***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (64)
Raspunsuri - Pagina 27

poohy spune:
 Neatza burtici si mamici,
Eu nu am nimic de zis 
 Doar ca incerc strategia fetelor de la alte odisee, cu fix-fix-fix
Arcadia, nu am aflat nimic legat de site-ul ala. Am intrebat-o pe prietena mea, dar nu s-a descurcat pe site, trebuia sa o intrebe pe mama ei, asa ca am renuntat. Adevarul e ca dupa ce aflam, trebuiau aflate mai multe si despre site, ca nu poti sa comanzi asa... Intre timp am mai gasit un site care livreaza in Romania (numai prin UPS - deci scump) - http://www.ebabycom.it, dar deocamdata nu pot sa iti zic cat de sigur e (review-urile sunt bune)
Diana, bine ai revenit, imi pare rau sa aud prin cate ai trecut 
 Imi pare rau ca Alin se adapteaza asa greu 
Bogalina, bine ai revenit, si bine ca e totul bine acum, imi inchipui ce groaznic trebuie sa fi fost 
Iri, imi pare rau ca Iris cea mititica inca sufera 
Ancamari, Monytza, Angelabv, DidiAlex  

Lavinia-Lavi02, 
 Nu e nici un semn 
 Si doctorul zice ca e bebe cam mare, si mai discutam marti cum facem 
 Pana si taicasu' a inceput sa discute cu ea ca e vremea sa iasa afara, anuntase pe toti ca el nu mai vine la serviciu de luni ca i se naste odrasla in weekend ![]()
Doxinu, Moberi - chiar nu stiu sa va raspund - decat ca ar trebui sa discutati neaparat cu doctorul!
Anca 
 40 fix fix fix 
poze
bebelusa

pauly spune:
 lavini nu este nici  o problema care sa impiedice nasterea naturala dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept in caz de se ajunge la cezariana.
sincer m-ar interesa informatii mai mult despre rahianestezie...pe care mi-a recomandato si doctorul meu.![]()
iri 
 i-mi pare rau ca treci prin asa momente grele, nu stiu ce sa te sfatuiesc ptr ca nu am experienta, dar cred ca timpul le va rezolva pe toate, si micuta Iris se va obisnui cu ideea ca mai are un fratior.sper sa treceti repede peste aceasta perioada de acomodare si sa fie totul bine si frumos ca inainte.![]()
36+
Riana Alessya
poze
bebelina mea

Sobi spune:
 Doxinu, eu am doar mancaturi de burtica, dar nu deranjante - si imediat fac dus si dau cu solutie de vergeturi. se pare insa ca la tine e ceva mai suparator....
pauly, la mine la spital se face rahie + peridurala, cateterul de peridurala ramane instalat si dupa operatie si se administreaza prin el anestezic inca o zi - doua. 
eu am alta problema cu cezariana, pe langa frica de rigoare: este normal sa-ti supureze operatia? Ella, moberi, diana voua ce v-au spus doctorii despre asta? inteleg ca sunt dureri si sunt normale fiind vorba de taietura, dar sa supureze mi se pare deja o problema care cred ca tine fie de modul cum a fost facuta cusatura fie de efortul fizic prea mare dupa operatie. vreau sa stiu la ce sa ma astept mai rau, in caz ca intru la cezariana...
ralucami 
, merci de raspunsul cu AC. eu intrebasem, pentru ca sincer nu stiu ce sa ma fac cu caldura cand va veni asta mic. in camera lui sunt in timpul zilei in jur de 30 de grade si nu vad cum as putea face racoare decat folosind macar o data la 3-4 ore AC... probabil cand ii dau drumul o sa ne mutam in alta camera . alte sugestii fetelor?
Andreea 35+ 
 Vladut
POZE

mica0307 spune:
 liviana, da, dr pediatru mi-a recomandat sa cumpar cantar, mai ales ca o sa vina acasa sa vada bb si sa o cantareasca. Ca tre sa ia 30 g pe zi si cantarirea se face saptamanal. Si eu ma gandesc ca o sa devin paranoia da parca nici nu imi convine sa merg de fiecare data la Pantelimon sa o vada dr si sa o si cantareasca.
pitica imi pare rau pentru problemuta ta. Chiar nu stiu ce sfat sa iti dau. 
 pentru Iri.
Pentru fetele de azi 

Mica cu 
 Maya Alexandra (10 mai 2007)
Poze

ralucami spune:
 Doxinu  chiar voiam sa-ti raspund pt ca si eu am patit-o cu mancarimile si  e ingrozitor, intr-adevar!!
 Dar  la  mine au  fost doar in zona burticii  si a sanilor, cred ca daca mai aveam mancarimi si prin alte zone o luam razna. Si asa  ca abia puteam sa le "stapanesc" pe-astea.
 Deci: asa cum spunea si Pauly   se  numeste  prurit de sarcina. Am inteles ca pe tine te mananca si  mainile si  talpile -citisem pe  net ca se cheama prurit  palmoplantar. Medicul meu de aici mi-a zis  sa  spal  zona cu apa rece si  sa dau cu o crema  pt  gravi.  Mai am momente  cand imi  vine sa ma mai scarpin si acum  , dar NU  se compara cu ce-am trait! ( ma trezeam noaptea, din somn ca sa ma scarpin si  nu-ti zic ce frustranta era senzatia!!!!!
) 
Poohy  ce comica esti cu "fix fix fix"
 ( rad eu , dar tare  n-as vrea sa  stau  pana la fix-fix-fix caci ar insemna inca 3 sapt de acum in colo!). Hai ca pun 
 la treaba pt  tine!
Sobi  la mine AC-ul se poate programa la o anumita temperatura si in momementul in care in camera  se ajunge la gradele dorite trece pe silent sau dry). Nu cred ca e buna ideea cu  iesit cu  bebe din camera calda/intrat in camera racoaroasa. Adica ar fi diferenta de temperatura prea mare ( de la 22-24 de grade - de ex.- la  30-32 cat ajunge  vara). Parerea mea e ca o temperatura  constanta e ideala. 
Raluca si  Maria Bucuria
POZE BEBE
  Film eco 4D 
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

alynta27 spune:
 Andrada, Ella e semn bun ca bebelusii vostri i-au in greutate! Bravo!
Bogalina ma bucur ca ai revenit victorioasa!
Dioxinu sunt normale mancarimile! Stai fara grija!
O saptamana minunata!
Mamici, ce e mai bun pentru buric: Baneocin sau Sapromed?
   Alina-Mirela 
 36+ cu 
  DAVID
Poze burtica
Pozele mele

Vali5 spune:

mamici si burtici!
Joi, 24 mai, Andrei a implinit o luna 
! Multumim fetelor pentru urari! Si de cand s-a nascut a luat in greutate 1 kg. E baiat mare de acum! 
 Am mai pus cateva poze cu el.
Andrada, saracuta de tine, am citit povestea nasterii tale. Bine ca sunteti bine amandoi! 
 Antonio e un scump! Si ai dreptate cu smecheria lor. Eu de la inceput il puneam pe Andrei in patut si pana adormea plangea 5-10 minute. De doua zile a fost tinut cam mult in brate - nasa lui - si urla mai mult cand il pun in patut. Se linisteste subit cand il iau in brate. De mici sunt smecheri. Spuneai ca il tii pe Antonio imbracat lejer si cu geamul deschis tot timpul. Asa suntem si noi si este foarte bine. In schimb, ma omoara soacra mea, care de fiecare data cand vine il inveleste de parca ar fi ger. Si eu vin si il mai dezvelesc. Intr-o zi l-am lasat cu ea si am plecat prin oras. Cand m-am intors era infofolit si transpirat in ultimul hal. Si oricat ii spun sa nu il mai infofoleasca tot ca ea face. Ma consolez cu gandul ca nu sta asa mult cu ea.
vas, chiar ca ai avut o nastere usoara! Bravo, ai scapat repede! Sa-ti traiasca minunea mica! Ce tare faza cu bormasina. Luati-va si voi o bormasina si cand nu doarme gauriti peretii 
Motannel, intrebai de lohii... Da, eu mai am si m-am saturat. Faza cu lohiile este razbunare pentru cele 38 de saptamani fara nimic. 
 Sper sa se termine cat mai repede. Nu reusesc sa vad pozele cu Teodora...
Amely, eu ii dau Vigantol pentru rahitism - 2 picaturi pe zi (pana la 1 an jumate) si ii dau 10 zile pe luna, 1 luna da, 1 luna nu, 5 ml gluconolactat de calciu. Dr neonatolog mi-a spus ca are lipsa de calciu.
Chris27, ce scumpa esti cu toate grijile pe care ti le faci! 
 Eu sunt convinsa ca o sa te descurci, mai ales ca esti o mama asa grijulie. Vorbeai cu Andrada de scos copilul afara. Eu l-am scos din casa la 4 zile. Nu l-am tinut mult afara, dar bineinteles ca am auzit comentarii - "ca e prea mic", "ca nu au trecut 40 de zile", etc. M-am facut ca nu aud, ca nu are rost sa ma enervez. Si Andrei e bine merci, ii place tare mult la aer, doarme dus. Ce copii frumosi ai!
moberi, felicitari! Sa iti traiasca puiutul! 
Felicitari, Ciuffy! Refacere rapida si bebe sanatos! 
mica, am vazut pozele cu Maya. Este o dulcica si frumusica! 
Bine ati revenit acasa yoyoyo si FlorentinaRoman! Florentina, eu cum simteam cea mai mica intaritura a sanului il masam pana disparea. Doare, dar e mai bine decat sa faci alte minuni.
cristinamaria, sa-ti traiasca bebe Rares! E tare dragut! A trecut mastita?
Androix, si eu am avut cheaguri, dar m-am gandit ca e normal...
Chowpersa, ma bucur ca au trecut cu bine toate problemele avute in sarcina si acum te poti bucura de piticul tau!
miniuta, bine ai venit in clubul mamicilor! Felicitari! Refacere rapida si sa treci repede peste depresie!
Diana, refacere rapida si sper sa iti treaca durerile de mijloc. Sa-ti triasca bebe Toni!
bogalina, ma bucur ca esti acasa si bebe Teo e bine acum. Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asemenea emotii. Dar nu-mi vine sa cred ce zici despre spital. Eu nu am vazut nici un gandac, iar cadrele sanitare s-au purtat foarte frumos. La ce etaj ai fost - 7 sau 8?
pitica, sper sa treaca repede supararea lui Iris si sa revina la sentimentele de dragoste dinainte.
Uff, am reusit sa termin de citit tot capitolul. Va las acum ca Andrei a inceput sa scanceasca. 
Si sa nu uit: 

pentru toate fetele care urmeaza sa nasca 

Valentina, mamica lui Andrei

piticasigogosica spune:
 Addinel,Liviana,Androix,Diana,Pauly,Mica,Vali5 
 inca odata pentru suport.
Intr-adevat e greu.
Cu atat mai greu cu cat Iris e ffff posesiva si eu i-am acordat intreaga mea atentie si o iubire imensa.
Din pacate am dus-o la gradi cu putin timp ianinte de a naste deci a fost o schimbare in viata ei,in plus bebe doarme cu mami in camera etc etc...
Ma gandesc sa o duc la grad tocmai ca sa pot avea timp pentru refacerea mea.Oricum gradi se incheie pe 30 iunie.
Pe de alta parte ma gandesc sa o tin acasa,dar nu cred ca voi face fata energiei ei excerbate.Si epuizarea mea fizica si psihica nu o va ajuta.
Astept sa ma refac si poate de saptaman viitoare o tin acasa si iesim si afara.
Din pacate tati e si el fff ocupat si vine traziu acasa,asa, ma gandesc ca as putea lasa gandacu cu el intre doua tzatze si as iesi cu ea...nu mia stiu cum sa fac 
In plus tati nu e prea priceput cu bebei si nu stie ce sa-i faca.
Cat e acasa Iris incerc sa stau cu ea,coloram,citim,ai fac baita etc asta daca nu ma respinge...![]()
Fetelor am sa lipsesc o perioada,sper eu nu mult,fiindca schimbam abonamentul de net.
Sa auzim numai vesti bune!!!!!!
Si nasteri usoare! 

Amely spune:
 Vali5, merci mult de raspuns
 deci tu ii dai sirop cu calciu o luna da o luna nu? noua pediatra ne-a zis sa ii dam 10 zile pe luna, dar in fiecare luna. si nu ne-a zis ca ar avea lipsa de calciu (apropo, la voi cum si-a dat seama? i-a facut vreo analiza?), ci a zis sa ii dam preventiv. ea ne-a recomandat siropul de la pharco, dar a spus ca e ok si cel gluconic, daca il accepta bebe la gust.
Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu David, a devenit foarte marait, vrea in brate, daca il pun in landou urla, daca il pun la titi tace, dar trage 5-10 min si adoarme. Cum il pun in landou, se trezeste instant si urla iarasi de foame
 parca e un cerc vicios. 
in plus mai are un obicei, trage la san, ii dau chiar si completare din biberon, pare ca se satura (uneori trage si 150 ml), adoarme, apoi se trezeste dupa o ora lesinat de foame, se screme si urla si nu se lasa pana nu ii mai dam san sau bibe, nu conteaza, laptic sa fie. bineinteles ca nu mai trage decat max. 20 ml, dupa care vomita gratios. azi noapte am facut noapte alba, si eu si tati, parca suntem doi zombie. eu nu mai pot!!!
 voi cum va descurcati? sau ai vostri or fi mai cuminti, mananca si dorm la program? 
dati-mi un sfat, ce sa fac, sa refuz sa-i dau mancare mai devreme de doua ore dupa ce a mancat deja? am incercat si asta, dar urla de se sperie vecinii. nici chestia cu schimbatul scutecului nu functioneaza. chiar si cand are colici doar scanceste usor, se screme si trage partulete. copilul meu nu urla decat DE FOAME, asta e clar. suntem exasperati.
mami de David Christian
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

diana spune:
 Poohy,imi place semnatura ta cu "fix fix fix" si  multumesc pentru urari!
Sobi, se pare ca nu e nicio problema cu supuratul operatiei. Mie mi-a supurat si prima cezariana si acum. Dar medicul mi-a spus ca nu e nimic grav. Si am prietene carora le-a supurat cezariana si nu au fost probleme. In schimb la mine, unde a supurat s-a "prins" mai urit- adica e mai groasa si nu e frumos nivelata.
Va pup pe toate
Diana