Gradinita Hermann Oberth

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilincamam spune:

Am baietelul de doi ani si trei luni la Hermann Oberth. E OK. Coerenta in activitati,curatenie, mancare gatita. Intreaba ce ai dori sa stii. Suntem din septembrie inrolati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silviarro spune:

Au si supraveghere video?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincamam spune:

Nu. Dar accesul in gradi,inclusiv pentru a asista la activitati, este liber.Cand vii la gradi poti vedea ce si cum se gateste,caci peretele dinspre bucatarie este din sticla. Eu nu as fi de acord ca fiul meu sa fie vazut pe camera video de catre alte persoane. Poate este o temere absurda, dar ma simt mai confortabil astfel.Oricum, cu siguranta nu as accepta sa se puna supraveghere video fara acordul parintilor, inclusiv al meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

buna ziua,

as vrea sa ma ajute cineva cu niste informarii la zi despre aceasta gradinita, parintii ai caror copii sunt acum (sau au fost) la gardinita Hermann Oberth din Pipera.
sunteti multumiti de cum invata copiii germana acolo? cum se ocupa de copii?
intreb poate aceleasi lucruri care s-au mai disutat la acest subiect, dar ultima postare a fost in 2008, asa ca nu mi-ar strica niste impresii la zi.
va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEASMAR spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabitza1977

buna ziua,

as vrea sa ma ajute cineva cu niste informarii la zi despre aceasta gradinita, parintii ai caror copii sunt acum (sau au fost) la gardinita Hermann Oberth din Pipera.
sunteti multumiti de cum invata copiii germana acolo? cum se ocupa de copii?
intreb poate aceleasi lucruri care s-au mai disutat la acest subiect, dar ultima postare a fost in 2008, asa ca nu mi-ar strica niste impresii la zi.
va multumesc mult!

Gabitza
mami de Denis Stefan (07.11.2008) si Alexandru Gabriel (28.05.2010)

Am fost noi saptamana trecuta acolo, am vizitat gradinita si am vorbit cu doamna directoare. Am hotarat sa inscriem baietelul acolo de anul viitor din vara(cred ca e cel mai bine si din punct de vedere al virozelor).
S-au mutat intr-o cladire noua ( habar nu am cum era cea veche, insa cladirea in care sunt acum e ok): Au o camera unde se mananca, la mansarda este camera unde se doarme (au patuturi pentru copiii mai maricei si saltele pentru cei mici), au 2 bucatarese (mancarea mirosea bine, am inteles ca tot ce inseamna desert e facut acolo, ca nu se gateste prajit ci numai ce le trebuie copiilor si in functie de varsta lor...eu iti spun ce mi-au spus ei), salile de studiu nu sunt prea mari (asta e parerea mea) dar nici nu am vazut prea multi copii intr-o grupa si recunosc, nu am intrebat cati copii accepta intr-o grupa - sorry. Au o camera unde fac sport, miscare, e ok mai ales pentru cei mai mici pt ca au jucarii care nu-i pot rani. Au o curte suficient de mare.

Ce m-a impresionat:

1. Faptul ca acesti copii raspundeau in limba germana la ce ii intreba doamna directoare.
2. Am simtit o atmosfera relaxata printre copii
3. Era curat si pentru mine conteaza foarte mult aspectul asta.
4.In momentul in care am deschis usa sa vizitam o grupa s-a facut curent ( era un geam deschis) iar directoarea s-a dus si a inchis imediat geamul respectiv. Mie asta mi se pare ca e o atitudine ok.

Ce nu am putut observa (recunosc ca noi am vizitat gradinita cand copiii aveau program de iesit afara)sunt activitatile dintr-o grupa...dar repet, cand am stabilit intalnirea ni s-a spus ca la ora la care venim ei ies afara (10.30 aproximativ).

Nu am cerut sa discutam cu viitoarea educatoare pentru ca nu stiu daca la anul va mai fi aceeasi si in acelasi timp sotul meu este german, asa ca isi va da seama cu siguranta daca baietelul nostru va face progrese ( nu ma agit foarte tare pentru ca la anul abia implineste 2 ani iar momentan nu spune decat mama, tata, minie (minge) si maine (paine). :)) Ma bucur ca in schimb intelege ce ii spune tatal lui in germana.

Ce am mai aflat este ca in ceea ce priveste educatia ei pun accent pe conversatie, pe invatat prin joaca, ceea ce iarasi e ok. Adica nu ii tampesc pe copii cu poezii in germana ca sa iti ia ochii cum am mai auzit ca se intampla.

Nu stiu daca educatoarele vorbesc limba germana la nivel matern (puteam sa aflu, repet, daca sotul meu vorbea cu educatoarea repectiva)...ei spun ca asa se intampla, dar... sunt sigura ca tipele sunt bine pregatite, mai ales ca i-am auzit pe copii vorbind cu usurinta in germana.

Noi vom pleca in Germania cand puiul nostru va face 7 ani, asa ca vom urmari cu siguranta ce progrese face, insa momentan ma intereseaza sa fie bine ingrijit (sa nu stea transpirat, sa nu bea rece, sa ii fie schimbat scutecul,daca va mai fi cazul, sa fie imbracat bine cand e frig, sa nu manance porcarii...), pentru ca va fi inca mic la anul...stiu ca se va imbolnavi foarte des in primul an si sunt pregatita psihic pentru asta, dar conteaza si cata grija au de el. Ei m-au asigurat ca asa se va intampla...dar nu am cum sa fiu sigura de asta pana ce nu va incepe gradinita.

Eu i-am ales pentru ca din punctul meu de vedere sunt seriosi si nu mi s-a parut ca ar ascunde ceva...dimpotriva, iti raspund la orice intrebare ai.

Cam atat.

37+ Albert Stefan
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]

Mergi la inceput