sterilitate secundara--cu ce se mananca?

sterilitate secundara--cu ce se mananca? | Autor: mendi

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema mareee... ieri am fost la medic deoarce am obsevat ca ciclul meu de un an incoace isi face de cap, vine cand la 26 zile cand la 35 zile si tine relativ mai putin(2 zile),ma dor sanii mereu...si tot de un an incercam sa facem inca un bebe si nu reusim...mentionez ca mai am o fetita de 9 ani...
ieri medicul ginecolog mi-a facut un echo intravaginal si mi-a scris la diagnostic ovare mici si uter mic,respectiv sterilitate secundara,deasemenea m-a intrebat daca am avut recent un soc... sincer am avut o mare pierdere in viata mea... care ma bagat intr-o depresie...dar nu credeam ca un soc afectiv afecteaza ovarele...cum mi-a spus medicul,alte investigatii nu mia cerut doar mia dat un tratament cu duphaston, Clostybegyl,Cuminol si sa revin intro luna la control...Intrebarea mea este daca mai pot avea copii daca ovarele mele nu mai ovuleaza... si se poate vedea la echograf daca ovarele ovuleaza sau nu>??mentionez ca am avut ovare microchistice anul trecut tratate cu picaturi de mastodynon
Sunt tare speriata acum... nu stiu incotro sa o iau...se mai poate remedia sterilitatea secundara??/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

sterilitate sedundara e atunci cand ai avut anterior o sarcina ( indiferent de finalitatea acesteia)
si da, se poate ca pe baza de stress, soc puternic sa ai dereglari menstruale. la eco se vede evolutia ovulatiei si daca aceasta are loc si dupa un tratament usor pentru stimularea ovulatiei se poate obtine sarcina.

succes si sa revii cu vesti bune:)

Mariaa

rabdarea este cheia fericirii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

cum spunea si mariaa,sterilitatea secundara este cind nu apare sarcina a doua(sau mai mult).lipsa ovulatiei a fost si problema mea. 8 ani am facut tratamente.mie clostilbegyt nu mi-a folosit.asta nu inseamna ca tie nu iti foloseste.cuminolul(ciprofloxacina)ti l-a dat pt. alta problema.intrebarea mea este:le ei deodata?daca ai ceva probleme(infectie sau altele)nu ar trebui sa faci prima data tratamentul cu cuminol si apoi cel pt. fertilitate?multa sanatate ps:acum am doi copii:2 ani jumate ,respectic 9 luni

Mergi la inceput

sint uituca rau:la mine relatia medic pacient consta si in incredere si dialog. daca nu esti multumita,consulta alt medic.cauta ce-l ce ti se potriveste.

Mergi la inceput

nu am vrut sa te sperii;eu 8 ani l-am asteptat pe primul baietel,timp in care am facut nenumarate scheme de tratament.la un moment dat eram epuizati atit emotional cit si financiar.dar a meritat.se incepe cu clostylbegit in general.la inceput cu o anumita doza,apoi se creste treptat.daca organismul nu raspunde la acest tratament, urmeaza altele.in paralel efectuam si dozarile hormonale.ce mi-a folosit?sincer nu stiu;pt.ca am avut o infectie urita si a trebuit sa fac un tratament cu antibiotic(si oral si unguent vaginal),dupa 3 luni ,(inainte sa trecem la alt tratament) eu eram insarcinata.asta a fost in 2004,de atunci am inca un baietel-2006.cunosc multe femei care au ramas insarcinate dupa tratament cu clostylbegyt,asa ca multa sanatate,rabdare si incredere.

Mergi la inceput