Respectul se poate (re)dobandi?
Raspunsuri - Pagina 2
dulcetica spune:
Expectativele pe care le avem in legatura cu cei cu care convietuim se pot schimba?Probabil ca da ,avind in vedere ca nenumarate sint situatiile care nu aveau cum sa se produca inainte de mariaj.Exemplu comportamentul fata de copii.
Cred ca daca lipsa de respect s-a transformat deja in aversiune e foarte clar ca nu exista posibilitatea unei remedieri.
Totusi oamenii nu sint perfecti....E valabil si pentru noi,asa ca inainte de a sanctiona un comportament, nu cumva e in corelatie cu al nostru?
Cele spuse anterior sint la modul general.Fara sa particularizezi e greu de apreciat!
Aparentele sint inselatoare;noi sintem afectati si in raport cu ceilalti;rutina si evolutia diferita au un cuvint de spus;atenuarea intensitatii sentimentelor ar putea sa-si puna amprenta, corelat cu multe alte aspecte care concura.
vilma spune:
Scuze pentru generalizari, sunt confuza si nici nu stiu daca pun in mod corect problema.
dulcetica spune:
quote:
Originally posted by vilma
Respectul inseamna pentru fiecare individ altceva. Pentru unii, oamenii demni de respect sunt cei care sunt realizati pe plan profesional, pentru altii, respectul se acorda persoanelor care au bani, case, nivel de trai ridicat; uneori, cei care scriu o carte au parte de respectul celor din jur. Dar pentru cei din intimitate, cat conteaza realizarea materiala, si cat conteaza....altceva? si ce ar fi altceva-ul asta?
Respectul pentru cei din jur e generat de o anumita evaluare,in cazul mentionat de tine fiind un segment ce ne sensibilizeaza (bani,celebritate,etc.) si nu ne pasioneaza sa aprofundam studierea personalitatii lor.
In mediul familial deja nu mai ajunge doar sa aiba bani sau sa fie celebru.
Ce o face pe sotie sa fie respectata? Ce il face pe sot sa fie respectat? Deja cred ca depinde de sistemul de valori a fiecaruia.
Problema e cit trage in balanta un anumit "defect' incit sa nu contrabalanseze aspectele pozitive.Cred ca e obligatoriu sa existe si compromisuri.La ce esti dispusa sa faci rabat ...ca trebuie,nu am vazut nicaieri perfectiune absoluta.
Citi din cei pe care-i admiram n-or fi jalnici, plictisitori , enervanti pentru nevestele lor?
danat spune:
Vilma, draga mea, imi pare rau ca postezi astfel de subiecte...
Eu m-as gandi ca lipsa respectului poate veni si din niste frustrari personale adunate in timp. Adica esti frustrat, complexat chiar, si ca atare "raspunzi" printr-un comportament lipsit de respect fata de celalat.
Sau alte motive...
Nu stiu daca ma intelegi, vreau sa spun ca lipsa respectului poate ascunde altceva in spate, si nu doar ca s-a mai dus iubirea, a intervenit obisnuinta, hai sa ne balacarim.
Eu sunt de parere ca discutiile deschise pot clarifica multe din aceste probleme.
Uneori barbatii nici nu inteleg cum gandim noi si ce am putea simti. Nu vreau sa jignesc, e vorba de structuri diferite.
te pup.
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
vilma spune:
quote:
Eu m-as gandi ca lipsa respectului poate veni si din niste frustrari personale adunate in timp. Adica esti frustrat, complexat chiar, si ca atare "raspunzi" printr-un comportament lipsit de respect fata de celalat.
E o abordare interesanta. Mai ales ca se poate intampla concomitent cu ambii parteneri (adica un fel de reflectie a comportamentului celuilalt)
Saru'mana pentru condoleante, dar nu e dracu' chiar asa de negru (inca)...
quote:
In mediul familial deja nu mai ajunge doar sa aiba bani sau sa fie celebru.
Ce o face pe sotie sa fie respectata? Ce il face pe sot sa fie respectat? Deja cred ca depinde de sistemul de valori a fiecaruia.
Problema e cit trage in balanta un anumit "defect' incit sa nu contrabalanseze aspectele pozitive.Cred ca e obligatoriu sa existe si compromisuri.La ce esti dispusa sa faci rabat ...ca trebuie,nu am vazut nicaieri perfectiune absoluta.
Citi din cei pe care-i admiram n-or fi jalnici, plictisitori , enervanti pentru nevestele lor?
Dulcetica, bine le mai zici. E greu insa sa faci fata unui sistem de valori personale suprapus pe un fond de misoginism.
Intrebare de 10 puncte: nu-i asa ca e de neconceput sa traiesti in cuplu fara respect reciproc?
PS: nu-i neaparat cazul meu, e doar un "ce s-ar intampla daca?" In realitate, sunt foarte respectata si o duamna bine....:P
danat spune:
Mai Vilmo, io te sinucid
Pai io ma dau acilea de ceasu' rau, pisica 13 si tu ma iei cu "ce-ar fi daca"?????
P.S. Deja ma gandeam sa iti aduc mulatrii mujkiulosi pe plaja la bulgari sa iti ridice moralu'
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
vilma spune:
Esti nepuna, indraznesti sa vii pe plaja la bulgari fara negrii mujqlosi??????? N-o sa te mai cunosc, si nici o bere nu-ti mai dau, na! Si vezi, cand ne-om intalni, sa nu faci vreo psihanaliza cu mine, bine?
Adevaru' e ca nu suport sa ma plang, si nici sa zica cineva: "vai, saraca"
Pana la urma ar recunoaste cineva cinstit ca a pierdut respectul celor dragi?
miau-miau spune:
exista si oameni care nu respecta nimic si pe nimeni, eventual doar pe seful cel mare, ceea ce de fapt nu e respect e frica. Exista unii care doar de frica se poarta frumos, in rest te folosesc ca gunoi in care scuipa coji de seminte.
Nu exista "am pierdut respectul" in cuplu. Exista pierderea de respect pentru un strain pe care spre exemplu il prinzi furind. In cuplu exista doar hai sa te injur un pic ca s-asa nu pleci si nu imi faci nimic, ca pe altcineva nu pot injura ca nu-mi permit.
Rufus spune:
Am un prieten care, la un moment dat, si-a tras o amanta. Nevasta a aflat, se pregateau sa o ia fiecare pe drumul sau. Pe tip nu-l mai interesa nevasta, chiar spera sa-i iasa cineva in cale, un barbat, sa-l lase pe el in pace.
Dar pe amanta au apucat-o bazdacii...au inceput telefoane, amenintari...nevasta, fire practica, a aflat tot ce o interesa. Iar cand conflictul a ajuns la apogeu, s-a suit in masina, cu sot cu tot, si s-a dus la familia amantei. Unde a dat-o in fapt pe aia, in fata tuturor, de au ramas toti masaca: sotii cu pricina, rudele, vecinii. Cu fapte, amanunte, persoane... Si le-a spus alora ca daca mai prinde picior de amanta in jurul casei ei, o sa le para rau.
Prietenul meu (pe langa faptul ca s-a lecuit de iubirea vietii lui) o priveste cu alti ochi acum. Aceeasi Marie, dar cu ce palarie!
Iar eu sunt usurat ca toate-s bune. Imi placea de amandoi...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Nicoleta spune:
Ce sa zic? Iubesti un om fara sa-l respecti?
Si cat de mult vrei sa ...ajungi sa il mai respecti?
Daca este cazul ei (ea nu e respectata) si ea isi pune intrebarea asta, atunci poate declansa o discutie "amicala" cu el, sa se ajunga la o concluzie, sa se spuna niste lucruri...
Daca ea nu il respecta si isi pune intrebarea asta, este atunci pe drumul cel bun nu atat pentru a ... incepe sa il respecte pe el, ci mai ales pentru a ajunge la o concluzie de genul: merita sau nu sa incerce sa mai lupte, se pot schimba amandoi in masura "ceruta" de situatia aceasta...
Si concret, te-a inselat: poti sa treci peste asta, poti sa il mai respecti?
Sau el la serviciu se injoseste atat de mult, incat ti-ai pierdut respectul fata de el... poate are nevoie de ajutorul tau sa vada ca jobul ala nu trebuie pastrat cu orice pret (el poate se gandeste, dom´le, am familie, copil, trebuie...).
Invers, ea are copil mic, nu mai are timp de ea, arata ca o matura, el este la un pas de a pleca la alta, ca ea nu mai e femeie pentru el (cica)... ea isi da seama si incearca sa schimbe ceva, nu reuseste prea mult... Atunci domnle il iei frumos de manuta (pana sa te insele, fireste) si discutati.
Si totul este cu happy-end, placut?
Nicoleta