Mamici de iulie-august 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 14

liadorian spune:
quote:
Originally posted by Miillyy
Am si 2 intrebari:
1)Voi faceti vaccinul antitetanos? Ca mie doctorul de familie mi-a zis ca e obligatoriu sa-l fac - 2 doze, prima in saptamana 34, alta in saptamana 37?
M33+ babyboy
Si pe mine m-a anuntat dr ca in luna a VIII-a (n-a precizat nici cand, nici ca e vorba de doua doze) urmeaza sa fac vaccinul asta. Din ce-am citit aici, foarte putina lume il face cu adevarat. Oeicum, am de gand sa ma consult intai cu ginecologul, sa vad ce ma sfatuieste.
 LIA si 
 domnita Miruna DemetraAm inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 10 saptamani!

Miillyy spune:
 Vaccin in sarcina??? Nici mie nu prea mi-a sunat bine...zau asa. Doctoritza de familie zicea ca e pentru bebe, dar mie mi se pare dubios ... Chiar asa rele sunt conditziile in spitalele romanesti incat sa fie nevoie de acest vaccin? 
Sunt curioasa: oare in alte tari se face?? Ce zic fetele din strainatate?
M. 
 33+ babyboy 

Ashera spune:
 Felicitari ptr gravidutele care mai si gatesc! Pe caldura asta nu m-asi indura nici sa fierb un ou 
. Traiasca salatele si rosiile cu branza ![]()
 29+
 Christian

Ashera spune:
 La cat timp faceti botezul? Parca bb trebuie sa aibe min 3 saptamani si max 6 luni (sa ma corectati daca gresesc). Mai trebuie sa nu fie post. Asta inseamna intre septembrie-ianuarie, mai putin postul Craciunului. Cand ati stabilit voi ca ar fi mai ok ptr botez?
 29+
 Christian

stefania_97 spune:
 Buna seara fetelor,
Milly aici in Danemarca nu se face asa ceva. Se fac doar analizele la inceput de sarcina si controale periodice dar nu f dese.
Noi am facut varza calita cu carnita. E suficient.

stefania sapt.29 & Catarina 
http://salexandre.blogspot.com/

Miillyy spune:
 stefania_97, ma gandeam eu ca asa e cu vaccinul asta!
Uff, in ce tzara traim!
M. 
 33+ babyboy

Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by Miillyy
Vaccin in sarcina??? Nici mie nu prea mi-a sunat bine...zau asa. Doctoritza de familie zicea ca e pentru bebe, dar mie mi se pare dubios ... Chiar asa rele sunt conditziile in spitalele romanesti incat sa fie nevoie de acest vaccin?
Sunt curioasa: oare in alte tari se face?? Ce zic fetele din strainatate?
M.33+ babyboy
Aici nu se face. Am facut un anti-tetanos acum vreo 3 ani si mi-au zis ca trebe un rapel peste 10 ani. Dar nici vorba sa-l faci in sarcina.
Anto
 33 cu 
 si
Victor (8 octombrie 2005)

ilenutza spune:
 Mai fetelor, am uitat sa va spun: am cumparat rev. MAMI de lun aasta si au un art. despre nou nascuti
 de imi vine sa ma duc sa ii strang de gat.Acu' daca eram la prima sarcina citeam si luam cu sfintenie, acum imi dau seama cat se abereaza!A citit cineva?Stiti articolul?Se intituleaza "ce fac daca..."
O perla;" spre sf. lunii a cincea, un copil bine hranit ziua, diversificat, culcat pe la 9 seara se va mai trezi abia spre ora 6 dimineata"
Uite asa daca saracul copil se trezeste mai des ne alarmam ca nu e normal
Ile 
 33 si Victor 
 ( 22 dec 2005) 
AMR 07 sapt. 
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste  2007 

Carmena spune:

Pai sa vedem, cu riscul sa va fac pofta, reteta mea de tarta(cantitatea e valabila pentru tava mare de aragaz, daca aveti tavi de prajituri mai mici, adaptati nr de oua si evident al celorlate ingrediente...)So, ingredientele sunt cam asa:
10 oua
500 g zahar
500 g faina OOO
12 linguri mari de ulei
i/2 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu
jumate de lamaie
un cubulet mic de unt pentru uns tava
500-700 g fructe de sezon(in cazul de fata, capsuni).
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se incorporeaza incet, incet zaharul.(e foarte bine daca zaharul este pudra, se topeste mai repede, eu il dau prin rasnita de cafea, ca si asa numai pentru asta o folosesc
). Galbenusurile se freaca cu cele 12 linguri de ulei. Apoi, se incorporeaza albusurile cu galbenurile intr-un vas suficient de mare(secretul este sa se incorporeze mestecand de sus in jos nu in cerc, sa nu se "lase" compozitia). Se adauga treptat faina - compozitia trebuie sa fie cam ca o smantana f groasa, dar care totusi curge, putin mai tare decat cea de pandispan. Se adauga praful de copt sau bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie.
Se unge tava de la aragaz cu unt si se presara cu faina(nu f multa ca se arde). Se toarna compozitia in tava iar deasupra se pun fructele in urmatorul mod:
- daca sunt capsuni - se pun cu 2-3 ore inainte cu zahar la frigider. Se taie feliute si se aseaza frumos peste compozitie.
- daca sunt visine - se scot samburii, se pun cu zahar visinele cu zahar la frigider inainte cu 2-3 ore. Inainte de ase aseza pe tarta, se scurg usurel de zeama(zeama de fruct "lasa" prajitura).
 - caisele si prunele daca sunt bine coapte, se taie jumatati, se scot samburii si se aseaza ca atare. Daca sunt mai crude, se procedeaza ca la visine, se pun cu zahar la frigider.
Se baga prajitura la cuptor, 5-10 min la foc iute( 180-200 grade), ca sa se umfle, apoi la foc mediu (150 grade) cam 40-45 min.
Ca si secrete sa nu se lase prajitura:
- cuptorul e bine sa fie cald inainte de a pune prajitura in el
- nu se deschide usa cuptorului in primele 20 min
Cam dupa 40 min se verifica cu o scobitoare daca este coapta. Se scoate din cuptor prajitura iar dupa ce se raceste, deasupra se pot pune:
 - zahar pudra (eu asa am facut acum)
- crema de vanilie( eu o fac in casa, reteta in nr urmator daca sunteti amatoare
, dar merge f bine si cea din comert - Dr..."prietenul lui Ilenutza"
 ca nu stiu cum se scrie.
- frisca 
- budinca de vanilie(din comert evident)
Ca si defect al prajiturii -  se termina prea repede si este urmata de cereri pentru urmatoarea. Iar pentru bucatar...evident spalatul tavii care pe mine una ma dispera
 Dar merita ca este urmat de laudele si pupicii baietilor
Spor la treaba si la mancat. Si asa povestind, cred ca mai fac una maine, ca cea de sambata s-a terminat inca de duminica...
Apropo de calduri si gatit...mie una, din fericire pentru cei din jurul meu imi place sa gatesc, dar si din nefericire pentru ei, este singura mea placere "gospodareasca". Pentru altele, deleg intotdeauna, sau chem ajutoare
...
Pupici si scuze ca nu am postat la "bucatarie" dar ati cerut-o aici. Daca v-am facut pofta, va astept cu drag pe la mine la "urmatoarea" runda
.
Carmen
28+
 si Stefi
3 ani
poze carmen&baietii

Carmena spune:

Anto
 de urare, sar'mana mult.
Si acum de botez. Si noi am fixat data, va fi pe 29 septembrie(in ideea ca voi naste cel mai probabil la inceputul lui august) si am vorbit de principiu si la restaurant(trebuie sa mergem sa stabilim detaliile...). Apropo Ilenutza, tortul lui bb de botez va fi tiramisu ca tot ai rascolit "cutitul in rana"...e prajitura mea preferata iar aici unde facem botezul o fac bestial...
La biserica vorbim dupa ce apare bb, de regula acolo nu este aglomeratia de la restaurante, acum se rezerva restaurante cu ani inainte, nebunie nu alta, nu mai zic ce va fi in toamna
... De nasi, pe bb2 il vor boteza tot nasii nostrii de cununie si ai lui Stefi de botez, asa ca au experienta, au mai "prestat"
 botez de baietel....
Pana atunci insa, eu sunt nasa de cununie pe 07 iulie...Va dati seama ditamai balenutza pe post de nasa
, le stric pozele la fini
... Ideea este ca nu au ce face, cununia civila si logodna au facut-o deja, asa ca inapoi nu mai avem cum da nici unii nici altii...De cate ori trec pe la noi imi spun "Nasa ce burtica ai..."
 Si cat va mai fi...
Hai ca m-am intins...Merg sa dau mancare la copil si sa-l pregatesc de nani...N-a dormit decat juma de ora azi si evident in masina pe drum de la dr spre casa
, si are inca o energie...Io una insa, mi-s franta si de cald si de 
 Doamne multumescu-ti tie ca s-a inventat gradinita ca altfel nu stiu cum as fi supravietuit![]()
Pupici si noapte buna.
Carmen
28+
 si Stefi
3 ani
poze carmen&baietii