praline belgiene (cinshpe)
Raspunsuri - Pagina 4
ardeiash spune:
dama: daca ai citit toate postarile mele ai vazut ca nu numai i-am criticat pe belgieni... daca nu.. inseamna ca ai citit pe diagonala...
critic aceasta tara pentru ca mi s-au intamplat multe lucruri rele aici.. si pentru rasismul de care dau dovada: am pierdut cateva mii de euro pe tema asta.. intr-o conjunctura complet nefavorabila si in conditiile in care banii nu erau ai mei .. ci erau imprumutati...
ce rost are sa-ti mai spun ca am ajuns aproape de disperare ?! de unde-mi venea si nick-ul pe acest forum.... ?!
oameni ca jan, piet, swa si silvian..(sper ca n-am uitat pe nimeni) adica sotii fetelor ... m-au ajutat sa inteleg ca nu toti sunt la fel.. asa cum nu se poate generaliza la nici-un alt popor... generozitatea, sociabilitatea si multe alte lucruri pe le-am descoperit la ei m-au uimit pe langa raceala , indiferenta si rasismul celorlalti..
nu poti nega ca belgiencelor nu le place sa gateasca... nu poti nega ca ne considera si ne vor considera mult mai jos decat ei.. indiferent de nivelul de cultura pe care l-a atins fiecare din noi... cum de altfel nu suntem buni decat de facut curatenie , gatit, spalat wc-uri si altele de aceasta speta... acestea sunt concluzii generale ale tuturor romanilor de aici. nu sunt neaparat personale.
poate ai auzit ca multi romani nici nu-si mai spun nationalitatea... oare de ce? :
pentru ca toti suntem tratati precum unii dintre romani...
am multe exemple de dat... nu cred ca are rost sa le insir.. fiecare din noi a fost intrebat ce este .. si a raspuns romanca.. si i s-a zis.... aaaaaaaaaaaa! romanca... si pe un ton care da nota de stanjeneala .. sau orice altceva neplacut.. . imposibil sa nu va recunoasteti in aceasta "sceneta"
ca sa inchei .. iti voi spune ca am mai multe exemple negative decat pozitive.. per total... si de aceea o mica "aversiune" fata de ei... dar numai fata de unii. evident. eu sunt mai impulsiva , ma reped cu capul de multe ori.. am tendinta sa ma plang intotdeauna..si nu ma laud deloc cu astea si consider asta deja ca "viciul" meu ,,
dar promit ca o sa caut mai multe exemple bune.. ok?
ah.. si inca ceva... fetele de pe acest forum si sotii lor m-au facut sa ma simt foarte bine in aceasta tara... unde nu credeam ca mai pot fii fericita....
si-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a pastrat mintea intreaga si ma rog la el sa nu mai pateasca si altii ce-am patit eu... departe de casa...
s-auzim numai de bine! si
ardeiash spune:
rosa: te rog sa nu pui la suflet ceea ce am zis.. e adevarat... mie mi s-au intamplat multe lucruri neplacute aici.. si ma abtin destul de greu sa nu le strig in gura mare... alt defect!
eu zic sa fii optimista. poate omul si mama omului sunt oamneni de nota 10 ... si pierzi o ocazie nemaipomenita. uita-te ce noroc au avut fetele.. au niste oameni minunati ...
tu esti singura ce vei decide ceea ce vei face.
tu ne-ai intrebat si noi ti-am raspuns.. nu puteam minti, nu?
iti doresc sa iei o o decizie inteleapta! dar asta numai dupa ce l-ai cunoscut!
Bepii spune:
Iata-ma inapoi pe forum ca am uitat sa va zic ceva: ce ziceti sa ne vedem vinerea asta in Brussel? Daca va amintiti vorbisem cu ceva timp in urma ca dupa ce vine Carmen si se mai indreapta vremea sa ne vedem. Iata ca cele 2 conditii s-au indeplinit asa ca ce mai asteptam? Carmen a confirmat, eu vin si sa v-aud ca raspundeti cu da sau ba. Parca erati de acord pe atunci.... Si asa ca orientare aprox. ora 11 sau spuneti fiecare cum va e mai bine.
Rosa, iar repet, sunt soacre si soacre. A mea e miere si cu cat contactul e mai rarut cu atat e mai dragut. Ca doar n-o sa stai cu amandoua soacrele. Fruntea sus si gandeste pozitiv ca vad ca esti prapastioasa rau. Asta face rau la ficat
Pupici
ardeiash spune:
si io zic da pentru vineri la 11... ca p-orma incep testele.. ma mai destind si io..
dama spune:
Draga Ardeiash, dupa ton, vad ca te-ai suparat. Sincer nu ma asteptam sa-mi dedici asa un discurs...nu voiam sa-mi explici mie de ce ai aceasta aversiune (sunt convinsa ca ai avut greutati), ci doar sa o mai temperezi, pt ca daca mie care nu sunt maritata cu belgian imi suna aiurea, ma intreb cum mi-ar cadea daca as fi (ca Bepii, Oana, etc). Poate ca nu am vechime in Be (decat 8 luni), dar nu mi s-au parut chiar atat de rasisti (nu mai mult decat alte popoare vestice). Si apoi mi se pare normal, e tara lor si si-o apara de intrusi (fie ei cu studii din cele superioare sau ba)...nu cred ca se comporta asa numai cu romanii. Eu dupa 5 ani de stat in Fr, si acum dupa ce m-am mutat in Be, nu mi-e rusine sa spun ca sunt romanca. Nu stiu ce gandesc ei in sinea lor, dar am invatat sa fiu mandra de ceea ce sunt si pot face eu, nu de fala pe care ti-o da nationalitatea...si nici nu-mi doresc sa schimb ceva...daca nu m-as simti bine aici printre belgieni buni/rai mi-as lua lucrusoarele si m-as duce in tara mea, ca acolo sigur mi-ar fi bine, nu(?)
Rosa, nu te gandi de-acum la soacra(e)...daca totul va merge bine intre el si tine, relatia cu soacrele ramane pe plan secund...si nu cred sa fie mai rele decat cele din Ro...acorda-ti timp si energie ca sa-l cunosti pe el cat mai bine...doar nu o sa te mariti cu soacra. Curaj!
cu bebe2 & David (18.11.04), pilotul "avid"
ardeiash spune:
dama: nu m-am suparat...sunt doar patimasa.. dupa cum ti-am zis...si simt si eu uneori ca ridic tonul mai sus decat ar trebui.. insa asta se datoreza tot "zdruncinarii" pe care am suferit-o recent aici..
am incercat doar sa-ti raspund la intrebarile tale din postul anterior .
nu simti rasismul belgienilor probabil decat intr-o anumita pozitii poate daca ai probleme financiare, daca-ti cauti un job... in fine sunt mai multe situatii..
ceea ce spui tu este foarte adevarat... insa uneori facem si lucruri care nu ne plac, nu? si nu putem sa stam sau sa plecam numai cand vrem noi.. poate avem si obligatii ...
ok..
ma rog... eu inchei aici caci nu vreau iar sa-mi aduc aminte de zile negre...
dama spune:
O ultima explicatie (cer scuze si celorlalte fete pt postarile anterioare) si cu asta inchei si eu subietul despre belgieni. Desi nu postez prea des, va citesc cu placere (si nu pe diagonala)...ei, chestia cu "belgienii asa, belgienii pe dincolo" imi sarea mereu in ochi si de-asta am simtit nevoia sa te "dojenesc", zic eu, prieteneste .
cu bebe2 & David (18.11.04), pilotul "avid"
mathilda spune:
dama- si eu sunt casatorita cu belgian, e f de treaba si familia lui e super insa ardeias are dreptate - belgienii ca natie sunt f rasisti chiar daca se cred toleranti(vorbesc de partea flamanda)
ardeiash- nu uita ca aici sunt multe natii care nu vb limba si traiesc pe OCMW si asta-i deranjeaza cel mai tare.
dar cu cat stai m mult, vorbesti limba, ai studii, incepi sa iei din mentalitatea lor cu atat iti e mai usor ca de altfel si cu gasirea unui serviciu bun. eu am avut poetsvrouw si babysitter si belgience si portugheze, deci nu e general valabil ceea ce a spus ardeiash- dar repet- la inceput e mai greu
si inca ceva si eu cand ma duc cu cea mica in parc si vrea jucaria sau biscuitele altui copil nici nu apuc sa zic bine ca nu are voie ca deja copii ii spun- e al meu, nu te atinge, nu ai voie. asta intr-adevar nu prea-mi place ca nu sunt educati sa imparta un biscuitele cu 1 alt copil.
ardeiash spune:
dama: am priceput intentia ta... imi pare bine ca am facut si un schimb de flori.... daca si tu ai inteles care a fost explicatia mea .. e ok..
recunosc ca ai si tu dreptate ... dar uite... daca ai citi ce i se-ntampla si oanei... in fiecare zi de munca.. cu greu ai ramane indiferenta.., cred ca numai ambitia profesionala o mai tine acolo...
inc-1data [flori3] si promisiunea sa fiu ma iatenta cand vorbesc de be ... pup
ninaM spune:
Buna pralinute!
Bepii,spun prezent pt vineri...ora 11 e ok...si bine-nteles ca vin insotita de" prietena" mea,Reina.
Va pup si fug ca aceeasi "prietena" e la olita si nu se stie ce lasa in urma ei...
Numai bine!