somajul se considera vechime ?

somajul se considera vechime ? | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

buna!imi doresc f mult sa mai fac un copil si ma interesa daca somajul se calculeaza la vechime pt intrarea in cic...asta pt ca in ianuarie am inceput sa lucrez,pana atunci fiind in concediu de maternitate cu primul copil//spun primul pt ca sper sa il am si pe al doilea//.acum,la 15 iunie,voi intra in somaj pana la 1 sept,cand imi voi gasi alt post.asta pt ca lucrez in invatamant,iar studiile mele nu sunt compatibile cu postul respectiv,asa ca sunt incadrata doar pana la 15 iunie.hai ca m am lungit cam mult...intrebarea e....e considerat somajul vechime?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E Ok, somajul intra in perioada asigurata, intra si in vechime dar pt CIC si maternitate nu aceasta este referinta. Dar e Ok.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

marius,multumesc pt raspuns....stiu ca nu aceasta e referina si mai stiu ca pt a putea beneficia de suma acordata intrarii in cic,e nevoie sa ai 12 luni consecutiv lucrate,sau,ma rog,sa ai un stagiu de cotizare....iar somajul este stagiu de cotizare.ma insel cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Eu stiu ca somajul e considerat vechime, insa pentru CIC trebuie sa ai in ultimele 12 luni venituri profesionale impozitate si nu stiu daca somajul se considera asa ceva.Eu din raspunsul lui Marius inteleg ca somajul e OK pentru vechime, nu si pentru CIC.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

se intelege.
cele 12 luni pot fi constituite si din perioada in care a beneficiat de indemnizatie de somaj.

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

cristina,asta ai inteles tu din raspunsul lui marius sau stii sigur?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

OUG 148/2005
art.1 (2)Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
......b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;.............

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

multumesc,cristina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

quote:
Originally posted by dianad

Eu stiu ca somajul e considerat vechime, insa pentru CIC trebuie sa ai in ultimele 12 luni venituri profesionale impozitate si nu stiu daca somajul se considera asa ceva.
Eu din raspunsul lui Marius inteleg ca somajul e OK pentru vechime, nu si pentru CIC.

DianaD & Alexandru

Nu are nici o treaba impozitul...

Bucuria vine din lucruri marunte...
Liana&Luana(17.09.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul Cristinei este corect si complet. De aceea am spus ca este Ok.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput