Mamici de septembrie - octombrie 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 25
Roxana_G spune:
Emma, vinisoarele rosii sunt varice, cele verzi mari sunt doar vene mai umflate. Nu cred ca poti face mare lucru, daca afli sa imi zici si mie.
Moldoveanca, eu muream de cald la noi in curte, am stat o ora in balansoar si cand m-am ridicat era sa pic de rau de la caldura. Dar aerul e bun, ii dai drumul putin cand nu stai in camera, altfel...
Ana, culmea ca Alex era mai bine, pana la 2 nu a mai facut peste 37.4 ceea ce era super. Numai ca acum tocmai m-a pocnit cu 38.7, de bine ce sunasera aia de la salvare si am zis ca nu e nevoie sa vina. Sa vedem ce si cum, eu tot ma gandesc sa punem branula aia sa incheiem. Am vb cu multe mamici cu copii care au avut celasi lucru si nu s-a putut fara intravenos. Unii au ajuns chiar in spital.
Annisia, multa sanatate si ai grija de tine. Daca nici eu inteleg cum e cu racelile astea. Ai grija sa nu evolueze. Cat despre barbati, chiar asa, ai zis-o f bine. Daca taci si faci de toate, ei zic ca e normal si nu iti trebuie nene nici un ajutor, ba chiar iti mai dau sa duci. Eu sunt la metoda "ignorat" si "raspuns in 2 peri". Dar nu da prea mari roade. Parca il vad pe la 10 ca se imbraca si zice ca se duce la ziua aluia numai sa il salute si vine imediat. Uite la mine daca nu incui usa si las cheile in ea ca sa nu aiba cum sa mai intre.
Rox
26+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
Annisia spune:
Roxule tzaca mai esti. Foarte bine fata, lasa-l sa doarma la prieteni, daca de voi nu ii pasa. Sa stii ca am observat ceva - nu e vorba ca nu le pasa, ci pur si simplu nu ii duce capul. Ei au alt sistem de valori si lucrurile care pentru noi sunt cu adevarat importante, pentru ei sunt niste mizilicuri. Iar cand tu te dai de ceasul mortii, lui ii arde de baute si distractie. Cunosc... Cred ca toate cunoastem specimenele... Astia sunt, cu ei defilam...
Bebe Yannis Edmond in evolutie
Roxana_G spune:
Lavinia, pai a venit salvarea si ieri si cred ca va veni si azi. Tocmai am sunat ca iar creste febra, parea mai bine pana acum.
Annisia, sa stii ca asa e, nu e vorba ca nu le pasa, in sensul in care ar percepe problemele si ar zice "lasa-le incolo", dar ma enerveaza si ca nu se gandesc deloc. Cum mai sa nu te gandesti sau sa nu iti dai seama? Pai daca as face eu asa, ca deh, eu tre sa anticipez nevoile, ar fi mare nemultumire. Dar iti zic ca sigur are ceva intentii de plecare, ca il vaz ca nu se schimba, nu in pijama, dar macar la pantalon scurt si tricou de curte. Dar apropos ca nu ii duce capul, auzi tu ca eu sunt nervoasa de n-shpe saptamani si el nu intelege ce am. Ce naiba, chiar am probleme sa fiu explicita inseamna. Eu nu stiu cum naiba sa mai scap de belelele astea si el cica nu intelege ce am. 

Rox
26+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
Roxana_G spune:
Mai ce ma enerveaza si astia de la salvarea Medicover. Nu inteleg ce naiba mai asteapta sa ii punem branula si sa ii dam antibiotic intrvenos lui Alex. Deja e a5a zi de febra, a trecut si termenul pentru efect antibiotic si evident nu e ok, iar are 38.9. Fara Novocalminul ala nu se intampla nimic bun. A ramas ca mai sun eu, am sunat deja si sa cica sa incerc sa ii scad febra cu antitermice. Ce naiba antitermice, ca traieste cu astea, nici nu mai mananca. Imi vine sa le crap capul si lor.
Rox
26+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
sim_stoian spune:
Am aparut si eu. Azi am facut ceva cumparaturi si dupa aia m-am bagat la somn.
Roxana, poate ar fi bine sa o duceti voi pe Alex cu masina la urgenta la spital. Despre excursii, eu nu ma mai duc nici macar pana la parinti si stau la 300 km de ei. Eu am zis ca dupa ce intru in 7 luni nu mai ies din Bucuresti.
Annisia, revin acusi cu calculul. Acum abia sunt trezita din somn si sunt varza.
Mi s-au umflat gambele de nu mai pot, ma si dor. Nu stiu ce sa fac. Aveti vreo idee?
Sim
25+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
sim_stoian spune:
Annisia, ai zis 9 septembrie, da?
Postnatal trebuie minim 42 zile, deci raman 84 prenatal. Asta inseamna asa:
-septembrie 9 zile
-august 31 zile
-iulie 31 zile
-iunie 13 zile,
asta inseamn ca poti intra in concediu de pe 18 iunie.
Totusi, sfatul meu este sa iti mai lasi o marja de cateva zile pt ca nu poti sa stii exact cand va dori bb Yannis sa apara pe lume.
Sim
25+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
danielle02 spune:
am aparut si eu...![]()
emma eu ma dau cu crema de vergeturi.nu cred ca iti trebe o crema speciala ptr masaj.
tare mare dreptate mai aveti mai fetelor,Roxana si Annisia,cu barbatii astia si imi vine sa urlu fiindca sunt abia la primul copil si nu stiu ce o sa ma fac daca mai vine unul si inca unul...cum Dumnezeu o sa ma impart ptr toti???
am fost azi la cumparaturi,haine normal si m-am uitat putin pe la lucrusoare de bebei...apoi atunci sa vezi tu fata lunga si bot ca am cumparat destule,ca are destule bebe si ca sunt asa scumpe 
nah...ma fetelor ca mo busit plansul in magazin si am iesit ca nu stiam cum sa reactionez.imi venea in minte numai comentariile lui si eu cu vreo 2-3 copii dupa mine plangand dupa banii lui sa le cumpar haine si lapte 
dar...cand veneam acasa am vazut o cresa unde pot sa duc si de la 3 luni bebelusha,mi s-a rupt sufletul bineanteles dar alta solutie nu am.
daca aveti voi sfaturi,va rog fain sa le dati si la mine ca nus ce sa fac ![]()
danielle
22+
Ebonee
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
Roxali spune:
Roxana ma ingrijoreaza rauuuuuu febra copilei...la voi nu se da bentelan(cortizon) ptr ea 1/2 pastiluta(0,5) ii scade imediat...aici de cand se nasc iti recomanda sa ai in caza ptr febra, crize astmatice, alergice, febra mare....care poate da in convulsi
...baga sub dus rece (nu ghiata)...sanatate
Ali
19+ Enrico 7ani
laviniaN spune:
Roxana si eu sunt de aceeasi parere cu Sim daca-i mai creste febra pune fetita in masina si fugi la urgenta nu mai astepta salvarea...si fara antibiotic injectabil nu scapa ...asa am patit si eu anul trecut in primavara am facut amigdalita pultacee eram plina de p[uroi pe tot gatul ,cu febra 40 pana nu am luat injectabil penicilina nu mi-a scazut temperatura si ma badijonam pe gat unde earam alba de la puroi cu albastru de metil cu ajutorul uui betisor cu vata,e foarte bun pt ca dezinfecteaza.
Sim stai in pat intinsa si sub picioare pune vreo 2 perne sa fie mai sus decat corpul...asa am patit si eu saptamana trecuta ,dar eu am scos si sarea din alimentatie acum nu se mai umfla,este si de la caldura.
Vroiam sa te intreb daca vreau sa stau acasa 2 ani pt ingrijirea copilului tot la fel calculez eu trebuie sa nasc pe 2 septembrie.
LAVINIA25+
Annisia spune:
Sim, iti foarte multumesc gagici! Numai ca asta cu marja de eroare... Pai pot sa nasc si la 42 de saptamani. Daca eu calculez exact la temen, de unde o sa mai scot eu 2 saptamani? Si ce imi pot face? Doar nu o sa imi taie gatul... Deci pe 13 pot sa ma bag legal la cotet. Bravooooo!!!! Mai fac 10 bebei, ca e tare bine sa stai si sa lancezesti, sa peterci si sa nu-ti pese. Dupa ce ca am eu nebunii mei acasa, mai trebuie sa ii suport si pe aia de la munca?
Danielle, nu am inteles care era intrebarea ta. Daca sa o dai la cresa de la 3 luni? De ce? Ca te ofitca taticul? Mai da-l in spanac! Ebonee nu creste decat o data iubita. Toti banii din lume nu iti pot cumpara primii pasi, primul gangurit, primul suras, primul cucui, prima boacana... Barbati gasesti oleleu, pe toate gardurile. Dar iubitica ta mica si dulce e doar una!
Roxana, eu nu stiu femeie cum naiba te descurci tu cu toata casa in carca ta. Te gandesti si cand o sa il ai pe inventar si pe bebe Andrei? Eu zic sa incui usa inainte sa plece al tau si sa ii interzici sa te lase singura. La urma urmei e si responsabilitatea lui. Asa ce rezolvi daca din orgoliu il lasi sa plece si apoi el isi vede de whiskyanele lui si-l doare-n pix. Ia da-i fata o tigaie dupa ureche, ca poate se trezeste! Baga o criza de nervi si spune-i verde-n fata ce te doare. Spune-i ca esti singura si iti e greu. Spune-i ca ai nevoie de el ca sot si ca tata. Ca trebuie sa te ocroteasca si sa iti ofere dragstea si caldura lui. Pai altfel, la ce folos sa il accepti in batatrura? Iti canta cocosul pe gardul lui?
Bebe Yannis Edmond in evolutie