Mamici de iulie-august 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 28

jadi spune:
 Lachi nici eu nu m-am pregatit cu bagajul de spital dar in principal trebuie sa cumpar pampersii nr.1, servetelele umede, ulei de baie (foarte putin ca acasa nu folosesc) si baneocin pudra pentru punga copilului (la spital agatat de patul copilului sta o punga de 1 lei unde lasi cele de mai sus, nu tot pachetul de pampersi ci doar cat sa le ajunga sa ii schimbe 1 data la 3 ore adica 7 pampersi de cap de bb ca intre 12 si 6 dimineata nu ii mai schimba decat 1 data). Eu nu am dus lucruri de imbracat la bb dar vb cu dr sa vezi daca te primesc cu asa ceva, al meu flacau a stat infasat in scutecele de la spital!
Pentru tine, pentru prima zi nu iti trebuiesc cine stie ce, o mica trusa cosmetica unde sa tii portofelul, sticlute de apa de 0.5 ca decat sa bei din cana mai bine din sticla si oricum la reanimare nu sta nimeni sa se uite dupa tine! In rest 24 de ore nu te misti si nici nu umblii asa ca nu ai nevoie de altceva!
Pentru bagajul de salon adica la 24 de ore de la operatie, iti trebuiesc multa mai multe... o sa fac eu o mica recapitulare si iti trimit pe email 
.
Deni & 
 Vlad  & Tudor

estecri spune:
 Buna fetelor,
Uitati ce am gasit pe google despre cirese:
Aceste fructe reprezinta o sursa importanta de potasiu, stimuland diureza si functioanarea intestinului. In compozitia cireselor mai gasim 15% glucide. Proteinele nu reprezinta decat aproximativ 1% din compozitia acestor fructe, iar lipidele sub 0,5%. Aroma inconfundabila este datorata unor substante complexe: un amestec de uleiuri esentiale si substante volatile. Ciresele mai contin de asemenea cantitati deloc neglijabile de calciu, magneziu, fier, nichel, fluor, iod, cobalt, seleniu. 
VITAMINE. 25 de grame de cirese acopera intre 20% si 30% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, 25% din necesarul de provitamina A sau caroten (vitamina indispensabila pentru protejarea pielii si factor anticancerigen). De asemenea, aceeasi cantitate de cirese furnizeaza aproximativ 15% din necesarul de vitamina B9 sau acidul folic, un element foarte important in combaterea anemiei.
Ciresele dulci contin: 
- apa (75-89%), 
- zaharuri, 
- acizi organici, 
- vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP), 
- acid pantoteic, 
- minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor , sulf), 
- oligoelemente (zinc, cupru, mangan).
Se realizeaza astfel o buna curatire si tonifiere a organismului prin eliminarea de toxine si prin normalizarea tranzitului intestinal, prevenind imbatranirea. 
Consumul de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal si previne guta.
Mai am 9 pagini de citit din urma si revin !
Poate sa-mi spuna cineva (parca la un moment dat s-a scris pe forum ce pot sa fac pentru picioare umflate(am dimineti in care deja nu se mai desumfla!)
sorina 
31+ 
poze1
 poza2
uite asa cresc 23 saptamani

liadorian spune:
 Ashera, despre cursul acela trebuie sa discuti cu medicul de familie. Al meu mi-a spus ca se organizeaza la el la cabinet, dar ca sotul trebuie sa meaga doar dupa adeverinta. 
 S-o fi saturat bietul om de cate vizite i-a facut barbatul meu pana acum, toate legate de sarcina. De altfel, si gine si-l aminteste foooarte bine de sotul meu si abia dupa aceea ma recunoaste pe mine...![]()
Luna, eu sunt disperata sa ies la cumparaturi si nu pot! 
 Tot ce avem deocamdata pentru copil sunt lucrusoare primite - 2 (doua!) body-uri, tot felul de papucei (!!) haiosi etc. Ma gandesc uneori ca eu nasc si n-am cu ce imbraca pruncul sa-l aduc acasa! Cat despre superstitii si alte asemenea, suntem imuni. 
Nma, bine ca esti acasa! Din cate stiu eu, aciclovirul nu e indicat in sarcina decat in situatii speciale, cand beneficiile pentru mama depasesc riscurile pentru fat. Multa sanatate tie si bebelushului! 
Week-end placut tuturor! 
 LIA si 
 domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 10 saptamani!

Ashera spune:
 Sorina, ptr picioare umflate zicea cineva sa bei ceai din cozi de cirese. Personal nu am incercat, ca de cand sunt in concediu si stau acasa, nu am mai avut probleme.
 29+
 Christian

ghinetz spune:
 Salutari si de la Iasi! E groaznic de cald aici. Eu simt ca cedez, desi ma credeam mai rezistenta. Azi noapte am dormit la mama, chipurile la ea e mai racoare. Aiurea!
In legatura cu regionalismele: cine intreba cum se spune la o boaba de fasole? Stiu eu!!!! In Banat - mai exact in zona Carasului se spune 
...pasula. La fasole se spune pasui/pasule. La una singura pasula. Fain, nu?!

. Si in Banat sunt multe regionalisme care suna haios: colesha=mamaliga, cigane=tigaie, crumpiri=cartofi, cucuruz=porumb.
Oana 
 31+ 
 si Stefan-Vladimir 
  4ani+
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

ghinetz spune:
quote:
ptr picioare umflate zicea cineva sa bei ceai din cozi de cirese
Acum fug sa-mi fac un ceai. Sper sa fie bine, adica mai bine. Eu stiu despre codite de cirese ca sunt bune pentru rinichi. Mie mi-au fost recomandate tocmai ca sa elimin pietricele. Deci...probabil ca te fac sa mergi mai des la pipi, adica sa elimini apa. Logic, nu? Prin urmare...eficient. (o sa verific practic si va spun)
Are cineva vreun remediu pentru caldurile astea? Adica ceva, altceva decat sa stai doar sub dush. Ma repet...dar nu mai pot!!!Vreau la

Oana
 31+ 
 si Stefan-Vladimir 
  4ani+"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

estecri spune:
 deci azi voi bea si eu ceai din codite de cirese. Sper sa isi faca efectul. Nu cred ca au cum sa fie contraindicate in sarcina,de vreme ce si voi luati si sunt naturale(scuzati intrebarea ...dar eu sunt ff stresata cu ce beau si ce mananc, de aia intreb de 2 ori inainte de a lua ceva). Nu va suparati pe mine.
Am vazut ca se face un sondaj cu ce si cum fiecare!!Eu am terminat fac de stiinte economice si lucrez ca economist la inspectoratul scolar in cadrul proiectelor(achizitii , implemntare, etc). Ce m-am bucurat ff mult este ca am reusiot sa scap de contabilitate (mi se pare atat de inebunitoare ...nu aruncati cu pietre cele care sunteti contabile...)Apropos stiti dupa ce se cunoaste un contabil?Daca pe birou are pasta corectoare sau guma de sters!!!
Ma bucur ca alina.a se simte mai bine si sper sa o tina tot asa pana la 40 saptamani (sau macar 38) ca altfel ne da peste cap listuta!! si nu-i frumos![]()
Voi fetelor aveti dureri parca de ovare(sa fie altceva si sa mi se para mie ca sunt ovarele?)
pup dulce burticile si stati cumintele ca mai avem un piculet pana nastem
sorina 
32+ 
poze1
 poza2
uite asa cresc 23 saptamani

ghinetz spune:
 Nu, ca-s batuta rau in cap!

M-am apucat sa fac cartofi la cuptor. Ca nu era destul de cald. Si cartofii se fac repede, dar carnita de pui...
Sper insa sa fie o mancare pe care sa o manace Stefan, ca nu v-am zis? Are iar angina.

Nu stiu ce sa ma mai fac. Toti imi spun ca mai bine ii scot amigdalele. Sunt singura care ma mai opun, desi nici nu stiu de ce. NU mai stiu nici eu. Mama de Anya, ce ma sfatuiesti???
Oana 
 31+ 
 si Stefan-Vladimir 
  4ani+
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Ashera spune:
 Lia, o sa vb cu medica de familie ptr cursul ala. Medica mea de familie e o draguta si o dulce, dar e cam habarnista 
, sper sa stie despre ce e vorba.
 29+
 Christian

violetan spune:
 Anyaaaaaaaaaaaaaaaaa, ce faci? Vineri mi s-a confirmat in sfarsit ca tu esti:) si deci ne cunoastem. Mai ai putin! Abia astepti sa nasti, nu?
Zi ceva!![]()
http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png
violeta, 29