indemnizatie mai mare?

indemnizatie mai mare? | Autor: iepuruta

Link direct la acest mesaj

salut mamicile si viitoarele mamici! desi citesc de mult site ul m-am hotarit abia acum sa va scriu si asta din doua motive:
1. voi fi mamica de decembrie!!
2.a aparut un proiect legislativ despre care vreau sa va vorbesc.stiu ca o parte din viitoarele mamici vor fi interesate.
Pe site ul Camerei Deputatilor la sectiunea "proces legislativ" exista o propunere legislativa privind modificarea si completarea OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei īn vederea cresterii copilului. Astfel proiectul in speta prevede completarea art.1 a OUG nr.148 cu un nou alin.3 care va avea urmatorul cuprins:
"persoanele care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.571/2003 privind codul fiscal mai mari decit salariul minim pe economic beneficiaza de o indemnizatie lunara in valoare de 80% din media salariilor brute obtinute in aceasta perioada dar nu mai putin de 800 lei"
Altfel spus: mamicile cu un salariu mai mic sau egal cu 8 milioane vor avea o indemnizatie de 8 milioane iar cele cu salariu mai mare de 8 milioane vor avea o indemnizatie egala cu 80% din media salariilor obtinute in ultimul an.
proiectul a fost inregistrat la camera deputatilor cu nr.350/17.04.2007 si a fost trimis la senat in data de 23.04.2007. acum nu ne mai ramine decit sa asteptam (intra in sedinta in termen de 60 zile de la data inregistrarii) si sa speram ca senatorii vor fi de acord cu promovarea acestui proiect.Va pup si sa auzim de bine!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Doamne-Ajuta!
De, dau ceva in 2008, ca-n 2009 e an electoral!
M-am uitat si eu dupa ea, sta la senat, nu-i pregatita pt dezbateri si ceilalti pasi necesari, poate la al doilea copil!

Shery 16+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Ar fi extraordinar de bine ! Intotdeauna m-am gandit ca asa ar fi si corect: min 8 mil (ptr cei cu salar mic), dar daca eu am salar mult mai mare si poate platesc un impozit la stat mai mare de 8 mil pe luna, corect ar fi sa iau mai multi bani pe perioada concediului de maternitate. Nu vreau sa sune rautacios, dar asa mi se pare corect.

28+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepuruta spune:

ideea este ca trebuie mediatizat un pic proiectul. daca noi nu facem putina vālva ca lumea sa stie despre el si sa l sustina senatorii nostrii il pot respinge fara nici o problema. Ma tot intreb de ce nu s-a vorbit nicaieri despre acest subiect?! nu am vazut nimic in presa desi dupa parerea mea este o initiativa care intereseaza un numar mare de femei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Buna dimineata!

Ba da, Iepuruta, a fost o postare in urma cu citeva luni. La baza era un articol din Ziarul "Ziarul" din care am aflat pentru prima oara ca ar exista acest proiect legislativ. Si, cum nimeni nu stia mai mult la acea vreme(30 mart. 2007), am sunat la redactia ziarului si mi-au spus ca sursca articolului este un comunicat Mediafax si ca vor reveni cu amanunte.

Cu amanunte vad ca ai revenit tu, ceea ce pe mine ma bucura enorm!Nu-i bai, daca a trecut de Camera Deputatilor, va trece si de Senat.
Probabil va op vor adopta pina in vacanta parlamentara, sau cel tirziu la toamna...

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Iepuruta, am consultat si eu site-ul Camerei Deputatilor, am intrat pe proces legislativ si am cautat in tabelul acela mare cu propuneri legislative...nu am gasit nimic, nici la pozitia 350, nici la alte pozitii...sa nu te fii inselat!!! Please, spune-mi ca nu m-am uitat bine!

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

teiuta am in fata pagina printata a site ului oficial la camerei deputatilor titlul este : propunere legislativa BP 350/2007 privind modificarea #351;i completarea OUG nr.148/2005 nr. de inregistrare : 350/17.04.2007, camera deputatilor BP350/17.04.2007, trimis la senat BP 221/24.04.2007 dar pentru linistea ta sufleteasca si pentru a mea mai verific o data si revin cu amanunte! Fereasca -i Dumnezau sa fi ster proiectul de pe ordinea de zi! daca nu gasesc proiectul o sa ii sun sa le cer explicatii!

Mergi la inceput

l-am gasit!!!http://80.97.216.132/senat.proiect.asp?cod=12327&pos=0 stadiul proiectului: trimis pentru aviz la consiliul legislativ termen: 01.06.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Theiuta, am gasit-o usor, uite www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=8353" target="_blank">aici.

Imi amintesc ca si acum 2 ani s-a facut asa o propunere, care insa a fost respinsa; parca tot PNL-ul a propus proiectul.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

proiectul inca exista si are termen pentru aviz la consiliul legislativ 01.06.2007. Ma intreb oare are sanse sa fie promovat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

iepuruta, pe site am vazut ca scrie la termen de adoptare "45 zile pentru Senat ca prima Camera sesizata", si a fost inregistrat la senat pe 24.04.2007 - deci mai dureaza. Acum nu stiu daca cele 45 zile sint calendaristice sau lucratoare. Eu cred ca forma proiectului e gresita, in loc de 800 RON ar trebui 600 RON, atit e indemnizatia mamei in CIC. La fel apare scris si la motivatie. Cred ca grupul PNL propune acelasi proiect in fiecare an, si anul asta au uitat sa-l actualizeze.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput