pentru parinti expats

pentru parinti expats | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

In primul rand, nu stiu daca postez bine aici acest subiect, dar aceasta sectiune avand o vizionare frecventa, rog moderatorii sa il lase aici un timp, daca se poate. Multumesc.
Ma adresez parintilor expats care sunt plecati din tara cu familie si implicit cu copii. Voi cum ati procedat cu scoala: ii aveti inscrisi si la scoli din Romania sau e suficient daca urmeaza o scoala internationala in strainatate?! Daca sunt si in Romania inscrisi, dau vreun fel de echivalari de studii sau ceva de genul asta? Aud fel de fel de variante si m-a zapacit de cap aceasta problema.
Sa auzim de bine!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

depinde in ce tara esti pt ca intre tara respectiva si romania exista niste acorduri bilaterale de recunoastere(sau nu) a diplomeleor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Noi avem copilul inscris doar la scoala engleza. Cand am revenit in tara cu el pentru o perioada de timp a avut de dat examen de limba romana scris si oral la revenirea in scoala romana. Nu vad pentru ce ar fi inscris in doua scoli diferite si nici nu stiu cum se poate face asta. Pe de alta parte, sistemul este atat de diferit incat l-ar fi solicitat prea mult daca l-am fi obligat sa invete pentru ambele programe.

Get busy living or get busy dying.

Mergi la inceput