***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (64)
Raspunsuri - Pagina 18
ancamari spune:
Am venit tarziu de la dr pt ca am mancat si mai luat niste hainute pt puisor.
Luni la ora 8 ma prezint pt internare la Municipal in vederea inducerii nasterii. Daca tot nu vrea afara ajung la cezariana ca ultima alegere.
Copilutul meu nu a luat nimic in greutate de o saptamana, are tot ~3,5 kg, e dezvoltat normal, dar parca ar avea burta cam slabanoaga, adica nu arata de 40 s (abdomenul). Lichid are suficient, a facut dr misto de putica lui care se tot misca prin lichid. Dar daca nu mai asimileaza, nu mai am de ce sa-l tin in burtik. E cu capul in jos dar nu preseaza pe col (asta banuiam, pt ca nu simt nimik). Cum nu am nici contractii, daca pana luni dimineata nu se declanseaza nasterea naturala, incercam sa-l scoatem la lumina.
O sa aiba 41 s fara o zi, asa ca e suficient pt toata lumea.
Eu cui dau mesaje? Cine se baga la modificat listuta saptamana viitoare? Asta pt ca si Poohy si Monytza or sa fie tot prin Municipal.
Multumesc pt grija!
Ella 
Va pricepeti vreuna cam ce as putea lua pt a-mi provoca nasterea maine-poimaine? Ulei de ricin? Ceai de frunza de zmeur? Dar in ce cantitati?
Anca, 40s+3zile
Andrei Cristian
burtica
angelabv spune:
Buna tuturor, ma bucur ca sunteti bine ! Nu am reusit sa scriu, de ieri nu am avut internet... E prima oara cind am fost 24 de ore fara internet si-mi dau seama cit de mult depind de net ! Eu merg miine dimineata la spital, sa ne ajute nenea doctorul sa "iesim" de la mami din burtica. Nu stiu cum se schimba listuta, dar 26 Mai speram sa reusim sa facem cunostinta cu bb. Oricum avem 40 sapt si 6 zile , asa ca e timpul, nu ??? Va rugam sa va rugati si pentru noi, imi e frica dar trebuie sa-o facem si pe asta ... Va pup, Angi
angelabv spune:
Ancamari, acum am citit mesajul tau ca mergi luni, eu merg miine, simbata, tot pentru inducere...Nu stiu cit are bb, am facut ultimul eco cind aveam 18 sapt, si nici nu stim daca e baiat sau fetita, asa ca vor fi multe surprize ! Tie ti-au spus sa maninci mai usor, eu nu vreau sa maninc prea mult dar parca imi e si foame si am nevoie de energie, ai ceva sfaturi ? Sper ca totul sa fie bine...Angi
andradap spune:
N-a fost chip sa scriu azi-noapte...pt ca de la 1 la 7 am stat cu Antonio ba in brate, ba la supt, ba il puneam in pat... ba incepea sa caraie... si tot asa...
Iar azi... am dormit toata ziua, am avut si febra 39...de-abia acum a mai cedat dupa supozitoare de novocalmin, ibuprofene si paracetamol sirop pt copii... Ma dureau si toate articulatiile... dar acum ma simt mai bine, pregatita pt discoteca lui Antonio... ca nu cred eu ca ma lasa sa dorm in noaptea asta ![]()
Mica ai o minune de fetita si asa grasuna... La al meu ii vin toate body-urile largi
... in schimb la lungime sunt unele care de-abia ii mai vin...
Ralucami... da intr-o poza e si mama, iar la baita il spala mama si eu faceam poza
Era disperat ca voia sa suga... si ar fi supt si din manuta lui 
Lavini, te inteleg perfect... Si eu am trecut prin clipe de nerabdare!!! Si acum desi atata de obositor si greu... este mult mai frumos ca atunci cand eram gravida ![]()
Chris27, wow, sa-ti traiasca minunea MINUNATA!!! Ce frumos sta ea!!! 
Alynta27... nu i-am dat decat o data baby drink, dar am renuntat ca imi dau seama ca ACESTE colici sunt ceva firesc care nu trec cu diverse ceaiuri...poate doar sa calmeze putin... dar uneori chiar fara efect. ei bine, apropos de botez,... am inceput sa ne gandim si la varianta restaurantului... Cand ne hotaram sigur va zic...
ca tare nehotarati suntem...
Vas.. pai ziua doarme dus Antonio... se trezeste la fiecare 3-4 ore sa suga si apoi doarme... Noaptea in schimb... da concerte...
Moberi... mie mi-a plesnit TOATA epiziotomia... ma refer la sutura de piele... Stiu cum este... Dar trece... Atata timp cat este plesnit doar la piele nu-i problema.
Petit_Ange... stii faptul ca nu am avut parte de epidurala poate fi noroc... Dupa ce am nascut dr. a zis ca mai bine ca a fost fara epidurala ca altfel sigur o lungeam mai mult cu expulzia si intra in suferinta fetala...sigur... Asa ca... pana la urma tot raul a fost spre bine!
Monytza... acum ai ajuns sa vrei tu sa nasti o data!!! Mai ti-aduci aminte cand ma grabeam eu???
Si mi-era frica sa nu nasti si tu inaintea mea 
Carrie de cand am venit de la psital, numai pe burtik il culc...
Florina, noi folsim PAMPERS si de azi am trecut la marimea 2... ca cu 1 se uda fleasca!!!
Mihamora, e un scump Mario
Sa va traiasca!!!
Ciuffy, felicitari!!! Sa-ti traiasca!
Didialex... azi am trandavit amandoua... ce-i drept eu muuuult mai muuult... dar am o scuza: FEBRA!
Cristinamaria, e un scump Rares!!! In sfarsit il vad si eu...
ca poate ajuta sa treaca mastita 
Va pupam, burtici si mamici!!!
Poze Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada
FERICITA de Antonio
michigan spune:
cris multumim foarte mult pt pozicile cu daphnica si cu tati la baie
asa am reusit sa-i scot din cap si lui tati al nostru ideea ca numai mamicile fac baita lui bebe ![]()
mihaela
38 sapt Octavian Andrei
http://new.photos.yahoo.com/mihaela_mateescu_toma/albums
mihamora spune:
Merci mult Andrada si Antonio este foarte frumusel
Defapt chiar toti copilasii pe care i-am vazut sunt extrem de draguti![]()
In cate zile trebuie sa cada buricutul?
Avem 10 zile si inca nu a cazut.
Voi ati udat buricutul la baita? ca la noi s-a mai intamplat.
Dominic 15.05.2007
POZE CU MARIO DOMINIC
ELTEKA spune:
Ciuffy, felicitari mamico!
Flore Roman, Yoyoyo - bine ati venit acasa! 
Ce ma laudam eu ca am dormit bine noaptea trecuta...acum e 4.30 dimineata si eu sunt pe forum...
Bebel al meu s-a impins pana m-au luat durerile de stomac si arsurile... de nu pot sa mai stau in pat...
Parca vad, Andrada, ca si Dolofanel o sa faca exact ca Antonio: ziua doarme si noaptea activeaza... Cica poti sa-ti dai deja seama din ultima luna in burta cam ce program are...Ori in majoritatea noptilor ma innebuneste...
Moberi, gripe water e ca si Sab simplex si alte "minuni" de colici. E un leac traditional, folosit mai ales in vest. Cam toate au aceleasi principii, doar numele difera. Concluzia: la unii bebei functioneaza, la altii nu...Dar eu as fi de acord cu ce spune Andrada. Chiar citeam aici intr-o revista ca eficienta tratamentului depinde si de puterea de auosugestie a mamei!!! Daca mama e total convinsa ca leacul e bun, reuseste sa-i transmita starea asta si copilului...
Pe mine ma enerveaza ca majoritatea au cel putin fructoza (daca nu zahar) si eu n-aveam de gand sa-i dau initial dulce lu' bebel, am o fixatie 
Paflo - uraaaaaaaaaa!
Asa-mi vine sa nasc, numai sa scap de simfiza asta nenorocita...pana ma ridic din pat si fac 10 pasi, ma vaiet si ma tarasc in ultimul hal...
Ramsy - si mie mi s-au umflat picioarele subit din saptmana 36, nu mai trec nicicum. Se apropie nasterea ![]()
Motannel - eu am un mic semn pe spate. Cand mama era gravida, au trimis-o colegele sa "ia" niste cafea din biroul directorului (pe vremea aia nu se gasea...), cica si daca o prinde -are o scuza ca e gravida si trebuie sa-si faca poftele. Si intr-adevar a venit secretara, asa ca ea a ascuns fisicul la spate
...Si uite ca am un semn. Dar e mai mult decat atat: cand eram mica, la mare (Neagra
) o femeie i-a zis ca semnul in locul ala arata "alta tara"
. Nu stiu daca de asta am plecat eu de acasa...dar daca exista vreo legatura, n-as vrea ca Dolofanel sa aiba stropi de friptura pe burtica, nu e "romantic" deloc 
Ancamari, despre stimulare citeam si eu aseara
Nu te sfatuiesc sa incerci nimic, ci doar iti spun ce am citit ca e potential stimulant, in afara de perfuzii si alte modalitati de inducere la spital (de ex. stimulare de catre moasa/doctor a colului, vezi ce scria Andrada):
- ceai de frunze de zmeura, fiindca determina contractii ale uterului
- lichid pretios de la Dl. sot intrucat contine hormonul prostaglandina, care determina inceperea travaliului
- mancare piperata (spicy)
- stimularea sanilor (sfarc), fiindca astfel corpul elibereaza oxitocina=generator de contractii(alt hormon - pe care de altfel ti-l si administreaza la spital la inducere, e una din modalitati)
Sunt preluate din revista "Mother and baby" (febr).
Poohy, noi vorbim de un site prin care poti face cumparaturi in SUA si ti le trimite in Japonia (si in alte tari, dar Romania nu e pe lista
)
Jane e firma spaniola (pune numele.es; desi pe site-ul asta tre' sa construiesti tu sistemul, asa ca e mai complicat). Mie imi place sistemul www.twoleftfeet.co.uk/acatalog/New_Jane_Nomad_Pro_Matrix_Cup_System_2007_Marine.html" target="_blank">Nomad ( un carucior de 4 roti, din care 2 mai mari; dar sint si mai mici, si 3 si etc) + un scaun de masina care se face total plat (Matrix), dar pe care il poti infinge in sasiu si folosi ca si landou si nu numai (are de fapt 4 pozitii de la culcat la stat in fund). Mai mult despre scaunul asta gasesti direct www.jane.es/seguretat/index.php?fuseaction=matrixcup" target="_blank">pe site-ul spaniol, e cel mai bun produs al lor, stiu ca tu primisei instructiuni de la sot cum e cu scaunele astea de masina ![]()
Auzi, dar tu nu esti programata azi la doctor????
Ia sa vedem:
Pentru Poohy!!! 
Pentru Angelabv!!! 
Pentru Monytza!!! 
Pentru Ancamari!!! 
Pentru cine mai urmeaza/vrea/este luata prin surprindere! 
Pentru cine a deschis capitolul
! 
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
poohy spune:
Elteka, merci pentru link!
Nu vroiam sa comand, doar sa imi clatesc ochii - sa mai treaca timpul :)) M-am cam lecuit azi de site-uri care livreaza si in Romania... Foarte frumos caruciorul si scaunelul ;) O sa ii placa lui Dolofanel in el ;)
Da, maine (sau de fapt azi ca e trecut de miezul noptii) ma duc la control - si o sa vedem ce se intampla - daca permite sau nu colul ceva. Probabil ca ma intorc si iar o iau de la capat (cu mai putini nervisori sper, ca azi am avut din plin :D)
Uite, am si uitat sa ii zic lui Yoyoyo bine ai venit acasa 
Si tuturor mamicilor ca am vazut pozele cu bebei si sunt toti niste gagalici scumpici si frumoase!!
Anca
39+ 
poze
bebelusa
Motannel spune:
Mihamora, multumesc! Teodorei i-a cazut buricutul cam la 14 zile! Si noi l-am mai udat la baita, dar nu este nicio problema. Il toaletam dupa baie cu alcool medicinal!
Angelabv, bafta multa! 
Elteka, interesata povestea cu "alta tara".
Nopate buna! Sper sa doarma Teodora toata noaptea. Astazi m-a terminat ... mai nou suge 40 de minute (cu opriri si atipiri) si doarme 15 minute, apoi plange si iar cere tzatza. Astazi am stat mai mult pe post de suzeta! Si s-a trezit si noaptea trecuta pe la 3.30 si de atunci pana pe la 23 ne-am cam chiuit! Am tot incercat sa-i bag suzeta ... i-am mai luat una de latex ... dar fara prea mult succes! Sunt o mama denaturata daca imi doresc sa invat copilul cu suzi? Pana acum sustineam sus si tare ca fata mea nu va avea nevoie de suzeta, dar am ajuns s-o rog eu s-o accepte!
Sunt obosita! Fug si eu la nani! Poate maine va fi o zi mai buna! Pupici!
Pentru viitoare mamici
Asa creste Teodora-Iubita ticker vechi
Asa creste Teodora-Iubita fotografii album comun
Motannel si
Teodora Elena