Mancarimi ingrozitoare
Raspunsuri - Pagina 2
Alé spune:
Miillyy, imi pare rau ca nu am vazut intrebarea ta mai demult, ca stiam exact ce ai . E fix PUPPP. Am avut si eu o eurptie misterioasa cu aceleasi simptome si asta a fost.
Cerceteaza netul pt tips&tricks, ca de trecut nu trece decit odata cu nasterea.
Daca mai ai nevoie de ajutor sau de informatii, intreaba-ma.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |
Miillyy spune:
Merci,Alé,m-am lamurit si eu intr-un final - dupa ce mi-am facut si analizele la ficat si au iesit OK. Am avut si norocul sa dau peste un doctor dermatolog care stia despre ce e vorba.
Oricum,e oribila afectiunea asta....nu imi imaginam ca mancarimile pot sa fie atat de deranjante.
Bine ca nu afecteaza copilul....ca eu pot sa suport (ce sa fac )
M. 32+ babyboy
speranta117 spune:
draga Miillyy,
sunt si eu insarcinata in 18 saptamani acum si ma confrunt cu aceeasi pb ca a ta.mancarimi ingrozitoare.au inceput pe picioare,s-au extins pe fese, spate. e ca si cum ai avea "pielea de gaina" apoi se transforma in bubite mici rosii.uneori se vad alteori mai putin,dar creaza un disconfort fantastic.mi s-a spus ca este prurigo de sarcina si folosesc fie alcool mentolat , fie kalamina ( pe baza de oxid de zn).dar in zadar...am mai folosit ulei de masline.
am 41 de ani si-mi doresc nespus de mult copilasul.astept rezultatul de la amniocenteza care l-am facut acum 2 zile.asa ca 3 saptamani de stres pt ca ma incadrez dupa rezultatul de TT cu risc crescut de trisomie 1/160.
iti doresc sa treci cu bine peste tot si sa devii o mamica fericita
Miillyy spune:
speranta117, sa stii ca mie mi-a trecut cu 2 chestii: regim mai strict fara fructe si legume cu samburi (gen capsuni, rosii, castarveti),fara ciocolata,cacao,smantana, branza,oua etc.(l-am tinut cam o saptamana) si spray "Aloe First" de la Forever. Eram absolut disperata, dar pana la urma am scapat(ma mai mananca uneori, dar e suportabil si de scurta durata)si sper sa nu o mai iau de la capat.
In legatura cu amniocenteza,sunt sigura ca rezultatul o sa fie bun. Americanii se pare ca au ajuns recent la concluzia ca trisomia apare in aceeasi masura si la femei tinere. Nu te stresa, ai grija de tine si de bebe mic si cu ajutorul lui D-zeu totul o sa fie bine.
Pupici,
M. 33+ babyboy
corinadana spune:
Pe mine alcoolul mentolat m a scos la liman... Dormeam cu el langa mine noaptea ptr ca atunci parca ma manca si mai tare.
Apoi mi am facut o gramada de bube pe mine de la scarpinat. Dupa ce nasti sa vezi cum trece!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
doxinu spune:
Burticilor si mie mi-a zis dermatologul ca am prurit de sarcina insa io nu am nici o urama de bubita pe mine ci doar ma mananca pielea ingrozitor!!!!!!!!!!!!!Alcoolul mentolat pe mine nu ma ajuta isa ce ma ajuta este sa stau cu picioarele in apa rece timp de 5-10 minute dupa care ma dau cu apa rece pe fata si maini pana sus!Dr. mi-a zis ca de la caldura mancarimea devine insupoartabiala asa ca incerc sa ma feresc de zonele calde(cum ar fi sub plapuma unde imi place de nu mai pot sa dorm).Tot dr m-a linistit spunand ca manacrimea trece dupa c voi naste(haios nu?)Bb sa fie sanatos ca noi putem sa induram orice pentru ei!
36+ Stafan Bogdan
laviniaN spune:
Fetelor si pe mine de vreo 3 zile ma mananca pielea de mor in special pe sani si pe burtica unde mi-a aparut niste jubrite rosii ca o alergie...maine merg la dr sa vad ce zice.
nici nu pot sa dorm noaptea e groaznic...ma gandesc ca oi fi facut si alergie la ceva fructe sau la no-spa care le iau de 2 ori pe zi din cauza durerilor.
Miillyy ce analize ai facut mai exact pt ficat?...acum incerc sa mananc si eu fara alimentele si fructele care le-ai scris tu sa vedem cum o fi.
lavinia27+
Miillyy spune:
laviniaN, am facut asa:
Fosfataza alcalina, gama glutamiltransferaza, STGO, STGP, bilirubina totala (directa si indirecta) + antigen HBs (hepatita B).Bine, eu am facut mai multe analize atunci, dar cam astea sunt pt ficat si bila.
Iti doresc o sarcina usoara si sper sa iti treaca, deoarece stiu cat de groaznic poate sa fie!
M. 34+ babyboy
speranta117 spune:
draga mbontos,
cum spuneam acum sunt in saptamana 18 si am mancarimi ingrozitoare insa cu bubite.dr mi-a spus ca este prurigo de sarcina, dar tot sunt ingrijorata pt ca mi se pare devreme pt un prurigo de sarcina.deobicei acesta apare cam pe la 32 de sapt.tin regim s-a mai amelioarat putin, dar nu a trecut de tot. sunt tot cu gandul la rezultatul de la amniocenteza.
aveti grija de voi si de cei din burtica voastra!
laviniaN spune:
Fetelor am fost si eu la dermatologie mi-a dat acelasi diagnostic PUPP...MI-A DAT SI NISTE MEDICAMENTE SI ALIFII PE CARE NU LE POT FOLOSI,sunt contraindicate in sarcina.
mi-a spus sa nu mai mananc capsuni,portocale,banane,ciocolata cel putin o perioada...am sa utilizez doar spirtul mentolat.
Va doresc multa sanatate si sarcina usoara in continuare.
LAVINIA27+