Calatorie in SUA

Buna fetelor!
Fratele meu va veni in SUA in iulie. El are deja viza pe 5 ani.Intentioneaza sa stea la noi pana la sfarsitul lunii august. Stie cineva daca ii mai trebuie ceva in afara bineinteles de pasaport, bilet avion si asigurare calatorie? Ma refer aici la alte acte ca de ex. invitatie de la noi, affidavit of support. De asemenea, este vreo problema daca vrea sa stea mai mult de 30 de zile pe tertoriul SUA?
Va multmesc si astept cu interes raspunsrile voastre!Andreea
Raspunsuri

ciuf spune:
Andreea, atata timp cat are viza in pasaport nu vad de ce ii mai trebuie invitatia sau affidavit of support. Astea ar fi necesare la eliberarea vizei. Si cum el o are deja in pasaport eu, cel putin, nu le-as mai vedea necesare.
Referitor la sederea mai mult de 30 zile nu pot sa spun decat ca depinde de cei de la aeroport pe cat ii vor pune viza de sedere in pasaport. Deci chiar daca are el viza pe 5 ani conteaza foarte mult perioada care i se va stabili in aeroport. Viza de la Ambasada e mai mult pentru intrare in USA, iar cea de la aeroportul de pe taramul american e pentru sedere. Astia, ultimii, dicteaza cat ai voie sa stai in tara.
S-ar putea foarte bine sa ii puna viza pe 3 luni sau strict sa coincida data cu cea a intoarcerii de pe biletul de avion.
In cazul in care viza i s-ar pune pe 3 luni atunci nu vad nici o problema sa ii prelungesti sederea (te-ar costa extinderea biletului). Altfel cred ca ar fi mai complicat. Ar trebui sa gasiti motive bine intemeiate (cum ar fi de sanatate) pentru prelungirea sederii.
Poate fetele din USA stiu mai multe cai de rezolvare.
Numai bine si vacanta placuta fratelui tau.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

goanga23 spune:
ciuf
multumesc pentru raspuns
Noi i-am luat deja biletul fratelui meu. Va veni in SUA cu aceeasi cursa cu care ne vom intoarce si noi din Romania si va sta cam o luna si jumatate. Am intrebat de perioada de 30 de zile in cazul in care stie cineva sigr daca sederea in SUA este de maxim 30 de zile. Pe vremuri iti dadeau 6 luni insa , in cel mai rau caz, daca ii dau doar 30 zile ii vom schimba biletul .
Cu bine,
Andreea