Ten gras seboreic
Raspunsuri - Pagina 2
marimar spune:
Zatzul de cafea amestecat cu un pic de miere e un exfoliant excelent !
Sau zatz de cafea amestecat cu ulei de masline si suc proaspat de lamiie.
Am inteles insa de la cosmeticiana, ca, pt tenul gras, se recomanda exfolierea numai 1 data pe saptamina, pentru a nu
stimula glandele sebacee...
Am aceleasi probleme, singura consolare e ca tenul nu imbatrineste usor si se rideaza greu
Dar tot trebuie intretinut.
Intrebarea mea e ce fel de creme antirid se folosesc pt tenul gras, ce creme de noapte???
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Ana68 spune:
quote:
Originally posted by tumpi
Ana, nu contest ce zici tu,dar nu la toate pers priesc metodele date de tine.Eu de ex nu ma mai sterg cu prosop pe fata ci cu servete speciale pt ten si asta fiinca prosopul poate sa dauneze si mai ales cum zici tu ca stergi fata cu un prosop aspru,pai daca as face asa ,tot sebumul din lume ar fi pe fata mea.
La partea cu fructe legume, sustin ce spui, sunt bune,dar nu toate la un loc,fiinca fiecare leguma sau fructa poate corespunde unui anumit tip de ten.
Eu nu zis ca ceea ce fac eu pentru tenul meu gras este un panaceu universal,ci am dat o idee,o solutie.M-am gandit ca poate ajuta si raspunsul meu.....cumva.
Eu nu folosesc toate fructele si legumele de o data sau in acelasi timp si nici macar zilnic.Numai cand am ocazia si daca am chef.Pentru mine apa si sapunul sunt cele mai bune,ma refer la tenul meu mixt si prosopul aspru intotdeauna mi-a curatat resturile de pe fata...Nu folosesc si nu am folosit niciodata fond de ten sau pudra,pentru ca ma irit pe fata si imi apar fel de fel de bubite.Nu ma machiez decat ocazional,iar creme de noapte,de zi sau stiu eu ce altfel de creme,in afara de demachiante(cand e cazul),nu folosesc niciodata.
Sa ai parte de multa sanatate !

Ana-Maria,mami deAlex&Luana
irlandeza spune:
Tumpi, am scris MALAI FIN, MACINAT, nu cel din care se face mamaliga, exista si mai fin, exact ca o faina alba.Si nu zgarie fata.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
8+
tumpi spune:
ala nu mai e malai ci faina de porumb,fiinca malaiul oricat de fin ar fi el nu e bun.Asta daca intr-adevar tu te refereai la faina de porumb,care da este ca si faina de grau de fina si apropo din care iese o paine bestiala.
quote:
Originally posted by irlandeza
Tumpi, am scris MALAI FIN, MACINAT, nu cel din care se face mamaliga, exista si mai fin, exact ca o faina alba.Si nu zgarie fata.
Ana68, e adevarat fiecare ten este unic, ca ne incadram multe in acelas tip de ten e adevarat dar si mai adevarat ca daca uneia ii face bine nu-s ce crema alteia ii poate cauza iritatii.
Eu de ex daca mi-as sterge fata cu un prosop aspru , apoi as luci ca un bec,asa ca am renunat a-mi mai sterge fata cu prosop normal ci utilizez prosoape din hartie speciale pt fata.
Si nu ma refeream nici eu la folosirea tuturor fructelor si legumelor odata,ca doar nu faci coctei lde fructe sau salata de legume pe ten
Eu vb din pc meu de vedere,care pe langa faptul ca am tenul mixt de ceva timp m-am pricopsit si cu o acnee, asa ca sunt tare atenta la ce pun pe fata.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
bufi spune:
La tratament merg regulat.
In fiecare luna tratament complet si la 2 saptamani merg doar pentru extractie.
Folosesc creme pentru tenul meu, masti, dar asa cum spunea cineva asta este tenul si asa va fi mereu.
Pentru moment am gasit o solutie, mi-a recomandat cineva si am cumparat de la Max Factor fondul de ten tip baton, Pan Stick si este ok peste zi.
Sper sa-mi fie bun pana ma bronzez mai bine si nu-l mai folosesc.
Si alimentatia am mai pus-o la punct, merg la nutritionist pentru dieta si asa ca se completeaza lucrurile.
Bufi