*Aspirante optimiste > 20 Ani ( 107 )*
Raspunsuri - Pagina 28
elara spune:
Buna, bitza, irlandeza, blanche, anais, queen. Pup toate fetele.
Cine ma lamureste si pe mine cum e cu rubelola? De unde aflu daca am avut sa nu? Iese la analize le de sange? Si daca nu am avut, ce e de facut? Exista vaccin? Si apoi trebuie sa astept mult pana sa incep iar proiectul bebe?
Si toxo cum e? E acelasi caz?
Am intrat asa, nu-s ce-mi veni... la "femina intim" si am dat peste "lista de medici ginecologi/obstetricieni" si am cautat si eu ce scrie de dr. Badea de la Municipal, ca am mai intrebat si la voi de ea si nu mi-a raspuns nimeni nimic...
Si ce am gasit se referea la ambii medici (si la sotul ei, dr Badea Iulian).
Printre altele am aflat de un caz grav, despre o fata care, fiindca dr. nu a intrebat-o inainte daca a mai avut rubeola si i-a zis "sa se puna pe treaba", a ramas insarcinata fiind nevoita sa faca avort terapeutic la 5 luni fiindca a contactat boala intre timp.
Acum m-a cam luat frica fiindca mie mi-a dat o lista de analize da' nu mi-a zis sa nu trec la "treaba" pana nu fac analizele. Ba chiar mi-a urat sa raman cat de repede graviduta. Si eu inca nu le-am facut....am tot amanat si nu prea m-am temut ca de cate ori imi faceam analize de clamidia, ureaplasma si alte alea din secretia vaginala imi ieseau mereu super ok.
Si nici nu imi amintesc sa fi citit pe trimitere si analize pt rubeola.
De Alexa mai stiti ceva? Vreo noutate? Ca eu am ramas mult in urma cu cititul. Dar de Ali Bia ce stiti?
hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
Blanche25 spune:
Elara, Anais
Elara nu iti mai bate capul atata, indicat este sa faci analize inaite de a te apuca de bebe, dar sincer nu toata lumea face si nu toti doctorii recomanda. Mie nu mi-a recomanadt sa fac analize doctorul ginecolog. Pentru linistea noastra e mai bine sa facem.
De rubeola nu stiu nimic, iar de toxmo, parca ma bate un gand sa imi fac analiza asta.
maybe baby? -august 2005
elara spune:
Blanche, ca te-am "auzit" vb de gigei, mi-am amintit ca mai am o nelamurire. Intrebarea e pt toata lumea, asa ca cele care aveti mai multa experientza sariti cu raspunsuri, va rog.
Vi s-a intamplat sa observati ca uneori sperma e mai inchegata si are o culoare mai verzuie? E normal sa fie asa?
hai, bebitza, vino...
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
claudinna spune:
am revenit si eu
ma intreba cineva ce e acela balci(bilci), sau ce fel de balci e la noi
pai balciul este, sau mai bine zis era, ca acum nu mai e ce-a fost:), un fel de targ unde se strang oamenii o data pe an, de obicei cu ocazia unei sarbatori. ziua e stabilita de ani de zile si ramane aceeasi, adica aceeasi sarbatoare. la noi vin(sau veneau, ca cine a mai fost??!) tiribombe, tarabe cu halvitza, turta dulce colorata (cate amintiri frumoase am din balci si cate poze de familie....), venea si circul...
la caracal este balci in fiecare an cu ocazia Rusaliilor, ashadar este in acest week-end si vin oameni din imprejurimi
http://tt.lilypie.com/nM7Np3.png ianuarie 2007
claudinna spune:
elara mama, cel mai bine si pentru linistea ta, este sa faci analizele, decat sa te trezesti apoi ca sunt probleme
eu cand m-am apucat de proiectul bebe eram in pom cu informatiile, pana m-a luat deoparte o prietena doctorita si mi-a explicat ce si cum
plus ca mi-a dat si o lista de analize, care cica sunt obligatorii in sarcina, dar mai bine sa le faci dinainte
uite ca am pierdut lista aia si nici nu le-am facut atunci pe toate, ca nu am gasit laborator unde sa faca asha analize si-mi amintesc ca printre ele era si clamydia sau cum ii zice
http://tt.lilypie.com/nM7Np3.png ianuarie 2007
Blanche25 spune:
Eu stiu ca cu cat este mai lunga abstineta si sperma e mai groasa, ''inchegata'', dar verzuie sincer nu am vazut, si nu vreau sa te sperii, dar nu cred ca ar fi normal sa fie asa.
maybe baby? -august 2005
elara spune:
Blanche, multumes frumos de raspuns.
Am gasit si eu cate ceva pe net (am dat cautare cu 2 cuvinte odata: rubeola sarcina). Zice ca ar fi binecunoscutul pojar. Asta stiu ca l-am avut cand eram mica. Ce ma mira e ca spune ca leziunile sunt "nepruriginoase" adica nu dau mancarimi, dar eu stiam ca e exact pe dos.
hai, bebitza, vino...
Blanche25 spune:
Si eu stiu ca tre sa te manance bubitele alea, eu am avut varsat de vant, si ma manca al naibii de tare.
maybe baby? -august 2005
elara spune:
Multumesc frumos de raspuns. Nu prea m-a elucidat raspunsul fiindca in perioada aia (saptaman trecuta) facusem sex zilnic vreo 3 zile. Azi dupa o pauza de zi era mai lichida. Exact pe dos. Culoarea aia f usor verzuie in palma nu se vede dar daca pun o picatura pe o ghiuveta alba de exeplu, asa se vede. Si asa a fost mereu. Suntem de 9 ani impreuna, numai ca pana acum nu m-a preocupat
Oricum o analiza ar trebui sa ne clarifice..dar pana atunci..intreb si eu ca nu ma costa nimic.
quote:
Originally posted by Blanche25
Eu stiu ca cu cat este mai lunga abstineta si sperma e mai groasa, ''inchegata'', dar verzuie sincer nu am vazut, si nu vreau sa te sperii, dar nu cred ca ar fi normal sa fie asa.
maybe baby? -august 2005
hai, bebitza, vino...