Viata in Zona Golfului
Ma adresez fetelor care traiesc in Qatar, Kuweit, Irak - mai ales expats. Sotul meu are 2 oferte de job in aceasta zona si ne putem muta cu toata familia: noi doi si 2 copii de scoala primara. In principiu as fi de acord, dar vreau sa stiu conditii de viata, hrana, clima, adaptare sociala, scoala internationala pentru copii, locuri de recreere si orice altceva credeti ca ar fi interesant si bine de stiut. Asta avand in vedere faptul ca venim totusi din alte conditii climaterice si cu alte reguli de trai. Deci cum e acolo?
Va multumesc.
Sa aveti o zi buna!
La Multi Ani! celor ce se numesc azi Constantin si Elena!
Raspunsuri
miriama spune:
Asadar, dupa cateva vizionari, nimeni nu poate spune nimic! Nu ne ramane decat sa testam pe pielea noastra. Ne mai gandim. Daca aveti ceva cunostinte plecate pe acolo, dar nu acceseaza acest forum, VA ROG, solicitati niste informatii. Chiar as vrea sa stiu cate ceva, nu atat pentru noi, cat mai ales pentru copii ca sunt inca mici si ma tem de adaptare.
miriama spune:
Mai intai, multumesc, Octavian! Asadar, vrem sa stim daca romanii s-au adaptat acolo si asta nu neaparat doar din necesitate;
- cum e clima: temperaturi vara, iarna;
- alimentele: exista materie prima sa preparam mancare romaneasca? Exista piete, bazaruri de legume, fructe de unde sa putem cumpara si produse mai naturale, chiar ecologice sau doar supermarketuri cu produsele pe care le stim peste tot? Noi suntem mari amatori de carne de porc: stiu ca acolo nu se consuma. Cum ne vom descurca, fiindca oaia nu o agreem deloc?
- cum sunt oamenii: sociabili, amabili, accepta straini printre ei? Mai sunt in zona aceea romani cu copii?
- scoala: ne intereseaza reteaua American International School dar si alte scoli internationale daca exista si care ar fi cea mai apreciata;
- locuri de agrement, petrecere a timpului liber mai ales pentru copii in aer liber, parcuri, locuri de joaca sau totul se desfasoara indoors?
Cam asta imi vine in cap acum, dar apreciem daca ne oferi si alte informatii pe care le crezi de interes.
Multumesc, Miriama
Luna75 spune:
Uite aici un link cu viata din Golf (mai exact Emiratele Arabe),insa e valabila si pentru Qatar
http://www.gulfnews.com/uae/uaessentials/index.html
Sper sa iti fie de folos linkul si daca ai intrebari suplimentare dupa citirea articolului iti raspund cu placere
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.