Informatii despre Dubai
Am apelat la ajutorul vostru pentru ca nu stiu cum sa mai procedez.Lucrez ca medic in Romania,iar prietenul meu este in Dubai,de 3 luni.Incearca sa ma ia si pe mine acolo,dar sansele sa imi gasesc de lucru ar parea foarte mici.Mi-am vizat toate actele de studii ,la Ambadada Emiratelor Arabe din Bucuresti,la Ministerul Educatiei,la Ministerul de Externe.Am aplicat C.V.-ul meu la diferite agentii de recrutare din U.A.E.Daca aveti mai multe informatii,va rog mult sa mi le dati si mie.Altfel,nu pot pleca decat pe viza lui de munca,si sa stau acasa pana imi gasesc ceva.
Poate exista alti pasi si eu nu stiu.Orice informatie imi poate fi de ajutor.Cu internetul,ma refer la site-uri cu agentii de recrutare m-am lamurit.Vor fel de fel de taxe,platite cu cardul si am inteles ca acolo,agentiile serioaser nu au pretentia platii decat dupa primul salariul.Va multumesc inca o data si astept raspunsurile voastre.
Raspunsuri
cristina1974 spune:
Adiereamarii,intr-adevar, e putin probabil sa iti gasesti de lucru ca medic in Dubai. Mai degraba ca asistenta medicala, insa chiar si asa,nu e usor. Acolo sunt multe clinici particulare,care platesc extrem de bine. incearca si le gaseste site-urile pe net, si adreseaza-te direct,poate asa sansele sunt mai mari. faza cu agentiile....eu zic sa zici pas. Multe chestii put acolo, iar daca nu te duci unde trebuie, s-ar putea sa fii dezamagita tare dupa aia. Eu iti spun toate astea din experienta, pentru ca desi sunt cetatean britanic, avem o casa si in Dubai, unde exista o filiala a companiei noastre. Mergem destul de des in Dubai, acolo am nascut si prima fetita, asa ca sunt la curent cu ce se intampla pe acolo.
Mult succes, iar daca mai ai nevoie de alte informatii, iti stau la dispozitie cu multa placere.
cristina
ache spune:
de ce nu incerci sa vii pe viza de vizita sa vezi ce gasesti aici, la fata locului...ca de la distanta e mai greu
eu stiu ca se gasesc oferte pt meseria ta, problema mare ar fi sa si plateasca pe masura calificarii....iar prin agentiile de recrutare risti sa te alegi cu vreun contract pe tz ani si cu salariul mic
cel mai avantajos ar fi sa ai viza pe sot,nu pe meserie, care-ti permite sa lucrezi ce job vrei si sa pleci usor de la o firma la alta, fara sa te conditioneze
iti urez succes!
anca
Adiereamarii spune:
Dragele mele,
Va multumesc mult pentru informatii,o sa incerc sa vad cum fac.Ori cu iza lui,ori contract.Nu tin mortis sa lucrez ca doctor.poate,la inceput imi pot gasi si altceva.Orice informatie chiar ma ajuta.Desi imi iubesc meseria sunt convinsa ca nu e asa usor de gasit contract ca doctor.Va doresc toate cele bune.
cristina1974 spune:
Uite, eu stiu pe cineva care a plecat in Dubai asa, fara nimic aranjat. Facuse si ea medicina in Tehran, in iran. De vfapt, ea eswte o verisoara a sotului meu. Dupa vreo doi ani de stat in Dubai, timp in care nu stiu ce a facut, a reusit sa se angajeze la o clinica privata ca medic. E super multumita si castiga extrem de bine. Iti doresc mult noroc!
cristina
Adiereamarii spune:
Draga Cristina,
Multumesc mult pentru incurajari.Nici nu sti cat ma bucur ca deja imi raspunde-ti.Nu stiu care va fi urmatorul pas,dar sper sa se rezolve.Faptul ca suntoameni care te sfatuiesc,incurajeaza valoreaza enorm pentru mine.Poate suna patetic,dar asta simt si spun.
Luna75 spune:
Pentru a-ti gasi un loc de munca ar fi bine sa fii la fata locului.Cel mai la indemana ar putea fi o viza de turist (nu poti primi viza de care vorbesti tu,daca nu esti casatorita cu prietenul tau),care poate fi usor preschimbata in viza de lucru daca reusesti sa iti gasesti un loc de munca.
Intr-adevar s-ar putea sa intampini anumite dificultati in gasirea unui loc de munca in meseria ta,datorita numarului mare de doritori (mai ales la stat).
De fapt nici nu poti lucra la stat fara sa ai un atestat obtinut prin examen de la Ministerul Sanatatii de aici.
Slava Domnului sunt n si n de clinici particulare,mai ales in Dubai,care sunt in cautare de cadre medicale.
S-ar putea sa ai noroc si sa reusesti sa lucrezi ca medic,mai ales daca ai experienta si o specializare cautata de clinicile particulare (ginecologie,oftalmologie,pediatrie,stomatologie),bineinteles lista nu se termina aici,dar nu sunt din domeniu
Ca sa iti faci o parere despre oferte incearca sa intri pe www.gulfnews.com /classifieds/medical
sau pe khaleej times
Mult succes si sper sa ajungi in Emirate cat mai curand
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
Uite si un link cu lucruri bine de stiut (foarte utile) despre Emirate
http://www.gulfnews.com/uae/uaessentials/index.html
Adiereamarii spune:
Draga Luna75,
Iti multumesc mult pentru toate informatiile.M-am uitat pe site-ul pe care mi l-ai dat si e chiar foarte folositor.Iti urez o seara buna si toate cele bune.multumesc si de incurajari.
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by Adiereamarii
Draga Luna75,
Iti multumesc mult pentru toate informatiile.
Cu placere!
Daca ai ceva intrebari/nelamuriri poti sa imi trimiti si PM