Zebre Australiene
Raspunsuri - Pagina 5
gabidaniela spune:
Ale mele din cele 5 oua nu au scos niciun pui. Dupa 3 zile de cand au inceput sa le cloceasca au aruncat un ou, a 4a zi inca unul, dupa o saptamana si ceva inca unul in care era si un puisor mort...iar pe cele 2 care au ramas le-au abandonat dupa aproape 2 saptamani... Nu am niciun puisor
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
Marinutza spune:
Viky nu trebuie sa te grabesti sa scoti puiul, sta bine cu parintii si orcum nu mai oua asa curand ... lasa-l sa vezi ce este din ce am zarit eu in ultima poza cel din spate pare sa fie baietel dar nu o sa stii sigur pana pe la 2-3 luni cand penajul este complet. Nu trebuia sa te grabesti sa iei o a doua pereche asa repede ... trebuia sa astepti macar cateva luni sa vezi cum te descurci cu ele... Nu trebuia sa le scoti cuibusorul e casuta lor... sunt pasari salbatice obisnuite sa-si duca viata in cuib. Din ceea ce am citit eu cuibul este unul din accesorile obligatorii permanente... scoaterea si introducerea cuibului le deranjeaza; apoi de cate ori il vei baga la loc il vor reamenaja, si vor face mizerie; daca vrei sa le asiguri toate conditiile trebuie sa le lasi cuibusorul inauntru; faptul ca il scoti nu ii vor impiedica sa faca ouale si vor suferi de disconfortul produs de lipsa cuibusorului... si nu fac pui decat o data pe an... Daca ti se pare ca nu au spatiu destul din cauza cuibului cumpara o colivie mai mare si pune cuibul sus intr-un colt .
Gabidaniela sunt si ,mamici denaturate printre ele...asteapta sa vezi ce vor face cu al doilea rand de ousoare...
preda_vicky spune:
Marina, din cei doi pui, puisorul cel mic de cand a iesit din cuib doar statea zgribulit si astepta sa fie hranit, nu era zglobiu ca celalalt, daca ateriza jos era greu sa ajunga inapoi pe bat. Plus ca parintii incepusera sa-i "ciufuleasca" pe amandoi, si daca unul topaia, asta statea si lua bataie. Nu i-am scos inainte sa vad ca se hranesc singuri. Cuibul l-am scos pt ca parintii se calcau de zor si nu vroiam alt rand de pui atat de repede, vroiam sa se refaca, sa se odihneasca si ei inainte de a avea alti pui. Au fost 2 oua la interval de 2 zile. Cuibul vechi era prea mic, abia incapeau 2 pui si parintii, acum am luat unele putin mai mari.
Cu perechea noua nu sunt probleme. Initial nu mai vroiam altele, am fost sa iau colivie-cresa pt pui si m-am indragostit la prima vedere de ele, si n-am rezistat. De-acum sotul va merge sa cumpere mancare si ce va mai fi nevoie
http://community.webshots.com/user/viki39
CrazyCoco spune:
eu am o problema... cand curatam colivia... le-am dat drumul in casa... cand sa o prind pe tipa mi-a scapat din mana si am ramas cu codita in mana... oare ii creste innapoi? sunt tare ingrijorat ca nu am vrut...:(
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CrazyCoco eu am o problema... cand curatam colivia... le-am dat drumul in casa... cand sa o prind pe tipa mi-a scapat din mana si am ramas cu codita in mana... oare ii creste innapoi? sunt tare ingrijorat ca nu am vrut...:( |
O sa ii creasca in mod sigur, ca si lor li se regenereaza penele ca la toate pasarile
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
Marinutza spune:
si eu am patit cu codita .i-a crescut inapoi relativ repede . Incearca sa nu o prinzi de pene cand o scapi ....
Marinutza spune:
Ajutor, am doua perechi de zebre superbe, si copii proaspat diagnosticati cu alergie la fulgi... cine e interesat va rog sa ma ajutati ... sunt nevoita sa le dau...
Ionutoma spune:
sall.sunt nou pe aici.sambata miam cumparat 2 zebrutze.tedi si rori.el mi-a zburat azi..maine imi iau al mascul..offf....sper sa se inteleaga.dar vreau sa va intreb :daca nu au caditza sau nisip e bine.inca 1 intrebare.leam luat cuib din ala din paie gen 1 nuca de cocos cu coif de petrecere pe cap...si nu stau in el..ce sa fac?leam pus pe jos paie dar in zadar.(doamna de la pet shop ii tinea fara cuib) si nus..sa il scot..sa nu il scot.. poate ma puteti ajuta.
ms mult de tot
aiamoni spune:
Buna fetelor, nu stiu daca mai e cineva pe aici sa ma ajute, sper ca da.
Am si eu o pereche de zebrute de curand, si am cateva intrebari, la care nu le-am gasit raspuns pe net, poate ma ajuta cineva asa, scurt si la obiect.
1. cred ca femela e cea autoritara, nu le-am vazut ca s-ar bate si uneori stau si dorm alaturi, dar le-am vazut dormind si separat iar femela e cam “dura”, adica daca masculul sta langa locul ei preferat calca efectiv peste el pentru a ajunge la locul ei. Oare ar trebui sa fiu ingrijorata ca nu se potrivesc, ca nu sunt “fericiti” ? Ea e in general destul de agitata, zboara toata ziua prin cuib, iar el se leagana pe cerc si canta destul de mult…
2. ce fel de fructe si lugume sa le dau (stiu doar de morcov, mar , salata) si cat de des, e ok daca le dau zilnic cate ceva pe langa seminte?
3. chiar trebuie sa le pun un vas cu apa in colivie sa se scalde? mi-e ca o sa-l verse si-o sa faca un dezastru, am inteles ca e ok si daca o data pe saptamana le pulverizez niste apa curata peste pene cu un pulverizator, e adevarat?
Sper sa primesc niste raspunsuri, eu nu sunt o mare iubitoare de animale dar atunci cand le am in casa sunt vesnic stresata sa le fie bine…