vibratii, e super, mi-a zis o prietena ca se calmeaza instant bebe in el, o sa-mi iau si eu dar am zis sa il vad la ea intai.

Referitor la lenjeria de patut, eu nu cumpar decat cearceafuri pt ca seturile vin cu tot cu plapumioara si perna iar aici toata lumea (doctorii ma refer) iti zic sa nu culci copilul pe perna, sa nu-l invelesti si sa nu ii pui caciula pt a preveni SIDS. Deci nu vreau sa platesc degeaba, voi cumpara o paturica separat doar sa o am insa fiind vara va dormi dezvelita iar cand se face rece ii cumpar sac de dormit. E safe.

Referitor la dormit voi in ce il veti culca pe bebe in mijlocul verii? Adica tu Jadi ziceai ceva de sleepingsuits (costumasele cu totul) dar ma intreb fiind vara nu va transpira prea tare? O sa iau oricum insa sa iau doar 3 pt varsta 0 sau imi trebuie seara de seara?

Hai ca va las, mai revin. Va pup pe toate grasanele.

Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Buna dimineata, burtici! pentru toata lumea, ca sa sarbatorim implinirea a 31 de saptamani. Mai avem 9 saptamani de huzureala, dupa care ne intram in rolul de mami cu acte in regula. Cred ca bebelina mea exerseaza la greu rolul de bebe activ, fiindca prin burtica la mine se intampla tot felul de nazdravanii. Am incercat s-o filmam, dar shmechera mica se da la fund de fiecare data cand e tati cu camera pe ea. 5 minute mai tarziu e toata numai tumbe si ghidusii.

brazuca, urata veste mi-ai dat cu prenatalul! Eu imi imaginam ca il iau o data pentru toate cele 63 de zile pana la DPN si cand colo, alta distractie. Sa mai spun ca si eu prind finalul asta de luna cu 2-3 zile de concediu?
Sorina, foarte frumoase numele, sa aveti un bebe voinic si nazdravan, pe masura lor . Si noi suntem fixati pe Mihnea in caz de baietel, cu Stefan al doilea nume.
Oana, chestia asta cu vaccinul nu ma incanta nici pe mine deloc. Am eu o trauma cu ace si injectii (le "vad" de 3 ori pe zi) si cred ca foarte repede n-o sa scap de ea.

Cat despre botez... alta poveste! Stiu ca mi-ar placea sa facem ceva deosebit pentru tanara domnita, dar nu stiu cat o sa ne putem intinde. Din motive financiere, of course. Chiar discutam aseara cu printul consort ca nunta ne-am facut-o asa cum am vrut, fara sa ne punem problema banilor cheltuiti. Acum, cand e vorba de botezul Mirunei, ne tot invartim cum s-o scoatem mai ieftin! Pai ce, eu petrecerea de nunta mi-am facut-o acasa?! Nu merita domnita o iesire frumoasa la restaurant? Sau primul dans cu tati? Ba da!! Cumva o scot eu la capat, nu ma indoiesc. Asa incat visez deja o tinuta foarte tare pentru tanara mamica (adica moi! ), cu care sa dau pe spate asistenta si-n care sa dansez pana-mi tocesc tocurile!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Buna dimineata si de la noi . Multumim mult mult mult pentru urari sunteti niste scumpe , cred ca in viata mea nu am primit atatea urari ( de care sunt foarte mandra ) . Va de multe ori pe toate ...

Otiliainceput 30+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Felicitari Lia si mai 9 duminici si gata ...

Otiliainceput 30+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

neata burtici! sper ca azi sa fiu mai harnicuta!

sorina felicitari pentru nume! foarte frumoase! pe fratele meu il cheama mihnea si intotdeauna mi-a placut numele asta!

lia ce repede trece timpul! mai ai asa putin! cu cine raman eu dupa aia sa imi dea curaj si optimism?

referitor la vaccin, eu nu fac niciun vaccin. sa fie clar! mi se pare chiar aiurea....pai unde nastem, fetelor? in staul?

despre botez: pana cand se poate boteza copilul? e o limita de varsta? 6 luni de exemplu? sau nu?

Aylin, 28+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput