indemnizatie mai mare?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataro spune:

dupa ce se obtine avizul Guvernului e mai greu sa faci ceva, trebuie luat tot procesul de obtinere de semnaturi de la ministere si organizatii si de fundamentare a propunerii de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Chestia cu salarii variabile e praf in ochi.
Si la asigurarile de sanatate iti iau banii plafonat (acum 12*390RON) si iti platesc concedii tot plafonat la aceeasi suma, de ce nu ar face la fel si pentru CIC? Oricum ar fi foarte putine mame care sa aiba brut mai mare decat 12*390RON= cca 4700RON, dar sunt destule mame care au un brut intre 1000 si 4700 RON care ar beneficia.

Daca e nevoie de semnaturi, contati si pe mine.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Semnez si eu!

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

cataro, am inteles, nu e bine sa asteptam sa vedem hotarirea guvernului. Poti sa ne spui ce ar trebui facut? Eu vreau sa ma implic, am si timp si motivatie, dar lucrez in IT si nu cunosc "mecanismele" sistemului legislativ, fac ce mi se pare de bun simt (insa se pare ca la noi in tara nu prea functioneaza legea bunului simt).

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataro spune:

Ioana, singura solutie este asta cu "sensibilizatul", dar sincera sa fiu nu prea stiu unde am avea mai mult succes. Probabil ca la Guvern, Parlament si organizatiile care trebuie sa-si dea avizul. Nici ceva ajutor de la mass-media nu ne-ar strica. Dupa parerea mea ar trebui marshat acum si pe discriminarea care s-ar face fata de propunerea mamelor magistrat. In orice caz, din proprie experienta, stiu ca dupa ce se discuta un proiect in sedinta Guvernului necesita destul de mult timp sa o mai iei de la capat daca nu este aprobat. Eu nici nu stiu prea bine de cine e initiat proiectul asta. In general, daca se obtine un aviz negativ de la o institutie avizatoare cel care a initiat proiectul poate contracara cu argumente solide avizul negativ. Asta in cazul in care ceilalti avizatori si-au dat acordul, pentru ca daca nimeni nu a fost de acord cu propunerea nu mai ai ce sa prezinti Guvernului. Insa cunosc cazuri cand un initiator a tinut-o conform expresiei "ca ivan cu fluierul" tot refacand proiectul si trimitandu-l la aviz la instuitutia care daduse aviz negativ (argumentand de ce nu au dreptate) pana au obtinut ce au vrut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataro spune:

Am inteles ca proiectul este initiat de Parlament? In cazul asta ar trebui pistonat si pe langa partidele politice in vederea obtinerii votului in cazul prezentarii in plenul Camerelor. Nu stiu exact care este procedura in cazul proiectelor de lege initiate direct de catre Parlament. Ar trebui cred o fundamentare beton trimisa si la organizatia aia de ziceati ca nu si-a dat avizul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataro spune:

motivatia cu salariile sunt variabile si nu pot anticipa nivelul lor nu mi se pare plauzibila atata timp cat se ia o medie pe ultimile 12 luni. La bugetari e clar, se cam stie cu un an inainte care vor fi indexarile, iar la privati nu cred eu ca se majoreaza salariile ca Fetzi-Frumosii intr-un an de zile. Oricum de aia exista si rectificarile bugetare, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Uitati, este initiata de un grup parlamentar al PNL:deputa#355;i PNL: "Alm#259;#351;an Liviu, Calimente Mih#259;i#355;#259;, Frāncu Emilian Valentin, M#259;nescu Rare#351; #350;erban, S#259;punaru Nini
senatori PNL: Oprea Mario-Ovidiu".

Eu le-am scris cite un mail individual fiecaruia dintre deputati si senatorului PNL, in care am expus nedumerirea noastra, le-am cerut informatii suplimentare si i-am asigurat de tot sprijinul nostru.Am dat si adresa site-ului nostru cu subiectul despre indeminizatie mai mare.

Mi-o raspunde cineva?
poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Daca tot se vaita ca nu pot planifica, mai bine ca diferenta intre 85% din salariul mamei si 8 milioane, daca salariul e mai mare de atat, sa fie suportat de anagajator. Atunci poate chiar ar fi posibil sa treaca acest proiect. Mai sunt tari in europa unde concediul pentru ingrijirea copilului este suportat fifty-fifty de stat si angajator.
Dar daca acum anagajatorii stramba din nas cand ii anunti ca esti gravida, in conditiile in care in afara de salariul bonus nu iti dau un leutz din buzunarul lor ci totul e suportat de stat din contribuitiile tale, sa te tii atunci - daca o fi sa treaca asa - ca nu ne mai angajeaza nici dracu! Si sa vezi atunci salarii platite la negru, nu cumva sa ai mai mult de 8 mil. pe cartea de munca.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

cataro, multumesc!

Proiectul a fost initiat de 6 senatori si deputati, comisia legislativa a dat aviz favorabil, consiliul economic si social a dat aviz nefavorabil, si se mai asteapta punctul de vedere al guvernului inainte ca proiectul sa intre in dezbatere la parlament (asta am inteles eu ca e "traseul" proiectului, dar, repet, nu sint "in bransa").

La Guvern am scris la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, am scris si la Ministerul Economiei si Finantelor, la Ministerul Muncii si Familiei, la Cartel Alfa, la Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil si la 4 comisii din cadrul Senatului. Poate daca ar scrie mai multa lume am avea mai multe sanse sa ia in serios aceasta propunere legislativa.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput