SIROP DE SOC

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Poti renunta la sarea de lamaie, dar sa maresti cantitatea de lamai (1-2 in plus).

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

[quote]Originally posted by miria_cristina

SIROP DIN FLORI DE SOC

INGREDIENTE:
- 1 chiar 2 kg. flori de soc fara crengute(cu cit sint mai multe cu atit gustul de soc este mai intensiv)
- 5l apa
- 5kg zahar
- 6-8 lamii
- 100-130g sare de lamiie

MOD PREPARARE :
Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa.
Se taie pe cit posibil crengutele in asa fel incit sa ramina numai florile.
Lamiile la fel se taie felii.
Florile si lamiile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare.
Apa se pune la fiert (eu am pus in apa o pastaie de vanilie uscata fara maduva),dupa ce a dat citeva clocote se trage deoparte si se lasa 10-15 min. la racit dupa care se toarna peste flori si feliile de lamiie.
Se amesteca putin ,dupa care se aseaza o farfurie intinsa peste care la fel se aseaza ceva greu,(eu am pus lamii) pt. a tine florile si lamiile sub apa.
Totul se adopera bine si se lasa la rece 4-5 zile dupa care se stoarce bine cu mina florile si feliile de lamiie si apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa.(eu am pus servet de bucatarie din hirtie la prima filtrare si a doua un tifon)
Apa rezultata se pune la fiert in care se adaoga zaharul si sarea de lamiie.
La 1 l apa se adaoga;-1kg.zahar si 20 pina la 23g sare lamiie.(eu am pus 20g dar cui ii place mai acrisor poate pina la 23g pe l.sa puna).
Dupa ce zaharul sa topit si siropul a dat 2-3 clocote se ia de pe foc si se torna fierbinte in sticle,care se astupa imediat.
Acest sirop se tine chiar mai mult de 1 an si este f. racoritor vara cu citeva buc. de gheata,apa minerala si cu 1 felie de lamiie.


Stimata Doamna Miria Cristina,
Reteta mai sus data este de fapt reteta mea personala ,care a-ti copiat-o de aici;
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7922&st=0

Nu gasesc corect sa postati retete care nu va apartin fara sa specificati sursa.
In acest caz,mi-as dori sa va recunoasteti greseala si sper ca in viitor sa se specifice si sursa de unde provine o reteta,asta in cazul in care este cunoscuta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

oops. Miria, Laura are dreptate. am sa te rog sa iti editezi mesajul si sa precizezi sursa. multumesc pentru intelegere.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Siropul de soc e tot aia cu socata?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Eu am facut deja de doua ori socata anul asta si a iesit dementiala. So... intr-o sticla de 5 l (de aia de la apa minerala) am pus 2 lamai taiate felii si sucul de la alte doua lamai, 500 g zahar, 4-5 flori de soc si am umplut cu apa rece. Am legat gura cu tifon si am lasat 3 zile pe masa in bucatarie. De doua ori pe zi am agitat bine sticla, sa se topeasca zaharul si sa se mai amestece ingredientele. Dupa 3 zile am pus in sticle si... la frigider.
Daca vreti mai acidulat, puteti pune cateva boabe de orez sau, mai putin recomandat, un bob de drojdie.
Incercati, ca e natural si buuuun.

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Roxanaz, eu vad ca Miria a scris si sursa, culinar.ro.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

10+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by irlandeza

Roxanaz, eu vad ca Miria a scris si sursa, culinar.ro.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

10+






daca te uiti la mesaj observi ca este editat de mine la ceva vreme dupa postarea de pe 22.05.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Stati ca nu inteleg ceva?!

Acuma am vazut ce se scrie la adresa mea.

Nu am spus ca este reteta "inventata de mine"!!
Ci reteta pe care am folosit-o.

Unde am gresit?!
Ca iar nu inteleg!
S-au deranjat orgoliile pe forum?! In loc sa se bucure ca retetele lor sunt aplicate si de altii?!

Nu mai stiam cine o daduse. M-a interesat mai mult reteta decat persoana care a dat-o.
In plus, acuma cautand pe forumul CULINAR, descopar ca o daduse cineva, AFRODITA (sau cam asa ceva), iar cine s-a afectat se numeste SCHUSTER LAURA.

Nu credeti ca as fi putin dusa sa fac teoria chibritului, si in loc sa copiez reteta sa stau sa memorez autori?
Asta daca a fost o reteta creata de dansii.

Si inca ceva, eu n-am trecut reteta la "favorite". O am scrisa de mana intr-un caiet. Pentru ca, la vremea respectiva mi-a fost mai usor asa, ca o puteam lua cu mine in bucatarie.

Vai de mine ce discutii, Dumnezeule!!!!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput