ochelari de vedere defecti

ochelari de vedere defecti | Autor: camys_2000

Link direct la acest mesaj

mi-am facut in urma cu aprox 2 luni ochelari de vedere la Optinova, cu dioptrii mari ( de fapt, sunt ai sotului), heliomati, antireflex, subtiate lentilele...in fine, cam tot ce este posibil pentru confortul propriu, bineinteles platind un pret pe masura: 10 mil pe lentile.

E, dupa cateva zile i-am dus inapoi. Problema este ca sotul meu vede perfect doar pe centrul lentilei, cam 1 cm, iar daca se uita spre lateral vede complet in ceata si trebuie sa intoarca capul pentru a vedea mai bine.

In fine, cu greu am reusit si am facut o reclamatie si i-am dat in "garantie". Azi s-a facut exact o luna de cand i-am dat, timp in care nu am stiut nimik ce se intampla, sefa de aici dadea din umeri etc etc.

In urma cu 2 zile am facut si reclamatie la OPC, in fine, ieri au sosit ochelarii cu raspunsul ca : " corespund retetei" (specific ca au stat 30 de zile in garantie, desi pe foaia lor de reclamatii scria ca in termen de 10 zile primim un raspuns; singurul raspuns ptr intarziere a fost ca e directorul plecat in concediu). Reteta am luat-o de la Optinova, de la medicul lor, si e buna, coincide cu vechile dioptrii, si sferice.

La inceput, cand am depistat problema, am fost cu ochelarii la verificat la un alt cabinet, unde ni s-au mentionat mai multe probleme tehnice: ca nu respecta anumite unghiuri, ca au cilindru pe margine etc etc)

Maine primim raspunsul oficial de la OPC, urmand ca apoi sa venim cu retete ( dovezi) de la alti medici ca de fapt ochelarii sunt defecti.

Ideea e ca o sa platesc iar consultatii...nu va mai spun de stresul pe care l-am avut in perioada asta si nervii aferenti. Pur si simplu nu vreau sa cedez, pentru nu -mi place sa arunc o gramada de bani la gunoi...

Voi ce parere aveti???
Ma puteti ajuta si cu alte sfaturi?

Va multumesc

Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)

FILMULETZ http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1712e9e5f8ebb82b8090cb

http://photos.yahoo.com/camys_2000

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sprijinul direct si real trebuie sau ar trebui sa vina de la OPC. Este cel mai rapid si eficient punct in aceasta problema din punctul meu de vedere. Exista si posibilitatea actionarii in justitie dar probabil se va rezolva inainte cu succes.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Am fost cu ochelarii la test si la alta firma ( v-am spus ca ii mai testasem intr-un loc) si intr-adevar si acolo s-a descoperit cilindru pe laterale, sidoctora de acolo ne-a intrebat daca sunt lentile subtiate. I-am confirmat si ea a zis ca asa se intampla la acest tip de lentila, capata un mic cilindru si ca ar dura cam o luna sa te obisnuiesti cu ei.

Cat de cat m-am linistit, dar ma revolta nivelul minim de pregatire al unor angajati intr-o firma nationala, care nu au avut habar de aceste explicatii tehnice.
Practic, pot aduce dovezi din 2 parti deja ca ochelarii nu corespund retetei, dar oare mai am putere sa umblu?? Nu stiu...

Asta este problema cu aceasta firma. Niciodata nu voi mai recomanda cuiva sa-si faca ochelarii acolo!

Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)

FILMULETZ http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1712e9e5f8ebb82b8090cb

http://photos.yahoo.com/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlen2010 spune:

Si sora mea are aceeasi problema ca sotul tau. tocmai si-a luat lentile subtiate prin care nu vede clar decat pe mijloc, pe laterale vede incetosat. Sotul tau a purtat asa ochelarii? chiar daca vedea in ceata? s-a acomodat ochiul pana la urma? adica a incept dupa o luna sa vada clar si prin laterala lentilei? Ar trebui sora mea sa duca ochelarii inapoi? sau sa isi faca altii? M-as bucura tare mult daca ai putea sa imi spui cum s-a rezolvat problema in cazul sotului tau. Sora mea are ochelarii de 4 zile.

Mergi la inceput