ce face bona cand doarme copilul

ce face bona cand doarme copilul | Autor: jade

Link direct la acest mesaj

ca fac bonele voastre cand copiii dorm?
ma refer la bonele carora nu le-atzi cerut(si platit), explicit, sa faca si menaj.
mai exact, bonele voastre dorm, se uita pe HBO sau citesc reviste atunci cand copiii dorm la pranz?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna jade

Cam complicat de raspuns...??!!!!!
A noastra avea putin timp cand dormeau copii, in general citea, o carte sau reviste, ori se mai uita la TV.
Depinde de fiecare ce cerinte are de la parinti, dar eu nu am permis sa-mi faca treaba in casa in timp ce copii dormeau.
Nu sunt de acord ca bona sa fie si menajera, nu se pot face amandoua eficient, orice argumente ar aduce cineva!!! Asa cum nu poti avea doua slujbe in acelasi timp.
Ca bona sa fie eficienta si sa se ocupe bine de copil trebuie sa aiba numai raspunderea lui nu si a menajului din casa.
Si zic eu ca in timpul cand copilul doarme se poate odihni si ea, ca si noi la servici avem pauza de masa, sau de tigara care fumeaza.
Sau poate servi masa in timp ce copilul doarme, mai ales daca este mic si necesita multa atentie.

Iar actuala bona, care vine doar sambata sau duminica, seara, ii pune pe copii la culcare si apoi se uita la Tv sau la calculator daca are nevoie. Are libertate sa faca ce doreste, in limitele unei case straine.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Calca... din proprie initiativa.
Mentionez insa ca bona sta 4 ore, de la ora 13 la ora 17.00.
Cristi se culca la ora 15. Ea calca (cand e de calcat), daca nu se uita la TV. Nu i-am cerut sa faca menaj.. si imi pare bine ca am scapat macar partial de calcat.

Ingrid si Cristi 4 ani si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Si bona noastra calca, daca sunt rufe de calcat. In primul rand ale baiatului, daca sunt si dintr-ale noastre. Daca nu e de calcat mai spala vasele, mai se uita pe reviste, mai face un sudoku. Asta iarna i-a tricotat lui Andrei un pullover.
Nu i-am pretins explicit ce sa faca, in afara chestiilor care privesc copilul. Mai face din proprie initiativa cate ceva.
Acum vara de cele mai multe ori Andrei doarme afara in carucior.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

am intzeles, multzumesc frumos!
copiii mei dorm cam 3 ore pe zi si ...ma simtzeam cumva frustrata ca platesc un om care doarme. am tot intrebat in dreapta si in stanga toate prietenele mele, ce fac bonele lor atunci cand copiii dorm si absolut toate, mi-au spus ca fac cate ceva prin casa din proprie initziativa. si la mine calca, dar nu este in fiecare zi de calcat si ma tot gandeam ca sunt totusi 3 ore.
si eu m-am gandit la pauzele de birou, dar de dormit, sau 3 ore de hbo ori reviste...chiar ma simtzeam din ce in ce mai frustrata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Se uita la" Bety cea urata" !

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

telenovele, rebus, cam asta, am stabilit fara menaj `poi s-a tinut de cuvint:))

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

De ce sa te simti frustrata, jade??? Asta e slujba ei??!!! Sa stea cu copilul tau cat timp esti tu la servici! Daca isi face treaba bine si esti multumita de ea... ce mai conteaza ce face in timpul cand doarme copilul???
Parerea mea!!
Sau daca consideri, dai ceva de facut, contra cost desigur!
Spui ca ai doi copii?? Probabil ca sunt si mici, asa ca tine cont ca nu-i usor pentru o bona sa aiba grija de doi copii, mai ales mici si poate merita si ea putina odihna.
Chiar faptul ca, calca rufe o bona, din proprie initiativa, face destul.(pe langa faptul ca se ocupa de copii!!)
Eu platesc 50 RON unei doamne pt trei ore de calcat, de doua ori pe saptamana.
Asa ca daca calca rufe.... fi multumita caci te scapa de o treaba care nu place multor femei!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

La un program de 10 ore si la cat este de solicitata o bona, gasesc ca este normal sa se odihneasca si ea macar o ora din cand in cand... De ce sa fii stresata ca dorm copii 3 ore si bona in timpul asta n-are activitate? Le supravegheaza somnul, poate le pregateste mancarea pentru cand se trezesc copii... doar nu pleaca acasa si ii lasa dormind? Tot programul ala il are. Daca vreti sa aveti o bona pe termen lung, fiti mai ingaduitoare nu mai socotiti fiecare minut pe care il sta bona degeaba... nu este robot... este om, si probabil are o varsta. Si... depinde cum ati negociat...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Vegheaza somnul copilului?!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

copilul cel mare este la gradinitza, cea mica are 1 an si 8 luni.timp petercut efectiv cu amandoi este cam 2 ore pe zi. nu le gateste copiilor, eu le gatesc si lor si ei, pt ca vrea doar mancare gatita. nu doreste menaj contra cost.
Lucia 52, nu contest ca o bona nu e solicitata, dar daca ne-am prevala de asta cu totzii la serviciu, indiferent care e acela, atunci totzi angajatorii ar tb sa ne amenajeze dormitoare sa ne "odihnim" macar "din cand in cand".
si lucia52, atunci cand e "normal sa odihneasca macar din cand in cand" copilul meu cel mare deschide geamul si cade de la etajul 8?

kariguld, frustrata pt ca platesc un om care doarme frecvent 3 ore.

am vrut niste pareri, am aflat, m-am edificat, stiu ce am de facut. multzumesc.

Mergi la inceput