***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (64)
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
ELTEKA spune:
Mey, Ralu, mey ...eu nu sunt doctor, dar am nimerit-o cu explicatia, ai vazut??? Cand mi-ai zis masuratorile, am vazut imediat ca sunt OK!!!
Foarte bine, sa-ti faca perfuzii supersofisticate (vezi, daca ei nu vor sa prescrie vitamine din start...)!
Cat despre cezariana, nu e 100% sigur, si pe mine m-au innebunit de fiecare data, dar a ramas cu "sa vedem"...Bine, sa vedem!
Dar sunt convinsa ca pana la urma o sa vedem "bine", ti-am zis! Si daca fac cezariana si ma ramburseaza, ti-am zis ca vin la Miyazaki cu ditamai tortu'
...intre timp...
Eu am mancat de nu m-am putut ridica de la masa, apoi am descoperit un parc=padure si l-am colindat (mers non stop o ora...). Acum nu mai imi simt picioarele si bebel e asa greu...ma rupe in doua...Ma duc sa citesc reviste de mamici cu suc rece pe "tavita" mea de burtica
Poohy , nici o problema, ca eu n-am de gand sa mai stau mult
Plus ca daca suntem prea mari, ne taie tanti doctor afara...
Bine ai venit acasa, Pitica!!!!!!!!!!!
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Sobi spune:
raluca, bine ca te-ai linistit ; iti tin pumnii ca totul sa fie bine saptamana viitoare la echo. la noi stii ca sunt la "mare moda" masuratorile de Ir-uri; si eu le-am avut marite pe arterele uterine pe la 4-5 luni si bebele avea doua-trei zile intarziere, dupa care cu tratament au mai scazut si bebele a prins in greutate.
doamne anca - poohy, nu-mi vine sa cred ca sambata poate fii ziua cea mare la tine! sa ne anunti neaparat daca ramai sa nasti!
pauly, bravo pentru rezultate bune la echo. cred ca ar fi bine ca bebele sa mai stea un pic la caldurica, tu ai dpn cu o saptamana inaintea mea.
elteka, ti-am admirat si noi burtica! am notat sfaturi despre suzeta in fisierul meu cu "sfaturi utile"!
iuliabraila, ce a facut prietena ta carea avea probleme cu bebelusul?
pitica, bine ai revenit! asteptam poze.
Andreea 35+ Vladut
POZE
ralucami spune:
Gata ! am citit din urma si vreau sa scriu si eu cate ceva.
Eimotto aici nu mi-au recomandat nici o vitamina, nimic. Am luat de la mine putere la inceputul sarcinii niste acid folic si cateva multivitamine, dar atat. Pe parcurs mi-am mai intrebat dr daca nu-mi recomanda ceva, i-am zis ca in Ro toata lumea ia suplimente si el mi-a spus ca lasa la latitudinea mea: daca vreau sa iau bine, daca nu , nu! DAR el nu-mi prescrie nimic, sfatul lui ar fi sa iau totul natural, din legume si fructe. La un moment dat cand m-a prins intr-o toana mai proasta am redeschis discutia despre Fe si vitamine si pt ca ma stresa cu : " mananca mult spanac , brocolli pt Fe", i-am zis ceva de genul : " dah! pai ca sa-mi asigur Fe necesar trebuie sa mananc 10 kile de spanac" Apoi mi s-a facut rusine de iesirea mea si am lasat-o balta . Cand mi-a facut analizele de sange si mi-a spus ca am anemie ( si mi-a prescris niste pastile) m-am uitat destul de "subtire" la dr si l-am intrebat daca nu puteam sa prevenim anemia asta.
Dar na! "Scoala japoneza" isi spune cuvantul: totul natural, nimic sintetic! O sa incerc si "reteta" ta cu miere si lamaie.
IuliaBraila ce frumusete de flacau aveti Mor de dragul falcutelor lui! Cred ca-l pupi toata ziua! Abia astept sa-mi vina randul sa o "chinui" si eu asa pe Maria mea!
Ancamari ai MARE dreptate cu monitorizarea prea des si cu gramada de ecografii!! Aceiasi chestie imi zicea si maica-mea cand ii povestisem de faza asta :" dar pe voi va masoara si cantareste mereu? ce naiba va streseaza in halul asta?!" Cel putin la faza cu greutatea mamei sunt exagerati. Am inteles totusi ca tine si de politica spitalului, a dr: ca cica sunt unii dr care nu prea comenteaza aspectul asta ( dar am auzit si de cazuri in care au plecat pacientele de la o clinica pt ca nu mai suportau morala facuta de dr si asistente!!
). Vad ca tu ai intrat in "prelungiri" ( ca la meciurile de fotbal
) . Punem majoretele la treaba?
Ramsy aici macar am scapat de atentii si cadouri pt dr si asistente. MACAR ATAT!! ( avand in vedere si cat ma costa toata nasterea +consultatii+ pregatiri, daca mai trebuia sa iau si cadouri cred ca ajungeam la faliment).
Elteka ieri nici nu am mai apucat sa-ti raspund la mesaj, sa-ti zic cum a fost la curs!
Eu am intarziat cam 15 min si asta nu din cauza mea, ci pt ca nu gasisem loc de parcare la clinica si a trebuit sa caut un loc cu plata ( am murit de nervi ca am dat 300 yeni pt 2h!). Ieri la curs s-a discutat pe 3 teme: bagajul de spital/ ce primim moka de la ei + costurile camerelor/a nasterii, travaliul si alaptatul/pregatitul sanilor pt alaptat. La partea cu travaliul a venit dr si a vb ( eu in prostia mea avem senzatia ca obligat-fortat cand incepe travaliul trebuie sa ti se rupa apa, dar ieri am inteles ca nu e necesar
). Si inca o faza care mie mi s-a parut interesanta: daca in cazul travaliului care debuteaza cu contractii este indicat sa se faca un dus/ baie pt calmare, in cazul in care se rupe apa sub NICI O forma nu se mai face dus caci se pot transmite bacterii la fat. Ne-a tot aratat niste mulaje cu dilatatia vaginului ( cica poate sa ti se rupa apa si sa nu ai nici un cm dilatatie.
) si m-a disperat moasa ( "prietena" mea
) ca a insistat pe 2 tipuri de pozitii: pozitia pisica
( aia care stai in 4 labe si iti arcuiesti spatele in timpul respiratiei) si pozitia pe spate cu bagatul barbiei in piept si trasul picioarelor . Nu-ti zic ce icnituri si gemete se auzeau cand se repeta pozitia asta.
La faza cu alaptatul s-a insistat ca din sapt 37 sa se pregateasca mameloanele prin masaj (cu un pic de crema si 3 degete). Ne-au dat niste sani cu sfarcuri de carpa , cica sa exersam pe ei .
Voua ce v-a spus la cursul trecut? Pe ce teme ati vorbit?
Aaa faza interesanta : aici desi permite familiei sa intre in LDR , sa filmeze, sa pozeze, nu le da voie tatilor sa taie cordonul ombilical. Doctorul meu cred ca a imbatranit cu 1 an cand a auzit ce-l intrebam. Cica pana acum nici nu a avut cereri de-astea ..."extravagante".( sunt sigura ca barbate-meu ar lesina acolo daca ar fi pus in fata situatiei
)
Uite ca nu stiam de diferenta dintre dozele japoneze si cele europene. Merci pt informatie! Eu am acum niste napolitate pe care le-am luat de la farmacie, si sunt de 2 tipuri: cu aroma de vanilie ( si au Ca 200mg/buc. Scrie pe cutie ca 1 napolitana de-asta face cat 1 pahar cu lapte ) si unele cu aroma de ciocolata ( si au Mg). O sa ma duc sa-mi cumpar si eu niste vitamine pt mamici. ( am vazut de mai multe tipuri , sa vad acum fiecare ce contine ). Merci si pt propunere, dar sigur "ma rezolv" cu ceva din productia autohtona!
Apropo de suzeta : ai dreptate, in Jp nu prea se foloseste. Am vazut o gramada de mamici jp cu bebe ( cel mai mic avea 1 luna !!) si am vb cu ele si nici una nu avea suzeta si nici nu avea de gand sa cumpere. ( ma rog, ca si dantura japonezilor lasa de dorit, RAR vezi cate un japonez cu dinti aliniati perfect si albi!) Plus ca e o sursa de bacterii ( oricat ai avea grija, nu poti sa stai non stop cu suzeta si cu dezinfectantul dupa tine). Eu personal o sa mai discut si cu asistentele de la mine de la clinica sa vad si parerea lor medicala si o sa mai intreb in stanga si-n dreapata pe la japonici sa vad cum procedeaza ele, ce argumente au etc.
Andrada am vazut si eu filmuletul cu Antonio si e atat de frumos!! Chiar voiam sa te intreb o faza: stiu ca aveai tu o poza de la Eco cu " Antonio ne zambeste". Exista vreo asemanare intre poza aia de la eco si realitate? Sau e total diferita? Eu am filmulete si poze de la 4D cu Maria si mereu mi-o inchipui in fct de imaginile alea.
ia sa trimit mesajul si sa vad daca s-a trezit cineva intre timp!
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
DidiAlex spune:
Am citit aseara despre Raluca dar chiar nu stiam ce sa ii spun fetei. Acu cateva saptamani eram in aceeasi situatie: bleu/roz.
Asa ca ma bucur de noul verdic al dr. Abia asteptam sa iti citesc postarea. Sa de-a Domnu ca Maria-bucuria sa vina la parintii ei iubitori!
Iri, Bine ati revenit acasa!
Saracutza de tine te cred ca esti rupta in 7. Am luat si io in calcul variata ca R al meu nu o sa mai vrea la cresa cu toate ca merge din 1 septembrie si am zis ca il tin acasa. Cat o sa vrea el. Oricum nu o sa mai pot merge cu el peste tot si atunci o sa ii fie mai bine la copii. Pp ca la Iris si mersul la gradi e un fel de izolare, ea este un pic mai mare decat R al meu, vb mai bine, deci e mai inteleasa si gradinitza e o schimbare relativ recenta.
ELTEKA, asa deci, nu nasc?! de unde stii tu
Bune sfaturile cu suzicile de asta nici io nu i-am dat-o lu R dar, noaptea se trezea de 4,5 ori si vroia lapte. Stii expresia, nu stiu cum a fost la altii dar la noi 1 l de lapte praf pe noapte s-a simtit la greutate. Si i-am dat aptamil de la intarcare pana la 1 an si apoi numai humana. Ai dreptate in legatura cu suzi pe post de alta preocupare la bb doar daca i-o dai in timpul lui liber. Speram sa o folosim doar la somnul de noapte. Cat despre dinti, hm...pai ce treaba ai dintii din copilarie cu aia de lapte..si tot asa...dar pp ca au studiat autorii aia problemele, asa ca tine...
Andrada, ti-am spus ca l-am admirat pe Antonio indelung si are fatza de omuletz. Momentan seamana la okii cu tine.
Ma gandesc la toti bb mici pe care ii stiam si parca erau mai umflati mai rosii..nu astia mici care ii vad pe aici is perfecti!!!
Si Ana Teodora lu Madi
Pauly, BRAVO si tu te pregatesti sa nasti inaintea mea...ntz, ntz.. FElicitari pt bebelina grasunica.
Iti scriu PM
Ancamari, am vazut o intrebare de-a ta la spitale parca daca te mai intereseaza iti trimit un nick care a nascut cu dr tau: prima data natural si apoi prin ceza, bb2 evident.
trimit ca scriu mesajul de o ora si revin.
Edit: PEPSICA, am cumparata lucruri si marimea 56. Nu stiu daca am scris sau doar am avut intentia sa scriu in legatura cu marimile hainutzelor la bb. De regula primele care nu mai pot fi folosite sunt salopetele care-s din umar pana in talpa. Cand a trecut de lungimea scrisa pe eticheta, gata. apoi urmeaza body-urile. Dar, ma uitam la niste poze cu R la 8 luni si avea o bluza 56. Deci bluzele sunt scoase cam ultimile.
Revin, Flavia am cumparat acum salopete, body marimea 56 sosete, si tot felul de tricouri. Imi aduc aminte ca R parea un pui de cuc in hainele mari, asta in primul rand ca daca nu am cumparat nimik inainte de nastere si totul fiind mai mult primit, in primele saptamni cu toate ca lumea se minuna ce hainutze mici a luat pe el erau maaaari. L-am nascut cu 3,9 dar a avut incter prelungit, deh nu m-a dus mintea sa o mituiesc pe neonantoloaga sa il puna la lampa plus cred incompatibilitatea grupelor de sange, asa ca startul greutatii la el a fost mai greu. Dar nu-i bai ca acum are 16/17 kg si nu-s purcei sa ii comparam. O sa ii mai cumpar hainutze. Nu stiu, poate prin casa o sa le mai foloseaca pe-a lu R dar nu vreau sa fie mana a doua. Care-i pararea ta?
Alexandra cu David Gabriel (39+) si
Robert Alexandru (12.09.2004)
lavini spune:
Buna fetelor!
Ne-am intors si noi la serviciu dupa 3 saptamani de stat degeaba si e atre bine sa poti comunica fata in fata cu alti oameni.
Raluca, imi pare bine ca pana la urma te-ai mai linistit.O sa vezi ca la nastere bebelina o sa fie foarte bine, plus ca bebeii au pusee de crestere-o data mai mult, alta data mai putin.Nu te impacienta, Maria ta va fi o delicata.Eu m-am nascut la termen-termen si am avut 2.800;am fost ok inca de la inceput desi mama nu m-a alaptat ca nu s-a putut, dar uite ca imi astept si eu bebelul acum si totul e ok. pt tine si pt Maria-Bucuria.
Pauly, bb al meu avea tot 2800g la 36s si era cu o saptamana mai mare.Se pare ca suntem in grafic.Colul meu e scurtat mult, dar mai am ceva din el;tu esti mai norocoasa din punctul asta de vedere.Dar poate ma asculta si bb si vine in vreo 10 zile ca nu mai pooot.
Lavinia, 36+,
Madi spune:
quote:
Originally posted by Alyna24
Am pus si eu pozici noi cu bebe Davidutz!
Sunt si de la baita pt "cineva" care nu stia cum sa-l tina la baie!Scuze ca nu mai stiu cine era!
Eu eram cu baita, Alyna. Asa o tin si eu...dar nu ii place
![](bang.gif)
Madi si
![](bebic.gif)
Ana Teodora
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
chiquitita spune:
Piticasigogosica
Mica si eu ma gandesc cat mai am!
Poohy si eu imi fac ganduri de care iti faci tu!
Si eu sunt curioasa cat are fetita mea, la 34 de saptamani avea 2400..cam putinel dar asta e...
Mai am de cumparat paturica/ceai sau picaturi colici/pampers.38+
Livia-Alessia
pauly spune:
fetele si multumesc
ptr aprecieri la dresa bebelinei mele.
ralucami ptr tine si printesa ta delicata, nu mai fi trista
si papa bine ca pana la urma bebelusa va lua in greutate.si ecografele au o anumita eroare , cum ai zis si tu ...deci se poate sa aiba 2500 gr linistit.
conteaza sa fi linistita si sa gandesti pozitiv, si totul va fi bine.
iuliabraila sa-ti traiasca printisorul, e minunat.
iri bine a-ti venit acasa.
sobi si eu m-as bucura sa mai stea o sapt(atunci as avea 38), dar nu mai mult ca bia astept sa o vad.
aseara timp de doua ore(nu incontinuu, ma lasau ma luau din nou) am avut dureri de destul de puternice de burta si de spate...ma trecusera toate transpiratiile, banuiesc ca au fost contractii dureroase.
m-am culcat si azi noapte m-am trezit din nou cu dureri...am stat de veghe, dar dupa ce m-au chinuit putin m-au lasat iara...si de azi dimineata iara m-au luat de doua ori si pe langa asta mai simt si mai simt si ceva intepaturi in vagin....nu mai inteleg nimic.oare ce se intampla?se pregateste corpul de nastere?oare ar trebui sa il anunt pe doctor de durerile mele sau nu?
micuta se misca ...mai mult se impinge in stanga-dreapta, dar ii activa, asta ii tot ce conteaza.
36+
Riana Alessya
poze
bebelina mea