Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 6
Ktrinel spune:
asizuco, am aparut cu parul valvoi si ceafa arsa de soare...de la papadii evident...am facut vreo 10 mp...mai raman 290mp . ce bine era la bloc
am citit ca sunteti bine ,ma bucur. apropi, tot vroiam sa iti zic ca si pediatra mea on_line este tot clujeanca (Angela Butnariu) si numai de bine imi zice...
am uitat sa ne laudam si noi, ca desi avem gabarit depasit, ne ridicam in fund (de jos, ca de pe plan inclinat o facem de vreo luna). facem si rostogori, dar mai subtire...
Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006
danita spune:
dianocica ...... ma stradui sa pricep dar nici o sansa ! cum e cu mana cum e cu burtika .... cum tre sa fac domle ca e complicat rau ! ?
eu fac sirop de brad ! imi pika ochii in gura dar ... astept sa fiarba o ora ! :)
pupici in noapte
D
asiza spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
asizuco, am aparut cu parul valvoi si ceafa arsa de soare...de la papadii evident...am facut vreo 10 mp...mai raman 290mp . ce bine era la bloc
am uitat sa ne laudam si noi, ca desi avem gabarit depasit, ne ridicam in fund (de jos, ca de pe plan inclinat o facem de vreo luna). facem si rostogori, dar mai subtire...
Felicitari pentru ridicarea in fundic...
Rog si eu Dianocica (mersi pt raspunsul la tema cu jucariile) sa repete maine "iecsplicatzia" ca nici io nu pricepui nimic! De la oboseala, de la oboseala...
Am plecat...Noapte buna!
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
Ktrinel spune:
donia, nu se dezminte Cristinel si o copiaza pe sora-sa...ce noroc pe tine ! ziceai tu ca a fost ff marait in ultima vreme...poate ezixsta o explicatie
mamici de fete/mamici de baieti . asta va propun eu sa discutam ca tema (maine , banuiesc, ca azi e deja maine )ce ziceti de legaturile fiica-tata si fiu-mama care se vor instala mai incolo...cum credeti ca se simte cealalta parte, daca credeti sau nu in asta? eu ca fiica, nu imi dau seama prea bine daca il preferam tata mai mult decat pe mama, maica-mea zice ca da. Freud zice a e normal sa iubeasca mai mult pe cel de sex opus.
voi ce ziceti?
Ralumat spune:
Citat de pe cutia de Nan2: "pentru a pastra numarul de culturi vii, apa fiarta trebuie racita aproximativ pana la temperatura corpului inainte de a adauga pudra". Mii de scuze, m-am exprimat gresit cu 'temperatura camerei". Si mi-am adus aminte ce mi-a zis neonatoloaga la iesirea din spital: cand torn laptele pe incheietura mainii, sa nu simt nimic. Ca daca spun la temperatura camerei, depinde de camera .
Ariadna, eu cred ca gresesti cand ii pui in Nan cereale cu lapte de la Milupa sau Humana, pentru ca practic amesteci gustul de Nan cu gustul de lapte din ele. Mie pediatra mi-a zis sa ii pun in biberonul cu lapte cereale FARA lapte . Eu am ales tot Nestle, ca sa fie pe acolo....Masa de Milupa sau Humana i-o dau cu lingurita si le prepar numai cu apa.
Asiza, saru-mana pentru explicatia cu roscovele.Apropo..."e bune" la slabit????? Mai vroiam sa-t zic ceva, dar....bietul neuron. Ma duc sa ma culc, ca pe mine m-a apucat studiul la ora asta. Daca nu imi trece in cateva zile, va zic si ce studiez
Gata, citii in urma, ca altfel nu puteam dormi. Despre linguri: pai si pe mine ma enerveaza ca nu au masuri si o folosesc pe aia de lapte, ca eu am vreo 4 feluri de linguri (capatate la Mosii de vara, de pomana), si nu sunt 2 egale una cu alta
Ktrinel, hai ca vin eu sa te contrazic: nu neaparat laptele pur si simplu sa fie 750 ml/zi, ca practic nu ai cum. Daca din 5 mese (asta in cazul fericit), diversifici 3, cum crezi ca reusesti sa convingi "clientul" sa bea 375 ml/biberon? Cantitatea aia se refera aproximativ la cantitatea de lactate- adica se numara si cerealele cu lapte, si branzica, iaurtul, etc. M-am exprimat bine? Mai bine ma culc.
Noapte buna!
Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a sasea
dianocica spune:
am luat un compot de fructe exotice . pana acum am gasit para, strugure, cireasa, piersica si...a n a n a s. mda, asta o fi...
legat de casnicie. mie una mi se pare greu. pai de abia ma descurc eu cu mine de cand cu d. si toata rabdarea mea, si tot calmul meu se duc la el. si merita, nene...bani grei...problema e ca nu prea mai ramane pt restul...adica dupa o zi mai maraita as mai arunca si o un dumnezei in stanga-dreapta...si alex e cat de cat intelegator. adica sa zicem ca, daca am rabdare, explic bine . dar daca sotul nu se pune in locul tau, nu vede si din prisma ta lucrurile...e greu tare...
si totul tine de sistemul de referinta.daca vine acasa si zice hmmm, eu am lucrat toata ziua si ea nu ma mai cocoloseste, nu mai am nici macar camasi calcate ...sau zice lasa-o in mama ei de camsa, hai sa stam toti trei, sa pupam copilu' la dublu si vad io cum oi nenoroci o camasa singur diseara.... daca zice vreau sa ma uit la nu stiu ce talk show...sau hai spune mi tot ce a facut azi. si hai sa vorbim amandoi. aa, gaa, ghe,....daca vrea masaj la picioare...sau hai sa facem un masaj la bebelus. daca pe tati il doare un picior ii facem lui bb asa, si ii trece si lui tati...daca zice n am mancat decat paine cu...de trei zile ....sau hai mami sa facem amandoi ceva de papa (dezbracati )cat doarme bb. si daca e asa rau de vrea sa iasa cu baietii la bere ca are nevoie sa se destinda....ATUNCI MERITA UNA PESTE CEAFA SA SE TREZEASCA. pt ca nu exista ceva mai frumos si mai relaxant pe lumea asta decat zambetul copilului tau.
unde voiam sa ajung? pai cine mai stie...ca iar m a luat valu' si am bagat din top....da. ideea era ca sistemul de refeinta schimba totul. si ca te trezesti mai fericit dimineata daca privesti partea buna a lucrurilor. si in momentele grele mi se pare singurul mod de supravietuire. de ce tocmai acum...? habar n am . de fericire va spun. ca azi am vazut numai partea plina a paharului. dupa ale trei refulari de dimineatacam labila ...hmmm. ...
bai nene, asa rau v am ametit cu explicatiile? las' ca maine fac filmulet si va fac gata in doi timpi si trei miscari. of....si ce profunda eram mai sus....bine, hai, ma duc si eu la culcare daca nu mai sta nimeni....
diana si david ( 03.12.06 ) au spus nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
Dia1609 spune:
ktrinel, eu am citit peste tot ca din luna a-5a daca copilul e diversificat, laptele trebuie sa ramana undeva pe la 400-500 ml/zi ... pe acolo ne mentinem, noi 800 ml/zi nu mancam nici inainte de diversificare, asa ca... imposibil! ca sa nu mai zic ca noi avem numai 4 mese din care una e din legume intregral, asa ca... de unde?poate de aia bblina ta are aproape 10 kg si a mea numai 7
intram si noi in randul celor care divresifica greu.... legumele au fost floare la ureche, le-a acceptat imediat si pe toate, dar fructele vad ca sunt o mare piatra de incercare ... noi suntem tot la 2-3 lingurite de pere sau piersici, ca mere nu am indraznit inca sa-i dau, daca la pere se stramba de parca ar fi lamaie.. si strange buzele dupa 2-3 lingurite si nu-i chip sa le mai deschida sau macar sa mai zamabeasca! mama lor de fructe ... si nu mai gasesc piersici dulci, ca pe alea le acceptase
de cateva zile Oana manca tare prost, se pare ca iar ne-a cam luat greva foamei, sper sa nu dureze, ca iar ma apuc sa-i dau bonnisan
cerealele le masor cu masura de lapte praf ca mi-e greu sa nimeresc cu linguroiul (pe care il sugereaza ei ca masura) in biberon ... in plus, eu le dau cu lingurita, asa ca le fac la consistenta la care le manca Oana
ei, mai aveam ceva de zis, dar am uitat
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
Dia1609 spune:
asa, mi-am adus aminte... si eu ca donia: de ce e voie branza facuta din lapte din comert atata vreme cat laptele de vaca e recomandat dupa 1 an???? nu prea mi se pare ok
in plus, mie oricum branza aia, din ce o fi ea facuta, tot nu mi se pare ok, ca n-are logica: de ce sa diversific copilul cu ceva (respectiv branza) atata vreme cat el isi ia din lapte, care ramane principal, tot ceea ce putea sa-si ia din branza ??
cu ouale, ficateii si alte cele nu-s de acord... poate dupa 1 an...
a intrebat cineva de broccoli- am citit ca e recomandat dupa 8-10 luni
iaurtul - sper ca o sa-l fac in casa si nu o sa iau din comert, oricum muuuult mai incolo
editez ca sa zic ca branza asta calcica se pare ca face parte din folclorul romanesc ca si sucul de morcovi, ca io n-am mai auzit alta tara in care sa se recomande
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
Dia1609 spune:
de vreo cateva zile sta si Oana in fund nesustinuta mai mult timp, se sprijina in palmute cand oboseste ... ii place tare asa... din cand in cand mai pica ca are treaba sa mosmondeasca cate o jucarie cu ambele maini
in patru labe am surprins-o si eu o data , dar cred ca a fost o pura intamplare, in schimb ieri a executat mers taras mai mult de 1 metru ... se pare ca orice inseamna deplasare ii place tare ... cand se plictiseste de taras pleaca prin rostogoliri pana iese de pe cele 2 saltelute si chiar si de pe covor ... drept urmare m-am hotarat sa-i iau tarc, deocamdat imprumut unul sa vad daca sta in el... fetele care mai au copii, imi spuneti si mie cum trebuie sa-mi asigur casa, cu ce trebuie sa incep, ca deja Oana pleaca cam departe de locul de joaca?
la capitolul vorbit n-am ami progresat, in afara de gagheghi si de aba, altele legate nu mai zicem
ma uitam acum la tv si am vazut ca au dezmintit zvonul cu centrala atomica... asa ca relax!
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
Dbunny spune:
Donia felicitari pt dintisor!!
Ia baga tu lista cu toate detaliile aparitiei dintelui: a facut diarie inainte ? s-a scarpinat la urechi ? a plans noaptea ? I s-a rosit funduletul ? etc...etc...
Mironanici Dani nu era amant al fructelor proaspete, dar acum ii mixez cu ele si un biscuite sau 2(d'alea de la Milupa, fara gluten) si se arunca ficioru destul de bine pe fructe blenduite; marul crud nu-i prea place si-l dau in clocot oleaca.
Fetele ale caror bebei refuza papica... nu disperati, sunt bebei care papa pan' la 10 luni tztz exclusiv...
Azi am luat de la Avene un gel pt coaja pe cap...al meu bebe tot mai are unpik...speram sa-i treaca singura, dar vad ca nu... sa vedem, pediatrul a zis ca-i o dermatita atopica foaaaaarte lejera; numai pe cap si nu pe tot capsorul, numai acolo unde paru-i mai des. Speram sa treaca repede ca deja ni-s flacai mari si acusica mergem la fete...si noi inca cu coaja-n cap
Cat despre linguri.... eu folosesc aceasi masura ca la lapte, dar nu pun decat 2 dimineata, si 2 seara, deci chiar daca incape mai mult in lingura aia nu cred ca abuzam..
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu