Va rog sfaturi, fetele din Roma / Italia

Va rog sfaturi, fetele din Roma / Italia | Autor: VasiAlexCris

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am nevoie de ajutorul fetelor care traiesc in Roma.
O sa prezint mai intai situatia ca sa fie totul clar.
Fratele sotului meu traieste undeva aproape de Roma (nu stiu denumirea)dar lucreaza in Roma. A inchiriat de curand un apartament unde eu, sotul si copilul (3 ani face in iunie) am avea doua camere.
Decizia ne apartine daca mergem sau nu.
Catre voi am mai multe intrebari:
Cum sunt primiti copii romani / straini in gradinite?
Au acces la scoli normale, bune?
In ceea ce ma priveste, eu am absolvit colegiul in 2000, am 7 ani experienta (28 ani varsta), stiu engleza, franceza, spaniola si urmeaza sa invat (pana in August) italiana. Lucrez foarte bine la calculator si am si cunostinte economice. Din ceea ce cunoasteti voi, ce sanse am sa-mi gasesc de lucru? Nu ca n-as lucra si altceva dar as prefera sa gasesc un job unde sa folosesc ceea ce stiu. De asta va intreb cat de greu sau cum sunt priviti/primiti strainii in ceea ce priveste joburile.
Revin apoi cu alte intrebari sau poate intre timp imi mai luminati voi mintea, caci eu sunt foarte afectata de aceasta alegere.
De fapt cel mai important lucru: Daca plec dintr-un oras mic din Romania intr-o tara ca Italia dau sanse in plus copilului meu atunci cand va fi mare? Acesta este cel mai mare semn de intrebare.
Pentru ca eu in momentul de fata ma confrunt cu situatia in care oameni care nu au idee ce este calculatorul si o limba straina vorbita fluent isi gasesc de lucru prin pile iar eu ajung cumva numai dupa ce posturile sunt date.
Va rog mult, ajutati-ma cu sfaturile voastre. Pana spre sfarsitul lui August trebuie sa ne hotaram.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Cred ca ai sa gasesti mai multe raspunsuri la intrebarile care te intereseaza despre scoli, acte, trai si altele pe www.romania-italia.info/fhome.asp" target="_blank">forumul romanilor din Italia.

Bafta si numai bine !!!

Petronela

puiutul mult dorit !!!!

Mergi la inceput